Denizbank OGS hizmeti sayesinde aracınızla OGS gişelerinin olduğu her ücretli yoldan vakit kaybetmeden ve otomatik ödemeyle geçiş sağlayabilirsiniz.. Denizbank aracılığıyla dileyen müşteriler OGS yani otomatik geçiş sistemi cihazlarını temin edip, kullanmaya başlayabilirler. OGS sistemi ise köprüler ve ücretli otoyollarda durmadan direk geçiş yapmayı sağlayan bir uygulamadır.
Bu cihaz ile ödemeler direk tanımlandığı için araçların ayrıca çok yavaşlamalarına ya da durmalarına asla gerek olmaz. Köprü girişlerinde ve otoyol gişelerinde OGS cihazı kullanan araçlar, üst kısmında OGS yazan geçiş yerlerinden geçişlerini yapmak durumundadırlar. Bu sayede cihazda tanımlı olan etiket yardımıyla geçiş ücreti kişinin hesabından direk olarak tahsil edilir. OGS sisteminden trafikte yer alan bütün araç ve taşıtlar faydalanabilirler fakat her araç kendi sınıfına ve türüne göre farklı bir ücrete tabi tutulur.
Denizbank OGS hizmetleriyle ücretli yollarda daha hızlı geçiş imkan sağlar.
Denizbank OGS Başvurusu Nasıl Yapılır?
“
Denizbank OGS başvurusu nasıl yapılır?” sorusu birçok kişi tarafından sorulan ve Denizbank müşterisi olan araç sahipleri tarafından sıklıkla merak edilen sorulardan biri olarak bilinir.
OGS işlemlerini Denizbank ile yapmak isteyen banka müşterileri bu hizmeti alabilmek için farklı başvuru kanalları aracılığı ile
Denizbank OGS başvurusu yapabilirler. Başvuru yolları ise şunlardır;
- Denizbank şubeleri
- Telefon bankacılığı
- İnternet bankacılığı platformu
- Denizbank müşteri hizmetleri aranarak
Bu yollarla OGS cihazı başvurusu son derece hızlı ve birkaç adımda basit bir şekilde yapılabilir. İşlemler de bu sayede hemen başlamış olur.
Denizbank OGS başvurusu sırasında son derece önemli olan bir konu ise yapılacak cihaz başvurusunun uygun olan araç sınıfına göre yapılmasıdır. Araçların sınıf bilgileri ve sınıflandırma listeleri ise ilgili kurumun internet sitesi üzerinden öğrenilebilir. OGS cihazı başvurusu sonrası bu cihazı almak için ise kişilerin bir takım ücret ve maddi bedelleri yatırmaları gerekir. Bu tutarlar ve karşılıkları ise şunlardır;
- OGS geçiş cihazı bedeli için, 55 TL ve BDSV
- Cihaz depozito ücreti olarak, 30 TL
- Otomatik yükleme tutarı
Denizbank OGS Kullanımı Nasıl Olmaktadır?
OGS cihazı kullanımı son derece basit ve kolay olan bir mantığa ve işleyişe sahiptir.
Denizbank OGS kullanımı için öncelikle ilgili kanallardan yapılan başvurunun ardından OGS cihazı alınır. Cihaz içinde çıkan yönergeler cihazın nasıl konumlandırılması gerektiği gibi bütün temel bilgileri içerir.
Cihaz yönergeler izlenerek aracın ön kısmına ön cam içine düzgün bir şekilde yerleştirilir. Bu aşamadan sonra ise artık OGS sitemi kişi tarafından hemen kullanılmaya başlanabilir. Geçişlerde yapılan ödemelerin düzgün ve doğru bir şekilde yapıldığını ise cihaz çıkardığı bir uyarı sesi ile kullanıcıya bildirilir. Yine farklı sayıda uyarı sesleri sürücüye farklı olayları bildirdiği için bu seslerin dikkate alınması ve ne anlama geldiklerinin bilinmesi sorun yaşanmaması adına son derece önemlidir.
Denizbank OGS kullanımı sırasında cihazın çıkardığı sesler ve anlamları ise şu şekilde başlıklar halinde listelenebilirler;
- Bir defa “Bip” sesi, ödemenin başarılı olduğunu
- Ortalamam 2-4 geçiş sırasında ses gelmemesi bir arıza durumunu
- Dört defa “Bip” sesi ise, hesap bakiyesinin yetmediğini gösterir.
Hiç ses vermeyen ve sürekli olarak bu sorunun devam ettiği cihazların tamir ve bakım işlemleri için kişilerin ilgili banka şubelerine başvuru yapmaları gerekir.
Denizbank OGS Ödemesi Nasıl Yapılır?
OGS cihazı ilk kullanımında içinde yatırılmış olan depozito ücreti ve aynı zamanda ilk otomatik yükleme miktarı bulunur.
Denizbank OGS ödemesi ve ödemeleri için direkt olarak otomatik ödeme ve yükleme talimatı verilebilir. Bu talimat doğrultusunda limit azaldığı zaman belirlenen bir miktarda para direk olarak hesaba aktarılır. Bu da hiçbir zaman yetersiz limitle karşı karşıya kalınmamasını sağlar.
Denizbank OGS ödemesi için dileyen müşteriler banka hesabından dileyen kullanıcılar ise kredi kartından otomatik yükleme ve ödeme emirleri verebilirler.