“Türkiye İş Bankası – Anadolu Hayat Emeklilik bireysel emeklilik en az ne kadar ödenir? Anadolu Hayat Emeklilik ve Türkiye İş Bankası bireysel emeklilikte ortak mı hareket eder? Anadolu Hayat Emeklilik bireysel emeklilik planları neler?” tarzında sorular bankanın müşterileri tarafından ya da bireysel emekliliğe katılmak isteyenler tarafından sıkça soruluyor. Türkiye İş Bankası müşterilerinden bireysel emeklilik sistemine katılmak isteyenler, Türkiye İş Bankası bireysel emeklilik sistemi için en kadar katkı payı ödeyeceklerini merak ediyorlar.
Bunun yanında daha iyi bir gelecek için
Türkiye İş Bankası bireysel emeklilik planlarını da inceleyerek kendilerine uygun olanı seçerek katkı payı ödemek ve
bireysel emeklilik sistemine katılmak niyetinde olabiliyorlar. Bu yazımızda biz de bireysel emeklilik sistemi içinde Türkiye İş Bankası’nın sunduğu emeklilik paketlerini inceleyerek katılımcıya en uygun hangisi olabilir, bunları inceleyeceğiz. Konumuza başlamadan evvel bireysel emeklilik sistemi hakkında katılımcıların veya banka müşterilerinin merak ettikleri en temel sorulara yanıt vermeye çalışalım.
Türkiye İş Bankası hangi bireysel emeklilik şirketiyle çalışıyor?
Türkiye İş Bankası bireysel emeklilik sektöründe bir banka olarak hizmet vermeye yetkili değildir. Hizmet verebilmesi için ya kendi içinde bir emeklilik şirketinin bulunması ya da dışarıdan bir emeklilik şirketinin acentesi olması gerekmektedir. Bu sebeple de
Türkiye İş Bankası, Anadolu Hayat Emeklilik şirketi ile bu alanda ortaklık kurmuştur ve Türkiye İş Bankası, Anadolu Hayat Emeklilik’ın acentesi olarak bireysel emeklilik alanında hizmet vermeye başlamıştır. Bu yolla da banka, katılımcı ile Takasbank arasında köprü olma görevini üstlenmiştir.
“
Türkiye İş Bankası bireysel emeklilik iletişim ve müşteri hizmetleri” konumuzdan Anadolu Hayat Emeklilik ile bankanın iletişim numaralarına erişebilirsiniz. Başvuru esnasında ne yapmanız gerektiğini merak ediyorsanız da “
Türkiye İş Bankası bireysel emeklilik başvurusu ve sorgulama” konumuzu inceleyebilir ve gerekli adımları atarak başvuru sürecini başlatabilirsiniz.
Türkiye İş Bankası bireysel emeklilik sistemi nedir? Neden katılmalıyım?
Türkiye İş Bankası bireysel emeklilik sistemi içinde Anadolu Hayat Emeklilik şirketinin acenteliğini yapıyor, demiştik. Dilerseniz, bireysel emeklilik sistemi hakkında bazı temel bilgileri verelim ve süreçle ilgili önemli olan bazı noktaları incelemeye başlayalım.
Bireysel emeklilik sistemi, emeklilik döneminizde de tıpkı çalıştığınız dönemde olduğu gibi huzurlu ve yüksek refah seviyelerinde bir yaşam standardı için ortaya çıkarılmış, alternatif bir emeklilik sistemidir. Finansal kaygıların uzağında, refah içinde bir emeklilik döneminin keyfini sürmek için en güvenilir ve en avantajlı yöntem olarak karşımıza çıkan
bireysel emeklilik sistemi, düzenli tasarruf yaparak her türlü avantajdan yararlanabileceğiniz bir sistemdir.
