KOBİ Miyim? Nasıl KOBİ Olunur?

KOBİ olup olmadığınızı merak mı ediyorsunuz? Nasıl KOBİ olacaksınız? Bu soruların yanıtlarını içeriğimizde okuyabilirsiniz.


KOBİ ifadesinin açılımı küçük ve orta büyüklükteki işletmelerdir. KOBİ kelimesi terimsel anlamda yıllık işçi sayısı 250’yi geçmeyen ve bilançosu 125 milyon ₺ aşağısında olan işletmeleri belirtmektedir.
 



KOBİ ifadesi üretim ve hizmet sektörü için geçerli olan bir ifadedir. Eğer işletmeniz bu şartları sağlıyorsa siz de devlet nezdinde KOBİ’siniz demektir.

KOBİ Nedir?

Küçük ve orta büyüklükteki işletmelere KOBİ denilmektedir. KOBİ’ler ülke ekonomisi açısından en önemli işletme grubundadır. En yaygın grup olan KOBİ’lerin üretim ve faaliyetlerinin devamlılığı, ülkedeki ekonomik refah seviyesi açısından oldukça önemlidir. Bu sebepten devletimiz KOSGEB aracılığıyla düzenli olarak KOBİ’lere destek programı açıklamakta ve onların mevcut imkân ve kapasitelerini artırmaya çalışmaktadır. Yukarıda bahsedildiği gibi yılda çalıştırdığınız toplam işçi sayısı 250’yi geçmiyor ve yıllık bilançonuz 125 milyon Türk lirasının altında kalıyorsa siz de KOBİ’siniz demektir.

KOBİ’ler Ne Yaparlar?

KOBİ’ler küçük ve orta büyüklükte olup imalat ve hizmet sektöründe çalışan firmalardır. Bu firmalar ülke açısından ekonominin belkemiğini oluşturmakta, bireyler açısından ise en yaygın ekonomik unsurlar olması sebebiyle oldukça önemli bir konumda bulunmaktadır.  KOSGEB çeşitli destek programlarıyla KOBİ’lerin ülke içerisindeki varlığını sağlamlaştırmaya çalışmaktadır. KOSGEB destek başvuruları olumlu sonuçlanan KOBİ’lerin hayatta kalma şansları artmakta ve maliyetleri diğer firmalara göre daha da kolay halledilebilir bir duruma gelmektedir.
 
Eğer siz de KOBİ sınıfına dahilseniz ve KOSGEB destekleri hakkında yardım arıyorsanız, “Detaylarıyla KOSGEB Destekleri Nelerdir?” başlıklı içeriğimizi inceleyebilirsiniz.
Kategori:

Diğer Makaleler