Emeklilerin Zam Sistemi Değişiyor

Emeklilerin alacakları maaşların belirlendiği sistemde değişikliğe gidiliyor.
20 Eylül 2015 Pazar 19:14


Emeklilerin alacakları maaşların belirlendiği sistemde değişikliğe gidiliyor. Emeklilere oran ile değil, geçim durumuna göre seyyanen zamla maaş artışı sağlanması fikri üzerinde durulurken, bir diğer alternatif olarak da tüm emeklilerin toplu sözleşmeyle ortak zam alması olarak gözüküyor.

Salı günü açıklanması beklenen AK Parti seçim bildirgesinde bazı sosyal kesimlere vaatlerin yer almasına kesin gözüyle bakılırken, hükümet nezdinde de gelişmeler yaşanıyor. Başbakan Yardımcısı Cevdet Yılmaz hafta içi yaptığı açıklamada emeklilere seyyanen zam verileceğini duyurmuştu, konuyla ilgili haberimize buradan ulaşabilirsiniz. Bakan Yılmaz sadece seyyanen zamla yetinmeyeceklerini de söyleyerek başka iyileştirmeler yapılacağını açıkladı.

Enflasyon rakamları ve toplu sözleşme şartlarında değişiklik yapmak yerine tüm maaşların, geçim durumuna göre seyyanen belirlenmesi formülü üzerinde duran yetkililer, böylece adaletsizliğin de önüne geçmiş olmayı planlıyorlar. 

Son seyyanen zamda dul - yetim maaşı alanların maaşında ise artış yaşanmadı. Oldukça düşük bir maaşa sahip olan bu insanların gözü kulağı yapılacak olan bir sonraki zamda iken, vatandaşlar ise bu konuda ayrım yapılmaması gerektiğinde hemfikirler.




Kategori:

Diğer Haberler