Akbank Hesap İşletim Ücreti

2022 yılı Akbank hesap işletim ücretinin ne kadar olduğu aşağıdaki tabloda yer alıyor.

T.C. Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu, 18.11.2015 tarihli 2015/1215 esas numaralı kararında Finansal Tüketicilerden Alınacak Ücretlere İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmeliğin 13. maddesinin 1. fıkrasının ve buna bağlı olan Ek-1'de yer alan 2.1. Hesap İşletim Ücreti yönünden yürütmenin durdurulmasına oy birliği ile karar vermiştir. Dolayısıyla Danıştay tarafından yürütmenin durdurulması kararı kapsamında finansal tüketicilerden yurt içi şubelerde hesap işletim ücreti tahsil edilmemektedir.

Açıklama
Toplam Ücret
Hesap işletim ücreti adı altında bir ödeme alınmamaktadır.
0₺

Tüm bankaların Hesap İşletim Ücretlerini karşılaştırın!

Vadesiz hesaplar, banka müşterilerinin kullanımına her an hazır bulundurulması gerektiği için işlem oranı ve hazır para bulundurulma oranı yüksek olan hesaplardır. Bu maliyet etmenlerine karşılık bankalar vadesiz hesaplara faiz ödemesi yapmamakta ve mevduatların maliyetlerini düşürmektedir. Genel olarak bankaların mevduat maliyetlerini düşürmek için uyguladıkları yöntem ise düşük maliyetli bir fon havuzu oluşturmaktadır. Özellikle Akbank gibi çok şubeli bankalarda yaygın olarak görülen fon havuzu hesap işletim ücreti adı altında toplanmaktadır.

Akbank hesap işletim ücretleri, Türk Lirası ve yabancı para cinsinden açılan tüm vadesiz hesaplardan tahsil edilmektedir. Yabancı para birimi üzerinden açılan vadesiz hesaplardan Akbank hesap işletim ücreti karşılığı döviz tutarı alınmaktadır. Her iki hesap tipinde de belirtilen hesap işletim ücretlerine Banka ve Sigorta Muameleleri Vergisi dahil edilmiştir.

AKBANK HESAP İŞLETİM ÜCRETİ NE ZAMAN ALINIR?

Akbank hesap işletim ücreti tahsilat dönemi Haziran ve Aralık aylarıdır. 6 ayda bir alınan hesap işletim ücreti Akbank müşterilerinin hesap sayısından bağımsız olarak kesilmektedir. Dolayısıyla müşterinin kaç tane hesabı olursa olsun tek bir ücretin tahsilatı gerçekleşmektedir.

Akbank hesap işletim ücreti tahsilat döneminde hesabınızda para olmaz ise bir sonraki tahsilat döneminde tamamen yada kısmi bir kesinti yapılabilir. Bu tahsilat döneminde de bakiye yetersizliği olursa, hesabınız izlemeye alınarak ilk mevduat yatırılışında işletim ücreti kesilir.

AKBANK HESAP İŞLETİM ÜCRETİ KESİLMEMESİ İÇİN NE YAPILMALIDIR?

Akbank vadesiz hesap işletim ücreti en az 2 tane otomatik fatura talimatı veren bireysel müşterilerden alınmaz. Ancak banka hesap işletim ücreti talep edilmemesi için talimatı bulunan iki faturanın da 5 ay süre ile düzenli olarak ödenmesi gerekmektedir. Bu uygulama dışında Akbank nezdinde bulunan bazı hesaplardan da işletim ücreti alınmaz.

Hesap işletim ücreti alınmayan banka hesapları; maaş hesapları, Neo ek kartı ile özel ödeme ve sigorta ödemeleri yapılan hesaplar, vadesiz altın mevduat hesapları, personel maaşlarını ödeyen kurum hesapları, öğrenci hesapları ve vadesiz hesaplarından Mevduat/ Esnek Birikim hesabına birikim talimatı veren Akbank müşterilerinin tüm vadesiz hesaplarıdır. Bu hesap türlerinden birine sahip olduğunuz halde bakiyenizden hesap işletim ücreti düşüldüğünü fark ederseniz, Akbank'a giderek hesap işletim ücreti iadesi için başvuru yapabilirsiniz.

Akbank hesap işletim ücretleri ile ilgili aklınıza takılan sorular için 444 25 25 telefon bankacılığını arayabilirsiniz. Akbank hesap işletim ücreti geri alma konusunda detaylı bilgi sahibi olmak isterseniz de aşağıdaki linke tıklamanız yeterlidir.