Denizbank Havale Nasıl Yapılır?

"Denizbank havale nasıl yapılır?" sorusu, Denizbank müşterileri arasında yapılan para transferleri işlemleri sırasında sıkça sorulan sorulardan biridir.


“Denizbank havale nasıl yapılır?” sorusu, Denizbank müşterileri tarafından para transferi işlemi yapılmak istendiğinde daha fazla merak uyandırır. Denizbank havale işlemleri, gelişen teknoloji ve bankacılık uygulamaları sayesinde internet bankacılığı ve mobil bankacılık üzerinden artık kolaylıkla yapılabilir. İsteyen kişiler de ATM bankacılığı ya da şube bankacılığı aracılığıyla da havale işlemlerini kolaylıkla gerçekleştirebilirler. Bu yazımızda Denizbank müşterilerinin havale işlemlerini nasıl gerçekleştirebilecekleri ve havle işlemlerine dair ayrıntılar ele alınarak anlatılacaktır.

Denizbank İnternetten Havale Nasıl Yapılır?

Para gönderecek olan kişinin Denizbank müşterisi, para gönderilecek olan kişinin de Denizbank müşterisi olduğu durumlarda gerçekleştirilen para transferi işlemine havale denir. Aynı banka içinde para transferi işlemi yapacak olan kişiler, işlemlerini daha kolay gerçekleştirebilmek adına internet bankacılığını tercih ederler ve bu durumda” Denizbank internetten havale nasıl yapılır?” sorusu akıllara gelir. İnternet bankacılığı aracıyla Denizbank havale işlemi şu şekilde yapılır:
  • Para transferi seçeneğinin alt kısmında bulunan havale sekmesine tıklanır.
  • Havale işleminin yapılacak olduğu kişinin ad ve soy ad bilgisi, hesap numarası bilgisi ve gerekli olan diğer bilgilerin girişi sağlanır.
  • Havale işleminin ne zaman gerçekleştirilmek istendiği bilgisinin ve hangi miktarda meblağın gönderileceği bilgisinin girişi yapılır.
  • Giriş yapılan bilgilerin doğruluğu kontrol edilir.
  • İşlem özeti bölümünde herhangi bir bilgi yanlışlığı yok ise havale işlemine onay verilir.
  • Havale işlemi tamamlanır.
Görüldüğü üzere banka ya da ATM sırası beklemeden “Denizbank havale nasıl yapılır?” sorusunun yanıtı oldukça basittir. Havale için internet bankacılığı yöntemini kullanmak istemeyen kişiler, Denizbank’ın şubeleri aracılığı ile de işlem yapabilirler.

Denizbank Cebe Havale Nasıl Yapılır?

Denizbank, müşterilerine cebe havale yapmaları konusunda da birçok şekilde yardımcı olur. Cebe havale hizmeti, herhangi bir hesap numarası, IBAN bilgisi ve benzeri gibi bilgilere ihtiyaç duyulmayan bir para transferi yapma hizmetidir. Böylelikle herhangi bir hesap bilgisine sahip olmayan kişiler, herhangi bir bankada hesabı bulunmayan kişilere de para gönderimi yapılabilir. Haliyle bu durumda, “Denizbank cebe havale nasıl yapılır?” sorusu akıllara gelir.
 



Denizbank müşterilerinin başka bir kişiye cebe havale yapabilmesi için takip etmesi gereken adımları şunlardır:
  • İnternet bankacılığı ile giriş sağlanır.
  • Para transferi bölümünden havale ile GSM no seçeneği seçilir.
  • Ekrana gelen sayfada, para gönderimi yapılacak olan kişinin GSM numarasının bilgisi, gönderilecek olan meblağ bilgisi girilir ve “İşlemi Gerçekleştir” butonuna tıklanarak onay verilir.
  • İşlemin onaylanmasından sonra banka hem para gönderen kişiye hem de para gönderilen kişiye otomatik olarak SMS gönderimini gerçekleştirir.
  • Paranın alıcısı olan kişi, SMS ile kendisine gönderilen şifre aracılığı ile dilediği Denizbank ATM’sinden kendisine yollanan parayı çekebilir.
Görüldüğü üzere Denizbank, bu havale işlemi ile yalnızca para gönderimi yapacak olan kişilere değil, para alıcısı olan kişilere de kolaylık sağlamaktadır. Çünkü cebe yapılan Denizbank havale işlemi sayesinde, herhangi bir bankada hesabı bulunmayan kişiler de para çekimi yapabilmektedir. Bunun için gerekli olan tek şey bir telefon numarası olmaktadır.

Denizbank Cebe Havale İptali Nasıl Yapılır?

