Denizbank EFT Nasıl Yapılır?

"Denizbank EFT nasıl yapılır?" sorusu, para transferleri sırasında sıkça sorulur. EFT işlemini; şubeden, internet ve telefon bankacılığından çeşitli şekillerde yapabilirsiniz.


“Denizbank EFT nasıl yapılır?” sorusu, farklı bir bankada hesabı bulunan kişiye para transferi yapmak isteyen Denizbank müşterileri tarafından sıklıkla sorulur. Denizbank, bankacılık hizmetlerini internet bankacılığı ve mobil bankacılık ile vermeye başlamış ve teknoloji ile uyumlu olarak bankacılık işlemlerini dijitalleştirmiş olan bir bankadır. Bu sebeple, mobil veya internet bankacılığı aracılığı ile Denizbank’tan EFT işlemleri oldukça kolay bir şekilde yapılabilir. Peki, Denizbank EFT nasıl yapılır? Yaparken dikkat edilmesi gerekenler nelerdir?

EFT Nasıl Yapılır Denizbank

EFT nasıl yapılır Denizbank?” sorusu, para gönderirken farklı bir banka hesaba yapılan gönderim işlemleri sırasında Denizbank müşterilerinin en çok sordukları sorulardan biri olarak bilinir. Para gönderecek olan kişinin Denizbank müşterisi, paranın yatırılacak olduğu hesabın da başka bir bankaya ait hesap olduğu durumlarda para yollanması işlemine EFT adı verilir. Bu para transferi işleminde birbirinden farklı hesabın ve birbirinden farklı bankanın söz konusu olmasından dolayı EFT işlemine Merkez Bankası aracılık eder.
 



Denizbank müşterisi olan kişiler, başka bir bankadaki hesaba para yollamak istediklerinde öncelikle internet bankacılığına girişte bulunmalıdırlar. Daha sonra kişilerin takip etmesi gereken adımlar ise şunlar olacaktır:
  • Menüde bulunan para transferi bölümüne tıklanması ve ekrana gelecek olan bölümden EFT seçilmesi gerekmektedir
  • EFT işlemi yapılacak olan kişinin IBAN ve isi, soy isim gibi bilgilerinin girişi yapılmalıdır.
  • Karşı tarafa ne kadar miktarda para transfer edileceği bilgisinin girişi yapılmalıdır ve ayrıca bu para gönderiminin hangi iş gününde yapılmak istendiğinin bilgisinin girişi yapılmalıdır.
  • Girişi yapılan bilgilerin kontrolü gerçekleştirilmelidir
  • Kontrol sonrasında herhangi bir bilgi yanlışlığı yok ise EFT işlemine onay verilir.
  • EFT işlemine onay verilmesinin ardından ekranda referans numarası oluşturulur.
“Denizbank EFT nasıl yapılır?” sorusunun, internet bankacılığı yöntemi ile cevabı yukarıda maddelerde anlatıldığı gibidir. Dileyen Denizbank müşterileri, şube bankacılığı veya ATM bankacılığı ile de EFT işlemi gerçekleştirilebilir.

Denizbank EFT Limiti

Denizbank müşterileri, internet bankacılığı aracılığı ile bir günde 100.000 TL’ye kadar EFT işlemi gerçekleştirebilirler. EFT işlemi ile bu meblağ üzerine çıkacak olan kişilerin Denizbank EFT limiti arttırma işlemi için herhangi bir Denizbank şubesine gitmesi ve yetkililer ile görüşerek başvuru yapmalısı yeterlidir. EFT limitini aşmak isteyen kişiler, bu taleplerini yazılı ve imzalı bir başvuru ile gerçekleştirmelidirler.

Denizbank EFT Saatleri

Bir Denizbank müşterisi, hafta içi günlerinde ve mesai saatleri içerisinde yani 08.30 ile 16.00 saatleri arasında EFT işlemi gerçekleştirdiğinde, söz konusu para transferi aynı gün içerisinde belirtilen bankanın, belirtilen hesabına geçmektedir. Dolayısı ile Denizbank EFT saatleri hafta içi günleri 08.30 ve 16.00 arasıdır. Fakat bu saatler dışında da haftanın her günü ve günün 24 saati EFT işlemi gerçekleştirilebilir. 16.00’dan sonra yapılan bazı EFT’lerin şube yoğunluğuna göre aynı gün içerisinde karşı hesaba geçmesi ya da bir sonraki mesai saatleri içerisinde aktarılması söz konusu olabilir.
 
Haçta içi günleri, mesai saatleri dışında yapılan EFT işlemlerine geç EFT denir. Denizbank geç EFT işlemi yapılması durumunda, para transferi işlem sonrasındaki ilk iş gününde gerçekleşir. Geç EFT yapılan hesaptaki bakiyede, paranın transfer edilmesine kadar olan sürede herhangi bir değişiklik yapılmaz ve hesapta yeterli bakiyenin bulunması durumunda para transferi gerçekleştikten sonra bakiyeden düşme gerçekleştirilir.   

Denizbank EFT İptali Nasıl Yapılır?

