Vakıfbank bireysel emeklilik başvurusu yapmak ve sorgulamak isteyen katılımcılar, Vakıfbank’ın bireysel emeklilik planlarını merak ediyor ve bu doğrultuda araştırmalar yapıyor. Vakıfbank, ülkemizin önemli bankaları arasındaki yerini koruyor ve kendisini her zaman güncelleyerek müşteri memnuniyeti oluşturmayı hedefliyor. Aynı zamanda ülkemizde kurulmuş bir devlet bankası olması da onu müşterileri için güvenilir bir banka kılıyor. Bireysel emeklilik sistemi ortaya çıktığından beri de bu alanda önemli çalışmalar yapan banka, Türkiye Hayat Emeklilik acentesi olarak katılımcılarına bireysel emeklilik hizmeti sunmaya devam ediyor.
Biz de bu yazımızda “
Vakıfbank bireysel emeklilik başvurusu ve sorgulama” konusunu inceleyeceğiz. Ondan öncesinde ise “
Bireysel emeklilik sistemi nedir? Türkiye Hayat Emeklilik – Vakıfbank ilişkisi nedir? Vakıfbank – Türkiye Hayat Emeklilik bireysel emeklilik avantajları nelerdir? Bireysel emeklilik sisteminde fonların ve devlet katkısının önemi nedir? Türkiye Hayat Emeklilik şirketinin sunduğu bireysel emeklilik planları hangileri?” gibi merak ettiğinizi düşündüğümüz temel konular hakkında bilgiler sunacağız.
Vakıfbank bireysel emeklilik sistemi nedir?
Vakıfbank bireysel emeklilik sistemi, Türkiye Hayat Emeklilik firması adına yürütülen ve SGK emekliliğine alternatif olan bir emeklilik sistemi olarak açıklanabilir
. Genel olarak
bireysel emeklilik sistemi hakkında bilgi vermemiz gerekirse, geleceğiniz için şimdiden
para biriktirmenizi, tasarruf yapmanızı sağlayan bir alternatif emeklilik sistemi olarak karşımıza çıkar.
Bankalar kanalı ile yapılabileceği gibi emeklilik şirketleri aracılığıyla da yapılabilir. Bu noktada belirtmemiz gerekir ki
Vakıfbank, Türkiye Hayat Emeklilik adına faaliyet yürütür.
Vakıfbank / Türkiye Hayat Emeklilik tarafından sunulan hizmetler, paketler halindedir. Bu paketlerden hangisini seçeceğiniz ise yapacağınız katkı payı ödemesine göre şekillenecektir. Mesela
200 TL’lik bir yatırım öngörmüşseniz buna uygun olan bir emeklilik paketini,
500 TL’lik bir ödeme öngörmüşseniz de buna göre olan bir emeklilik paketini seçersiniz ve bireysel emeklilik katılımına başlarsınız. Örneğin 200 TL’lik bir yatırım planınız varsa, size tavsiye edilecek olan plan Bereket Bireysel Emeklilik Planı paketi olacaktır.
Vakıfbank – Türkiye Hayat bireysel emeklilik sisteminde devlet katkısı nedir?
Türkiye Hayat Emeklilik, bireysel emeklilik sisteminde katkı payı toplanmasında, fon yönetiminde ve devlet katkısında ekinde aracı bir kurumdur. Devlet katkısı tutarını anlatmamız gerekirse,
en basit haliyle 100 TL tutarında bir katılım payı ödediğinizde devletin size 30 TL katkı payı yapmasıdır.
Türkiye Hayat Emeklilikte de basit bir hesaplama yapmamız gerekirse, biz
Bereket Bireysel Emeklilik Planı üzerinden anlatacağız. Aylık asgari katkı payı olan
170 TL üzerinden ve 10 yıllık bir süre ile hesaplamaya başlarsak;
170 aylık katkı payı x 120 ay = 20.400 TL toplam birikim olarak hesaplama sonucu ortaya çıkacaktır. Böylece ortaya hesap edilebilecek toplam katkı payı çıkar.
20.400 TL birikim tutarı x %30 devlet katkı oranı = 6.120 TL devlet katkısı tutarı olarak hesaplanır. Emekli olarak sistemden ayrılmanız durumunda
20.400 TL birikim tutarı + 6.120 TL devlet katkısı + (Fon getirisi hesaplanmamıştır) = 26.520 TL ile sistemden emekli olursunuz.
Bireysel emeklilik sisteminde devlet katkısı ile ilgili daha fazla bilgi edinmek isterseniz “
Bireysel emeklilikte devlet katkısı ne kadar?” isimli makalemizi inceleyebilirsiniz. Bu makalemizde bireysel emeklilik sisteminde devlet katkısının önemini ve özelliklerini detaylı şekilde sizlere sunduk.
