Enpara şifresiz giriş ile ilgili açıklama yaptı

Yeni bankacılık yasası ile şifresiz işlemler kaldırılacak.
07 Ocak 2016 Perşembe 14:12


Yeni yıl sonrası yürürlüğe giren yasalar doğrultusunda bankaların mobil uygulamalarında güncelleme yapmaları gerekecek. 7 Ocak 2016 günü Finansbank Enpara müşterilerine gönderdiği SMS ile şuan aktif olarak kullanılabilen "En Özet" ekranının yeni sürümde olmayacağını bildirdi. Müşterilerin şifre girmeden kolaylıkla ulaşabildiği ekranda hesap bakiyenizi görebiliyordunuz, bunun sürekli bakiye kontrol etmek için şifre girmek istemeyen kullanıcılar için ne kadar kolaylık sağladığını tahmin edebilirsiniz.

Parmak izi ile bankacılık uygulamalarına girmeye engel

Aynı yasanın bir diğer özelliğide yine bir çok bankanın kullandığı parmak izi ile giriş yapabilme özelliği kaldırılıyor, bu özellik sayesinde şifre girmeden para gönderme işlemleri yapılabiliyor, hiç bir şifre girmeden tüm bankacılık işlemlerinden yararlanabiliyordunuz. İş Bankası'nın İçCep ve diğer bankaların Touch ID ile girişe izin verilen mobil uygulamaları yavaş yavaş güncellenip sadece müşteri şifresi ile giriş yapılabilen hale gelecektir.

Enpara'nın En Özet ile ilgili gönderdiği SMS

Bugün gönderilen SMS'de Enpara şu cümleleri kullandı "Degerli musterimiz, tum bankalara yapilan yasal bir bildirim ile mobil bankacilik uygulamalarina sifresiz giris yapilmasina imkan veren tum ozelliklerin kaldirilmasi talep edilmistir. Bu sebeple cep subemizin "En Ozet ekranina sifresiz giris" ozelligini yayinlanan son versiyonunda kaldirmak durumunda kaldik. Ayrica bizden yogun bir sekilde talep edilen "Touch ID ile giris" ozelligini de ayni yasal bildirim sebebiyle cep subemize ekleyemeyecegimizi uzulerek bildiririz."

Kategori:
Etiket:

Diğer Haberler