KOSGEB Geleneksel Girişimci Destek Programı

KOSGEB Geleneksel Girişimci Destek Programı hakkındaki tüm detayları yazımızda bulabilirsiniz.


KOSGEB Geleneksel Girişimci Destek Programı, KOSGEB’in geleneksel girişimcilik üzerine faaliyet göstermek isteyen girişimcilere verdiği destek programıdır. Bu program dahilinde 65,000 ₺ tutarına kadar KOSGEB desteği sağlanabilmektedir. Program, geleneksel alanlarda faaliyet gösteren işletmelerin hayatta kalma oranlarını ve sürelerini artırmayı hedeflemektedir.




Programa katılmak için Girişimcilik Eğitiminin tamamlanmış olması gerekmektedir. Diğer destek programlarını incelemek için "KOSGEB Girişimcilik Destekleri Hangileri?" konulu içeriğimizi ziyaret edebilirsiniz.​

KOSGEB Geleneksel Girişimci Destek Programı Destek Unsurları Nelerdir?

KOSGEB Geleneksel Girişimci Destek Programı’nda 3 alanda KOSGEB destek verilmektedir. Bu alanlar;
  • Kuruluş Desteği: Gerçek kişi olan işletmelere 5,000 ₺ olarak belirlenen kuruluş desteği, sermaye şirketi işletme için 10,000 ₺ olarak belirlenmiştir.
  • Performans Desteği: KOSGEB işletmelerin kuruluşundan itibaren, işletmeleri 2 performans dönemi boyunca desteklemektedir. Her performans dönemi 1 yılı ifade eder. 4(a) kapsamındaki bütün çalışanlarına ödediği prim günü toplamınca destekler vermektedir. 1. Performans dönemi içerisinde 180-539 gün arası 5,000 ₺, 540-1079 gün arası 10,000 ₺, 1080 ve üstü ise 20,000 ₺ destek verilmektedir. İkinci performans dönemi içerisinde ise 360-1079 gün arası 5,000₺, 1080-1439 gün arası 15,000 ₺, 1440 ve üstüne 20,000 ₺ destek verilmektedir.
  • Sertifika Desteği: KOSGEB, işletmelerin kendi çalışanları için gerekli olan sertifikaları alabilmesi adına, onları 5,000 ₺ tutarında geri ödemesiz olarak desteklemektedir.

KOSGEB Geleneksel Girişimci Destek Programında Dikkat Edilmesi Gerekenler Nelerdir?

KOGEB Geleneksel Girişimci Destek Programı’nda dikkat edilmesi gerekenler şunlardır:
  • İşletme kuruluşu esnasında girişimcinin işletmedeki toplam payı %50’nin altında olmamalıdır. Aynı zamanda destek programı süresince de bu oran %50’nin altına düşemez. Girişimcinin işletmedeki payı en az %50 olmalıdır.
  • İşletmeler destek sürecindeyken 1 yılını tamamlamadan kapatılmamalıdır. Kapatılmaları durumunda verilen destekler yasal faiz oranlarıyla birlikte işletmeciden geri tahsil edilir. Eğer işletme 1 yılını tamamladıktan sonra kapanırsa işletmeciye verilen destekler geri alınmaz.
  • Geleneksel Girişimcilik Eğitimi’nin bitiş tarihi ile aynı günde işletme kurulması durumunda destekten faydalanılamaz. Bu yüzden işletmenin kuruluş tarihine dikkat edilmesi gerekmektedir. Bu tarih, Girişimcilik Eğitimi’nin bittiği günden en az 1 gün sonra olmalıdır.
  • Eğer başvuru sahibi işletmeler başka bir işletmeyi genişletmek amaçlı kurulmuş ve destekten bunun için faydalanmaya çalışıyorsa başvurusu reddedilir.

Diğer Makaleler