Bireysel emeklilik sisteminin şüphesiz en önemli katkısı yüzde 30 devlet katkısı oranıdır. 100 TL yatırdığınızda
30 TL’nin devlet tarafından ödenmesi bu sisteme özellikle ilk giriş aşamasında önemli bir katkı sağlamaktadır. Böylece sisteme girmek konusunda heveslenen katılımcılar da giriş aşamasında devlet katkısının etkisini hissedebiliyorlar. Yazımızın devamında devlet katkısı ile ilgili detaylı bilgilere ulaşabilirsiniz. Bireysel emeklilik sisteminin avantajları hakkında bilgi almak için “
Bireysel emeklilik sisteminin avantajları nelerdir?” isimli konumuzu okuyabilirsiniz. Bununla birlikte “
Bireysel emeklilik başvurusu nasıl yapılır?” konumuzu inceleyerek başvuru ile ilgili bilgileri edinebilirsiniz.
Türkiye İş Bankası – Anadolu Hayat Emeklilik bireysel emeklilik en az ne kadar ödenir?
Türkiye İş Bankası – Anadolu Hayat Emeklilik bireysel emeklilik sistemi için en az ne kadar ödeneceğini belirlemek ve katılmak istediğiniz emeklilik planları sayende ortaya çıkacaktır. Bu emeklilik planları içindeki ödemelerinize göre devlet katkısı tutarı kazanır ve fon yönetimine göre fon getirisi elde edersiniz. Dilerseniz emeklilik planlarını incelemeye geçelim.
Türkiye İş Bankası – Anadolu Hayat Emeklilik bireysel emeklilik planları nelerdir?
Türkiye İş Bankası’nın da diğer
bankalar ve emeklilik şirketleri gibi bireysel emeklilik sistemi birikimleri için hazırladığı bireysel emeklilik planları bulunuyor. Katılımcının kendi istek ve düşünceleri ile katılım payı tutarlarına göre işlem yapabileceği bu paketlerde bulunan fonları tercih ederek yatırımlarınızı artırabilir ve fon getirileri sayesinde birikim miktarınızı genişletebilirsiniz.
Bahsi geçen bu emeklilik plan paketlerini incelemeye başlayalım.
Türkiye İş Bankası – Anadolu Hayat Emeklilik bireysel emeklilik sistemi Genç Emeklilik Planı
Türkiye İş Bankası – Anadolu Hayat Emeklilik bireysel emeklilik sistemi dahilinde katılımcılara sunulan planlardan ilki olan Genç Emeklilik Planı’nda,
ilk şart katılımcının 18 – 25 yaş arasında olmasıdır. Aylık asgari katkı payı tutarı 180 TL olarak belirlenmiştir. Giriş aidatı girişte alınmıyor. Bunun yerine ilk 60 ay içerisinde sistemden çıkarsanız,
ertelenmiş giriş aidatı kesintisi uygulanır. Yıllık bazda aylık brüt asgari ücretin yüzde 8,5’i kadar bir kesinti yapılacaktır
. Yönetim gider kesintisi ise birinci yıldan beşinci yıl sonuna kadar, yine yıllık bazda aylık olarak brüt asgari ücretin yüzde 6,5’i kadar kesilecektir. Üç ay para ödemesi yapılmadığında ara verilmiş sayılacağından, her ay için aylık brüt asgari ücretin yüzde 8,5’inin on ikide biri kesilir.
Türkiye İş Bankası bireysel emeklilik sistemi Çocuğum İçin BES Planı
Türkiye İş Bankası bireysel emeklilik sistemi Çocuğum İçin BES Planı dahilinde aylık asgari katkı payı 150 TL olarak belirtilmiştir. 18 yaş altı çocuklarınız için bu plan idealdir.
Fakat belirtmekte yarar var ki 18 yaşını dolduran çocuğunuz başka bir emeklilik planına geçmelidir.
18 yaş altı bireysel emeklilik yazımızda bu konuyla ilgili detayları bulabilirsiniz.