Denizbank müşterisi olan kişiler, EFT işleminin yanlış yapılması ya da EFT işleminden vazgeçilmesi durumunda “Denizbank EFT İptali nasıl yapılır?” diye merak ederler. Eğer Denizbank üzerinden yapılan EFT işlemi mesai saatlerinin dışında yapılmış ise yani EFT emri bu saatlerin dışında verilmişse; Denizbank telefon bankacılığı aracılığı ile EFT işlemi iptal ettirebilirler.
 
Mesai saatleri içine yapılan ve vazgeçilmek istenen EFT işlemi için farklı durumlar söz konusudur. Eğer IBAN veya isim yanlışlığı nedeni ile iptal işlemi yapılacak ise buna gerek kalmaz çünkü banka tarafından bilgi yanlışlığı nedeni ile EFT işlemi gerçekleştirilmez. Eğer yanlış IBAN numarasına EFT işlemi yapılmış ise düşük bir ihtimal de olsa verilen ad soyad bilgilerinde uyuşma sağlandı ise EFT yapan kişilerin yazılı bir dilekçe ile bankaya başvuruda bulunması gerekir.

Denizbank EFT Ücretleri

Denizbank’ın sunmakta olduğu EFT hizmetinde, değişkenler söz konusu olduğu için Denizbank EFT ücretleri de farklılıklar gösterir. Dolayısı ile bir EFT işleminin nereden nereye yapıldığına ve ne zaman yapıldığına göre banka tarafından farklı fiyat politikaları uygulayabilir. Denizbank EFT işlem ücretleri ve özellikleri şu şekildedir:
  • İnternet üzerinden yapılan hesaba, isme veya kredi kartına EFT işleminde; minimum masraf tutarı 1 TL, maksimum masraf tutarı ise 25 TL olur. İnternet aracılığı ile gerçekleştirilecek olan EFT’de işlem tutarı 1.000 TL altında ise 1 TL, işlem tutarının 1.000 TL ile 50.000 TL arasında olması durumunda ise 25 TL işlem ücreti alınır.
  • İnternet üzerinden yapılan hesaba, isme ve kredi kartına geç EFT işleminde; minimum masraf tutarı 1,5 TL, maksimum masraf tutarı ise 37,5 TL olmaktadır. İnternet aracılığı ile saat 16.00’dan sonra gerçekleştirilecek olan EFT’de işlem tutarı 1.000 TL altında ise 1,5 TL, işlem tutarının 1.000 TL ile 50.000 TL arasında olması durumunda ise 37,5 TL işlem ücreti alınır.
  • ATM bankacılığı ile hesaba, isme ve kredi kartına EFT işlemlerinde; minimum masraf tutarı 2 TL, maksimum masraf tutarı ise 50 TL olmaktadır. İnternet aracılığı ile mesai saatlerinde gerçekleştirilecek olan EFT’de işlem tutarı 1.000 TL altında ise 2 TL, işlem tutarının 1.000 TL ile 50.000 TL arasında olması durumunda ise 50 TL işlem ücreti tahsis edilir.
  • ATM bankacılığı ile hesaba, isme ve kredi kartına geç EFT işlemlerinde; minimum masraf tutarı 3 TL, maksimum masraf tutarı ise 75 TL olmaktadır. İnternet aracılığı ile gerçekleştirilecek olan EFT’de işlem tutarı 1.000 TL altında ise 3 TL, işlem tutarının 1.000 TL ile 50.000 TL arasında olması durumunda ise 75 TL işlem ücreti alınmaktadır
  • Mobil bankacılık ile hesaba, isme ve kredi kartına Denizbank EFT işlemlerinde; minimum masraf tutarı 1 TL, maksimum masraf tutarı ise 25 TL olmaktadır. İnternet aracılığı ile gerçekleştirilecek olan EFT’de işlem tutarı 1.000 TL altında ise 1 TL, işlem tutarının 1.000 TL ile 50.000 TL arasında olması durumunda ise 25 TL işlem ücreti alınır.
  • Mobil bankacılık ile hesaba, isme ve kredi kartına geç EFT işlemlerinde; minimum masraf tutarı 1,5 TL, maksimum masraf tutarı ise 37,5 TL olmaktadır. İnternet aracılığı ile gerçekleştirilecek olan EFT’de işlem tutarı 1.000 TL altında ise 1 TL, işlem tutarının 1.000 TL ile 50.000 TL arasında olması durumunda ise 37,5 TL işlem ücreti alınır
  • Şube bankacılığı ile hesaptan şubeye EFT işlemlerinde; minimum masraf tutarı 4,75 TL, maksimum masraf tutarı ise 100 TL olmaktadır. İnternet aracılığı ile gerçekleştirilecek olan EFT’de işlem tutarı 1.000 TL altında ise 4,75 TL, işlem tutarının 1.000 TL ile 50.000 TL arasında olması durumunda ise 100 TL işlem ücreti alınır.
  • Şube bankacılığı ile hesaptan şubeye geç EFT işlemlerinde; minimum masraf tutarı 7,14 TL, maksimum masraf tutarı ise 150 TL olmaktadır. İnternet aracılığı ile gerçekleştirilecek olan EFT’de işlem tutarı 1.000 TL altında ise 7,14 TL, işlem tutarının 1.000 TL ile 50.000 TL arasında olması durumunda ise 150 TL işlem ücreti alınır.
 
Kategori:
Etiket:

Diğer Makaleler