“Denizbank cebe havale iptali nasıl yapılır?” sorusunun cevabı, genel olarak para gönderimi yaparken yanlış bir hesaba para aktarımı yapan kişiler tarafından merak edilir. Yanlış bir bilgi girişi nedeni ile iptal edilmek istenen cebe havale işlemleri için Denizbank’ın çağrı merkezinin aranması şarttır. Bu havale işleminin onaylanması ile birlikte para alıcısı olan telefon numarasına da bilgi ve şifre gönderimi yapıldığı için kişilerin iptal işlemini hızlı gerçekleştirmesi büyük önem taşır.
 
Denizbank cebe havale işlemlerinde alıcısı tarafından 7 gün içerisinde para çekiminin gerçekleştirilmemesi durumunda da işlem otomatik olarak iptal edilir. Bu sebeple, cebe havale alan kişilerin, 7 gün içerisinde para çekimini yapması gerekir. Cebe havalenin iptal olması durumunda, söz konusu olan meblağ gönderici kişinin hesabına iade edilir.

Denizbank Havale Saatleri

Denizbank müşterileri, yine Denizbank’ta bulunan başka bir isme ait ya da kendilerine ait olan hesaplara para transferi işlemi yapabilmek için Denizbank havale saatleri hakkında bilgi arayışına girerler. Havale işlemleri, aynı bankalar arasında yapıldığı için herhangi bir aracı kurum bulunmaz ve bu sebeple herhangi bir saat kısıtlamasına tabi olmadan gerçekleştirilebilir. Haftanın 7 günü, 24 saat kişiler diledikleri gibi internet bankacılığı ve mobil bankacılık sayesinde havale yapılabilir.
 
Resmi günler ve tatil günlerinde havale yapmak isteyen kişiler, bankanın şubeleri aracılığı ile işlem gerçekleştiremeyeceğinden dolayı yalnızca kesintisiz olarak internet bankacılığı havale seçeneğinden yararlanabilirler.

Denizbank Havale Masrafları

Denizbank havale masrafları, havale işlemlerinin farklı şekillerde gerçekleşmesi mümkün olduğundan dolayı farklı meblağlarda belirlenir. Buna göre Denizbank’ta gerçekleştirilen havale işlemleri ve masrafları şu şekildedir:
  • Denizbank şube bankacılığı aracılığıyla hesaptan hesaba TL/YP/XAU olarak gerçekleştirilen havale işlemlerinde; minimum masraf tutarı 2,38 TL, maksimum masraf tutarı 50 TL’dir.
  • Denizbank şube bankacılığı aracılığıyla hesaptan isme TL/YP olarak gerçekleştirilen havale işlemlerinde; minimum masraf tutarı 2,38 TL, maksimum masraf tutarı 50 TL’dir.
  • Denizbank şube bankacılığı aracılığıyla kasadan hesaba TL/YP olarak gerçekleştirilen havale işlemlerinde; minimum masraf tutarı 2,38 TL, maksimum masraf tutarı 50 TL’dir.
  • Denizbank şube bankacılığı aracılığıyla kasadan isme TL/YP olarak gerçekleştirilen havale işlemlerinde; minimum masraf tutarı 2,38 TL, maksimum masraf tutarı 50 TL’dir.
  • Denizbank şube bankacılığı aracılığıyla hesaptan düzenli olarak gerçekleştirilen havale işlemlerinde; minimum masraf tutarı 0,5 TL, maksimum masraf tutarı 12.5 TL’dir.
  • Denizbank internet bankacılığı aracılığıyla hesaba ya da isme havale işlemlerinde; minimum masraf tutarı 0,5 TL, maksimim masraf tutarı 12.5 TL’dir.
  • Denizbank mobil bankacılık aracılığıyla hesaba ya da isme havale işlemlerinde; minimum masraf tutarı 0,5 TL, maksimim masraf tutarı 12.5 TL’dir.
  • Denizbank iletişim merkezi aracılığıyla hesaba TL/YP/XAU havale ve isme TL/YP havale işlemlerinde minimum masraf tutarı 2.5 TL, maksimum masraf tutarı 50 TL‘dir.
  • Denizbank ATM bankacılığı aracılığıyla hesaba ya da isme gerçekleştirilen havale işlemlerinde; minimum masraf tutarı 1 TL, maksimum masraf tutarı ise 25 TL’dir.
Görüldüğü üzere; “Denizbank havale nasıl yapılır?” ve “havale masrafları ne kadardır?” sorularının cevapları, havale işleminin gerçekleşme şekline bağlı olarak farklılığa uğrar. Havale işlemleri için bankanın internet bankacılığı, mobil bankacılık ve cebe havale gibi hizmetlerinden yararlanmak istemeyen kişiler, bankaların herhangi bir şubesine giderek gişe işlemleri üzerinden havale işlemlerini gerçekleştirebilirler.
Kategori:
Etiket:

Diğer Makaleler