Giriş aidatı girişte alınmıyor. Bunun yerine ilk 60 ay içerisinde sistemden çıkarsanız,
ertelenmiş giriş aidatı kesintisi uygulanır.
Yıllık bazda aylık brüt asgari ücretin yüzde 8,5’i kadar bir kesinti yapılacaktır. Yönetim gider kesintisi ise birinci yıldan beşinci yıl sonuna kadar, yine yıllık bazda aylık olarak
brüt asgari ücretin yüzde 6,5’i kadar kesilecektir. Ara verme kesintisi de yıllık olarak hesaplandığında brüt asgari ücretin yüzde 8,5’ine denk gelmektedir. Girişte değil de ilk beş yıl içindeki çıkışta bu tutar tahsil edilir.
Türkiye İş Bankası – Anadolu Hayat bireysel emeklilik DEV BES Planı
Türkiye İş Bankası bireysel emeklilik DEV BES Planı, engelli bireylere özel hazırlanmış olan bir bireysel emeklilik planıdır. Engelli kartınız ile Türkiye İş Bankası’na ya da herhangi bir Anadolu Hayat Emeklilik acentesine giderseniz, bu BES planına dahil olabilirsiniz. Üstelik bu planda, ilk yılın sonunda ödediğiniz düzenli katkı payının yüzde 5’i kadarını iade ediyorlar.
Aylık asgari katkı payı 150 TL olarak belirtilmiştir.
Giriş aidatı girişte alınmıyor. Bunun yerine ilk 60 ay içerisinde sistemden çıkarsanız,
ertelenmiş giriş aidatı kesintisi uygulanır. Yıllık bazda aylık brüt asgari ücretin yüzde 8,5’i kadar bir kesinti yapılacaktır. Yönetim gider kesintisi ise birinci yıldan beşinci yıl sonuna kadar, yine yıllık bazda aylık olarak brüt asgari ücretin yüzde 6,5’i kadar kesilecektir.
Türkiye İş Bankası – Anadolu Hayat bireysel emeklilik Geleceğe Yatırım Planı
Türkiye İş Banksa bireysel emeklilik sistemi Geleceğe Yatırım Planı kapsamında, mevcut hayat şartlarınızı emekli olduğunuz dönemde de sürdürmek isterseniz bu plana dahil olabilirsiniz. En geniş fon yönetimi olan planlardan biridir. İş Portföy Yönetimi yatırımlarınızda size yardımcı olacaktır. Aynı zamanda ambulans servisi gibi hizmetlerden de daha uygun fiyatlara yararlanmanız sağlanmaktadır.
Aylık asgari katkı payı tutarı 300 TL olarak belirtilmiştir. 3 – 6 – 12 aylık olarak bu ücreti ödeyebilmeniz de mümkündür. Giriş aidatı girişte alınmıyor. Bunun yerine ilk 60 ay içerisinde sistemden çıkarsanız,
ertelenmiş giriş aidatı kesintisi uygulanır. Yıllık bazda aylık brüt asgari ücretin yüzde 8,5’i kadar bir kesinti yapılacaktır.
Yönetim gider kesintisi ise ilk yıldan beşinci yıla kadar, aylık brüt asgari ücretin yüzde 8,5’inin on ikiye bölünmesiyle ortaya çıkan tutar kadar aylık olarak kesilir. Daha anlaşılır bir ifade ile yıllık yüzde 8,5 olarak hesaplanmıştır. Ara verme kesintisi de aynı oranda uygulanmaktadır. Ancak girişte değil ilk beş yıl içinde sistemden çıkarsanız bu kesinti ile karşılaşırsınız.
Türkiye İş Bankası bireysel emeklilik sistemi Ev Hanımları Emeklilik Planı
Türkiye İş Bankası bireysel emeklilik Ev Hanımları Emeklilik Planı, sosyal güvencesi bulunmayan ya da geleceğe daha güvenle bakmak isteyen ev hanımları için ideal bir plan.
