2. Çeyrekte Banka Kar Tahminleri

Bankaların 2.çeyrekteki kar tahminlerinin detayları.
14 Temmuz 2015 Salı 18:35


Bankalar, 30 Temmuz 2015 tarihi itibariyle ikinci çeyreğe ait mali tablolarını açıklama dönemine girecek. İş Yatırım tarafından yayınlanan analiz raporunda, banka karlarında azalma yaşanacağı belirtiliyor. 

EN ÇOK HANGİ BANKANIN KARI ARTACAK?

Temmuz sonuna yaklaşmamızla beraber bankalar ikinci çeyrekteki kar tahminlerini açıklamaya başlayacaklar. Konu ile alakadar İş Yatırım'ın analiz raporlarına bakıldığında banka karlarında azalma yaşanacağı görülüyor. Türk bankalarında birinci çeyreğe nazaran yüzde 5 daha düşük net kar tahmininde bulunan İş Yatırım analiz raporunda 'Güçlü faaliyet gelirleri provizyon ve swap maliyetleri ile gölgeleniyor' şeklinde açıklama yaptı.

Analizde kredi mevduat spreadleri ile ilgili olarak düzeylerin korunacağı yer alırken, mevduat maliyetlerine ilişkin yüksek kalacağı belirtildi. Yapılan analizde menkul kıymetler için alım satımda kar fırsatlarının sınırlı olacağına, swap maliyetlerinde ise artış görüleceğine vurgu yapıldı. İkinci çeyrekte ilk çeyreğe göre büyümenin hız keseceğini belirten İş Yatırım analiz raporunda, komisyon ve net ücret gelirlerinde pozitif yönde büyümenin süreceği bekleniyor.

HALK BANKASI, GARANTİ BANKASI VE TSKB BAŞI ÇEKİYOR

İş Yatırım tarafından hazırlanan raporda, dönemsel net kar büyümesinde Garanti Bankası en başta yer alıyor. Dönemsel kar büyümesinde listelenin ikincisi olarak TÜFEX ve temettü gelirleri ile Halkbank görülüyor. Listenin sonunda ise yüksek baz ve faaliyet sonuçlarındaki gelişmeler nedeniyle Yapı Kredi Bankası'nın olması dikkatleri çekiyor. Yapı Kredi Bankası ile benzer sorunları yaşayan Akbank'ın da diğer bankalardaki olumlu etkiyi göremeyeceği analizde belirtiliyor. Analistlerin varsayımına göre Vakıfbank'ın mali tablolarına ise maliyet ve karşılık giderlerinin baskısı yansıyacak.




Kategori:

Diğer Haberler