Şekerbank Vadeli Mevduat

Bu yazımızda Şekerbank vadeli mevduat hesabı ile ilgili detaylı bilgiler sunacağız.


Şekerbank vadeli mevduat hesabınız ile paranızın değerlenmesini sağlayabilir ve avantajlı faiz oranlarından yararlanabilirsiniz. Birikimlerinizi doğru şekilde yönetmek ve yüksek faiz oranları ile paranızı değerlendirmek bu şekilde mümkündür. Üstelik maaşınızın Şekerbank’ta olup olmaması da önemli değildir. Çünkü Şekerbank vadeli mevduat hesabı açarak burada bir havuz oluşturabilir ve maaşınızı bu hesaba aktarabilirsiniz. Düzenli olarak aktaracağınız miktarlarla vadeli hesap bakiyenizi büyütebilirsiniz.




Şekerbank vadesiz mevduat hesabı yazımızı okumak için buraya tıklayabilirsiniz.

Şekerbank Vadeli Mevduat Hesabı Nedir?

Şekerbank vadeli mevduat hesabı ile paranızı en doğru şekilde değerlendirmeniz mümkün hale gelir. Ülkemizin en büyük ve en eski bankalarından olan Şekerbank, vadeli hesap avantajlarıyla da çeşitli fırsatlar sunar. Örneğin hesap bakiyeniz büyüdükçe kazancınız artacaktır. Çünkü bu şekilde bazı özel faiz oranlarından yararlanabilir hale gelebileceksiniz. Bununla beraber bankanın sunmuş olduğu standart faiz oranlarından da bahsetmek gerekir.

Şekerbank Vadeli Mevduat Oranları

Şekerbank vadeli mevduat oranları konusunda çeşitli rakamlardan bahsedilebilir. Birikimini Türk Lirası olarak yapanlar için günlük, haftalık, aylık gibi dönemler için farklı oranlar öne çıkar. 2020 yılı boyunca merkez bankasının dönem dönem alacağı kararlardan da etkilenecek olan oranlar şimdilik şu şekildedir;
 
1 – 6 (Günlük): 4
7 – 13 (Haftalık): 5
21 – 31 (1 Aylık): 5,65
32 – 49 (32 Günlük): 8,25
365 (1 Yıllık): 6,55
1 Yıl Üstü: 6,5
 
(Burada verilen oranlar, 2020 yılı mayıs ayı itibariyle yayınlanmış oranlardır. İnternet ve telefon bankacılığı üzerinden açılan Şekerbank vadeli mevduat hesaplarında bu oranlarla işlem yapılır. Ancak şubeden açılacak olan vadeli mevduat hesaplarında bu oranlar değişir.)
 
Söz konusu vadeli hesap faiz oranları farklı vadeler için değişkenlik gösterir. Ancak temel faiz oranları 2020 yılı için bu şekilde ifade edilebilir. Mevduat sahipleri Türk lirası olarak ellerinde tuttukları mevduatlarını bu oranlarla değerlendirebilirler. Öte yandan Şekerbank vadeli mevduat faiz oranları elbette ki yatırılan ana paraya da bağlı olarak değişkenlik gösterir. Banka bu konuda aşağıdaki miktar aralıklarına göre değerlendirmeler yapmaktadır;
 
1,000 TL – 49,999 TL
50,000 TL – 99,999 TL
100,000 TL – 249,999 TL
250,000 TL – 499,999 TL
500,000 TL – 999,999 TL
 
Verilen bu rakamlara göre bir tablo yapılacak olursa, bu tablodaki oranlar birbirleri ile kolayca kıyaslanabilir. Örneğin, 1,000 TL ile yapılan 6 günlük bir yatırımda müşteriler %4 oranından yararlanırlar. Fakat 500,000 TL ile yapılan 1 senenin üzerindeki vadeli yatırımlarda bu oran 7,50’ye çıkacaktır. Şekerbank vadeli mevduat faiz oranı bu şekilde öğrenilip değerlendirilebilir.

Şekerbank Vadeli Mevduat Hesaplama Nasıl Yapılır?

Şekerbank vadeli mevduat hesaplama yapılarak vade sonu net kazançlar rahatlıkla öğrenilebilir. Bu şekilde müşterilerin de ellerine geçecek olan parayı öğrenme şansları olur. Ek olarak, kişilerin paralarını hangi vadede değerlendirmek isteyeceklerine de bu hesaplamalar sonucunda karar verilebilir. Bu nedenlerden dolayı Şekerbank vadeli mevduat hesaplama konusu oldukça önemlidir.

Örnek bir miktar üzerinden çeşitli vadelerdeki faiz getirileri incelenebilir. Ana paranın 10,000 TL olduğunu düşünerek bu örnekleri ele alabiliriz. 32 günlük vadeli olarak yatırılan 10,000 TL miktarındaki para, vade sonunda 61,48 TL faiz getirisi verecektir. Eğer vade 46 gün olarak seçilirse, vade sonunda hesapta 88,38 TL faiz miktarı olacaktır. Aynı miktar ana para 92 günlük vadeli hesapta değerlendirilirse 151,04 TL faiz getirisi sağlanacaktır. Bu örneklerdeki miktarlar faiz oranları, vadeler ve ana paralar değiştikçe tekrar şekillenir.

Paranızın hesabınızda işlem görmeden durması sizi enflasyona karşı zora sokar. Çünkü enflasyon, mevcuttaki işlem görmeyen paranızın alım gücünü her geçen gün azaltır. Bu nedenle de Şekerbank vadeli mevduat hesabı açarak sahip olduğunuz birikimi faiz getirileri ile koruyup artırabilirsiniz.
Kategori:
Etiket:

Diğer Makaleler