Aylık asgari katkı payı tutarı 270 TL olarak hesaplanmış durumda. Giriş aidatı girişte alınmıyor. Bunun yerine ilk 60 ay içerisinde sistemden çıkarsanız,
ertelenmiş giriş aidatı kesintisi uygulanır. Yıllık bazda aylık brüt asgari ücretin yüzde 8,5’i kadar bir kesinti yapılacaktır
. Yönetim gider kesintisi ise birinci yıldan beşinci yıl sonuna kadar, yine yıllık bazda aylık olarak brüt asgari ücretin yüzde 6,5’i kadar kesilecektir
. Üç ay para ödemesi yapılmadığında ara verilmiş sayılacağından, her ay için aylık brüt asgari ücretin yüzde 8,5’inin on ikide biri kesilir.
Türkiye İş Bankası bireysel emeklilik sistemi Usta Emeklilik Planı
Türkiye İş Bankası bireysel emeklilik Usta Emeklilik Planı, yüksek tutarda katkı payı tutarı ödemek isteyen ve devlet katkısını da en üstten elde etmek isteyen katılımcılara özel bir plandır. Eğer 70.000 TL başlangıç kapitali öderseniz ayda sadece 350 TL asgari katkı payı ödemesi yapabilirsiniz. Ancak başlangıç kapitali ödemeden sisteme dahil olacaksanız, bu durumda aylık asgari katkı payı tutarı 1.750 TL olarak hesaplanmış durumda.
Giriş aidatı girişte alınmıyor. Bunun yerine ilk 60 ay içerisinde sistemden çıkarsanız,
ertelenmiş giriş aidatı kesintisi uygulanır. Yıllık bazda aylık brüt asgari ücretin yüzde 8,5’i kadar bir kesinti yapılacaktır.
Yönetim gider kesintisi ise uygulanmaz.
Türkiye İş Bankası bireysel emeklilik sistemi Çiftçilere Özel Emeklilik Planı
Türkiye İş Bankası bireysel emeklilik sistemi Çiftçilere Özel Emeklilik Planı ile ömrünü toprağa adamış çiftçiler için de bir gelecek hazırlamaya yardımcı oluyor. Üstelik aynı haklardan çiftçilerin aileleri de yararlanıyor.
Aylık asgari katkı payı tutarı 190 TL olup giriş aidatı peşin olarak alınmaz. Bunun yerine ilk 60 ay içerisinde sistemden çıkarsanız,
ertelenmiş giriş aidatı kesintisi uygulanır. Yıllık bazda aylık brüt asgari ücretin yüzde 8,5’i kadar bir kesinti yapılacaktır
.
Çiftçilere özel yönetim gider kesintisi yönetimi hesaplanmıştır. Hesabınızın yürürlük tarihinden yönetim gider kesintisinin yapılacağı güne kadar ödediğiniz toplam katkı payı
12.000 TL’nin altında ise aylık brüt asgari ücretin %8,5’inin on ikide biri tutarında;
12.000 TL (dahil) - 24.000 TL arasında ise aylık brüt asgari ücretin %4,25’inin on ikide biri tutarında yönetim gider kesintisi alınmaktadır. Ödediğiniz toplam katkı payınız
24.000 TL ve üzerinde ise yönetim gider kesintisi yapılmaz.
Türkiye İş Bankası bireysel emeklilik sistemi Dövizli BES Planı
Türkiye İş Bankası – Anadolu Hayat Emeklilik bireysel emeklilik sisteminde yurt dışında yaşayan vatandaşlara özel Dövizli BES Planı bulunuyor. Üstelik devlet katkısı oranı da döviz cinsinde
yüzde 10 olarak verilir. Bireysel emeklilik sisteminde yapılan yenilikler doğrultusunda yurt dışında yerleşik Türk vatandaşı iseniz ya da Mavi Kart sahibiyseniz artık dolar veya avro ile ödeme yaparak sisteme dahil olabiliyorsunuz. Bu ürünle ilgili daha fazla bilgi almak isterseniz
Anadolu Hayat Müşteri Formu doldurabilirsiniz.
