2016 Ramazan Bayram Tatilinde Bankalar Açık mı?

2016 Ramazan Bayramı Tatili süresi boyunca bankaların çalışacağı süreler ve diğer detayları bu haberimizde yer alıyor.


2016 yılının Ramazan ayını yaşadığımız günlerde herkes tarafından büyük bir merak ile beklenmekte olan bayram tatili süreleri resmi olarak açıklandı. Açıklanan yeni bilgilere göre bayram tatili bu yıl 9 gün olarak belirlenmiş durumda. Bayramdan sonraki Cuma günü de memurlar için idari izin olacak. Cuma günü ise bankaların açık olup olmayacağı konusunda açıklama geldi.




4 Temmuz günü kamu bankaları kapalı olacak ve hizmet vermeyecekler. Ancak özel bankalar Cuma günü öğlen saatlerine kadar hizmet vermeye devam edecekler. Bayramın sona ereceği 8 Temmuz Cuma günü ise özel bankalar tam zamanlı mesai yapmaya başlayacaklar. 4 Temmuz tarihinde bankalar yarım gün boyunca hizmet verecekleri için bankacılık işlemlerinizi erken bir saatte yapmanızda yarar var.

EFT gibi işlemler yaptıracak olan kişilerin sabah erken saatlerde EFT işlemlerini yaptırmaları bankaların öğleden sonra kapanacak olmasından dolayı önemli bir tedbir olabilir. EFT işleminizi erken saatlerde yapmazsanız işleminizin onaylanması 8 Temmuz Cuma günü yapılacaktır.

Bankalar Ne Zaman Tam Zamanlı Hizmet Vermeye Başlayacaklar?

EFT işlemleri otomasyon sistemleri üzerinden otomatik olarak gerçekleştirilmeyen işlemler olduğu için bu tür işlemlerin onay alması gereklidir. Hesabın doğruluğunun onay alması ve dijital ortamlardan Merkez Bankası ortamına iletilmesi için manuel bir şekilde işlem yapılması gereklidir. Bu sebeple Merkez Bankası tatilde olduğu için EFT işlemlerinize cevap verebilecek olan bir çalışan bulunmayacaktır.

Bankadan diğer bir bankaya para transferi yapacağınız zaman bankamatik yolu ile de direk işlem yapmayı deneyebilirsiniz. 4 Temmuz Pazartesi günü geçeceğiniz EFT işlemlerinizi en geç saat 11:00 sularına kadar yapabilirsiniz.

Havale yapmak isteyen kişilerin kartlı veya kartsız işlem menüsünden aynı bankanın farklı şubelerindeki hesaplarına para gönderme işlemlerini yapabilirler. Aynı gün paralar hesaba aktarılmaktadır. 8 Temmuz günü bayram tatilinin sona ermesinden sonra yine tüm bankalar tam zamanlı mesai yapmaya devam edecektir.

Ay başında yapmayı planladığınız ödemelerinizi ve diğer bankacılık işlemlerinizi bayram tatili başlamadan yaptığınız sürece bu konuda herhangi bir sıkıntı yaşamazsınız. Hepinize iyi bayramlar!
Kategori:
Etiket:

Diğer Makaleler