Türkiye İş Bankası bireysel emeklilik sistemi Doktorlara Özel Grup Emeklilik Planı
Türkiye İş Bankası bireysel emeklilik sistemi Doktorlara Özel Grup Emeklilik Planı için aylık en az katkı payı tutarı 300 TL olarak belirtilmiştir. Giriş aidatı girişte alınmıyor. Bunun yerine ilk 60 ay içerisinde sistemden çıkarsanız, ertelenmiş giriş aidatı kesintisi uygulanır. Yıllık bazda aylık brüt asgari ücretin yüzde 8,5’i kadar bir kesinti yapılacaktır
.
Sözleşmenizin yürürlük tarihinden yönetim gider kesintisinin yapılacağı güne kadar ödediğiniz toplam katkı payı
12.000 TL’nin altında ise aylık brüt asgari ücretin %8,5’inin on ikide biri tutarında;
12.000 TL (dahil) - 24.000 TL arasında ise aylık brüt asgari ücretin %4,25’inin on ikide biri tutarında yönetim gider kesintisi alınıyor. Ödediğiniz toplam katkı payınız
24.000 TL ve üzerinde ise yönetim gider kesintisi yapılmamaktadır.
Türkiye İş Bankası bireysel emeklilik sistemi Türk Eczacıları Birliği Emeklilik Planı
Türkiye İş Bankası bireysel emeklilik sisteminde bulunan Türk Eczacıları Birliği üyesi eczacılar için özel bir plandır. SGK ödemelerini İş Bankası üzerinden yapan eczacılar için özel avantajlar sunulmuş durumda. Aylık asgari katkı payı tutarı 170 TL olarak hesaplanmıştır. Bu planda ertelenmiş ya da girişte alınan giriş aidatı bulunmamaktadır. Aynı zamanda yönetim gider kesintisi de yapılmamaktadır.
Türkiye İş Bankası bireysel emeklilik sistemi TSK Mensupları Emeklilik Planı
Türkiye İş Bankası bireysel emeklilik sistemi Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesinde çalışan ordu mensubu, sivil memur ya da iştirak – ortaklarında çalışan personeller için
TSK Mensupları Emeklilik Planı’nı ortaya çıkarmıştır.
Aylık asgari katkı payı tutarı 300 TL olarak hesaplanmıştır. Bu planda giriş aidatı peşin olarak alınmaz. Bunun yerine ilk 60 ay içerisinde sistemden çıkarsanız, ertelenmiş giriş aidatı kesintisi uygulanır. Yıllık bazda aylık brüt asgari ücretin yüzde 8,5’i kadar bir kesinti yapılacaktır.
Hesabınızın yürürlük tarihinden yönetim gider kesintisinin yapılacağı güne kadar ödediğiniz toplam katkı payı 12.000 TL’nin altında ise aylık brüt asgari ücretin %8,5’inin on ikide biri tutarında; 12.000 TL (dahil) - 24.000 TL arasında ise aylık brüt asgari ücretin %4,25’inin on ikide biri tutarında yönetim gider kesintisi alınmaz. Ödediğiniz toplam katkı payınız 24.000 TL ve üzerinde ise yönetim gider kesintisi yapılmaz.
Türkiye İş Bankası bireysel emeklilikte devlet desteği nedir? Ne kadardır?
Türkiye İş Bankası – Anadolu Hayat Emeklilik bireysel emeklilik sistemi içinde en önemli avantaj şüphesiz ki devletin sunduğu yüzde 30’luk devlet katkısı oranıdır. Her ay
400 TL ödediğinizi düşünürsek, bu durumda
120 TL’lik bir devlet katkısı tutarı elde edersiniz. Bu da aylık olarak hesabınızda
520 TL birikmesi anlamına gelecektir. Daha basit bir hesap yapmamız gerekirse, hesabınıza her ay 100 TL değerinde bir katkı payı ödemesi yaptığınızı düşünürsek 30 TL devlet desteği tutarıyla birlikte toplamda 130 TL’niz olacak demektir.
Tabi ki bu tutar hesabınıza eklenecektir ancak bilinmesi gereken en önemli nokta da hesabınızda bulunan bu tutarı dilediğiniz zaman çekebilmenizin pek kolay olmadığı gerçeğidir. İsterseniz internet sitemizde bulunan “
Bireysel emeklilikte devlet katkısı ne kadar?” ve “
BES devlet katkısı ne zaman hesaba yatar?” başlıklı yazılarımızdan devlet desteği ile ilgili daha fazla bilgi alabilirsiniz.
Bireysel emeklilik devlet katkısı tutarını nasıl alırım?
Bireysel emeklilik sisteminden ne zaman isterseniz kolayca çıkabilirsiniz. Ancak devletin sunmuş olduğu devlet desteği tutarını alabilmeniz için sistemden emekli olarak ayrılmanız şart koşuluyor. Emeklilik için de temel şartlar;
en az 10 yıllık bir katkı payı ödemesi ve 56 yaşını tamamlamış olma durumudur. Bu şartları sağlamış değilseniz, süresine göre devlet katkısı tutarınızın ya az bir kısmını alırsınız ya da hiç alamazsınız.
Sistemde en az 3 yıllık bir katkı payı ödemeniz olmalıdır ki devlet katkısı tutarından bir kısım almaya hak kazanabilin.
Türkiye İş Bankası – Anadolu Hayat Emeklilik bireysel emeklilik sisteminden 3 yılda ayrılarak devlet katkısı almak
Türkiye İş Bankası bireysel emeklilik sistemi başvurusu yaparak sisteme girip sözleşme yapmanız sonrasında sisteme
en az tutar üzerinden katkı payı yatırmaya başladığınızı düşünelim. Konumuza uygun olarak en az ödeme üzerinden hesaplamalarımızı yapacağız. Daha önce de dediğimiz gibi dilediğiniz zaman sistemden ayrılabilir ve bireysel emeklilik sözleşmenizi sonlandırabilirsiniz.
Fakat bu noktada her 100 TL için hesabınıza ödenen 25 TL’leri de almak istediğinizi varsayalım. Eğer en az sistemde
3 yıl kalmadıysanız, ne yazık ki devlet katkısı tutarı tarafınıza ödenmez. Ancak şimdiki örneğimizdeki gibi
3 yıl sistemde kalırsanız, devlet katkısı tutarının yüzde 15’ine sahip olabilirsiniz.
Türkiye İş Bankası – Anadolu Hayat Emeklilik bireysel emeklilik sistemi içinde paketler bulunur. 2021 yılı için hesapladığımızı ve bu hesabın değişebileceğini belirtelim.
Aylık asgari katkı payı tutarı 150 TL olan
Geleceğe Yatırım Planını seçerek sisteme girdiğinizi düşünürsek, 300 TL katkı payı x 36 ay = 10.800 TL toplam katılım payı tutarı elde etmiş olursunuz. Devlet desteği için de
10.800 TL katkı payı x %30 = 3.240 TL hesaplanır. 3 yılın sonunda sistemden ayrılmak istediğiniz için de bu tutarın sadece yüzde 15’ini alacağınız için
3.240 x yüzde 15 = 486 TL devlet katkısı tutarı kalacaktır.
10.800 TL birikim toplamı + 486 TL devlet desteği = 11.286 TL ile sistemden ayrılırsınız.
Türkiye İş Bankası – Anadolu Hayat Emeklilik bireysel emeklilik sisteminden 6 yılda ayrılarak devlet katkısı almak
Türkiye İş Bankası – Anadolu Hayat Emeklilik bireysel emeklilik sistemi içinde 6 yıl kaldığınızı düşünecek olursak, yine Kolay Emeklilik Planı ile devam edelim; 300 TL katkı payı x 72 ay = 21.600 TL toplam birikim tutarı ortaya çıkacaktır. Sonrasında
21.600 TL için devlet desteği hesap edildiğinde 21.600 TL toplam birikim tutarı x %30 devlet katkısı oranı = 6.480 TL devlet katkısı tutarı hesaplanır. 6 yıl sonunda sistemden ayrılmak istediğiniz için
devlet katkısının yüzde 35’lik bir kısmını alabileceğiniz için 6.480 TL devlet katkısı x %35 = 2.268 TL devlet desteği kalacaktır.
21.600 TL toplam birikim + 2.268 TL devlet desteği = 23.868 TL olarak hesaplanır.
Bu hesabın içinde hesaplanan fon getirilileri bulunmaz.
Türkiye İş Bankası – Anadolu Hayat Emeklilik bireysel emeklilik sisteminden 10 yılda ayrılarak devlet katkısı almak
Türkiye İş Bankası – Anadolu Hayat Emeklilik Sağlık – Hayat ve Emeklilik bireysel emeklilik sisteminde 10 yıl sürece kaldığınızı ama emekli olmadan ayrılmak istediğiniz durumu düşünelim. Bu durumda devlet katkısı tutarının
yalnızca yüzde 60’lık kısmından faydalanabilirsiniz.
Kolay Emeklilik Planı için hesabımıza devam edersek,
300 TL aylık katkı payı x 120 ay = 36.000 TL birikim toplamı. Devlet desteği için de hesap yapıldığında,
36.000 TL toplam birikim x %30 devlet desteği oranı = 10.800 TL olur. Ortaya çıkan bu tutarın
sadece yüzde 60’lık bir bölümünü alabileceğinizi düşünürsek,
10.800 TL x %60 devlet katkısı oranı = 6.480 TL olacaktır.
Hesaplandığında kesintiler hariç ve fon getirileri olmadan 36.000 TL birikim toplamı + 6.480 TL devlet desteği = 42.480 TL ödeme alarak sistemden çıkabilirsiniz.
Türkiye İş Bankası – Anadolu Hayat Emeklilik bireysel emeklilik sisteminden emekli olarak ayrılarak devlet katkısı almak
Türkiye İş Bankası – Anadolu Hayat Emeklilik bireysel emeklilik sistemi içinde en fazla devlet katkısı kazandıran şey emekli olarak sistemden ayrılmaktır. Hemen belirtelim ki az sonra yapacağımız işlemlerde henüz fon getirisi işlemlere dahil edilmemiştir.
Kolay Emeklilik Planı ile devam edelim. Aylık asgari katkı payı olan
150 TL ile sisteme girip 10 yıl kalırsanız ve 56 yaşını da doldurmuşsanız, bu durumda ne kadarlık bir devlet katkısı getirisi elde edebileceğinize bakalım. Burada dilerseniz 10 yıldan fazla da katılım sağlayabileceğinizi belirtelim. Bu durumda birikim de devlet katkısı tutarı da artacaktır.
Hatta özellikle genç yaşta sisteme dahil olan katılımcılara daha fazla sistemde kalmaları da önerilmektedir.
300 TL aylık katkı payı x 120 ay = 36.000 TL toplam tasarruf tutarı. Devlet desteği hesabını da yaparsak,
36.000 TL x %30 devlet destek oranı = 10.800 TL. Tüm devlet desteğini alabileceğiniz için de
36.000 TL birikim toplamı + 10.800 TL devlet destek tutarı = 46.800 TL elde edeceğiniz tutar olacaktır.