Vakıfbank – Türkiye Hayat Emeklilik 3 yıllık devlet katkısı tutarı
3 yıl sistemde kalarak, isteğinizle sistemden ayrılırsanız, Türkiye Hayat Emeklilik’te her paket için asgari aylık katkı tutarı 170 TL olduğu için biz aynı hesabı yapmaya devam edelim. 170 TL aylık katkı payı tutarı x 36 =
6.120 TL birikim tutarı x %30 = 1.836 TL devlet katkısı tutarı x yüzde 15 = 275,40 TL devlet katkısı hesaplanacaktır. Bu durumda
6.120 TL birikim + 275,40 TL devlet desteği + (Fon getirisi hesaplanmamıştır) = 6.395,40 TL ile sistemden çıkarsınız.
Vakıfbank – Türkiye Hayat ve Emeklilik 6 yıllık devlet katkısı tutarı
Vakıfbank – Türkiye Hayat emeklilik aracılığıyla sistemde 6 yıl kalmanız halinde, 170 TL aylık katılım payı x 72 ay = 12.240 TL toplam birikim tutarı olarak hesaplanır. O halde
12.240 TL birikim tutarı x %30 devlet katkısı oranı = 3.672 TL devlet katkısı tutarı ortaya çıkacaktır. Ancak sistemden 6 yılın sonunda çıkacağınız için devlet katkısının sadece yüzde 35’ine sahip olabileceksiniz. Bu durumda
3.672 TL devlet katkısı x %35 = 1285,20 TL olarak hesaplanacaktır.
12.240 TL birikim tutarı + 1.285,20TL devlet katkısı tutarı = 13.525,20 TL alarak sistemden çıkabilirsiniz.
Vakıfbank – Türkiye Hayat ve Emeklilik 10 yıllık devlet katkısı tutarı
Vakıfbank – Türkiye Hayat Emeklilik firmasının bireysel emeklilik sistemi planlarından birinde 10 yıl kalmanız halinde, emekli olmadan ayrılabilirsiniz ya da 56 yaşını doldurarak emekli olarak ayrılabilirsiniz. İki durumu da değerlendireceğiz. Önce emekli olmadan çıkmanız halinde;
170 TL aylık en az katkı payı x 120 ay = 20.400 TL toplam katkı payı ödemesi hesaplanır. Emekli olmadan sistemden ayrılmak istediğiniz durumda, 20.400 TL toplam birikim x %30 devlet katkısı oranı = 6.120 TL devlet katkısı tutarıdır. Bu tutarın sadece yüzde 60’lık bölümün elde edeceğiniz için 5.100 TL devlet katkısı tutarı x %60 = 3.672 TL devlet katkısı tutarı hesaplanır. Bu durumda 20.400 TL + 3.672 = 24.072 TL ile sistemden ayrılırsınız.
Diğer durumda, 56 yaşını tamamlamış ve 10 yılı doldurmuşsunuzdur. O halde, 170 TL asgari katkı payı x 120 = 20.400 TL toplam birikim. 20.400 TL x %30 = 6.120 TL devlet katkısı tutarı hesaplanır. 20.400 + 6.120 TL = 26.520 TL ile sistemden ayrılmanız mümkün olacaktır. Elbette bu tutarların en az katkı payından hesaplandığını hatırlatalım. Daha yüksek katkı payı ödemesi yaparsanız getiriniz de artacaktır.
Vakıfbank – Türkiye Hayat bireysel emeklilik planları nelerdir?
Vakıfbank’ın da diğer firmalar ve bankalar gibi bireysel emeklilik sistemi tasarrufları için hazırlamış olduğu bireysel emeklilik paketleri bulunur. Gerek yaptığınız yatırım miktarına göre gerekse kendi tercih ve isteklerinize göre bu paketlerde bulunan fonları tercih ederek yatırımınızı artırmaya çalışabilirsiniz. Şimdi bu ürünleri kısaca inceleyelim.
Vakıfbank bireysel emeklilik Gençliğin BESİ Planı
Vakıfbank bireysel emeklilik sisteminde 18 – 26 yaş arası gençler için Gençliğin BESİ Planı’nı bu başlık altında değerlendirelim. Küçük birikimlerle geleceğe ufak da bir adım atmak isteyen gençler bu emeklilik planını tercih edebilirler.
Aylık asgari katkı payı tutarı sadece 50 TL olarak belirtilmiştir. Vakıfbank’ın dışında Ziraat Bankası ve Halkbank şubelerinden de bu emeklilik planına dahil olabilirsiniz. Faizli ve faizsiz fon seçenekleri de bulunmaktadır.
Sistemde 5 yılını doldurmamış sözleşmeler için; 5 yıllık süreçte yapılabilecek toplam kesinti üst limitinden, katılımcıdan ayrılma tarihine kadar yapılan
giriş aidatı ve yönetim gider kesintisi düşülerek hesaplanır. Kesinti üst limiti hesaplanırken;
her yıl için aylık brüt asgari ücretin %1,5’ine karşılık gelen tutar dikkate alınır. Çıkış tarihini takip eden yılların ABÜ tutarları için ise ayrılma yılına ilişkin ABÜ tutarı dikkate alınır. Ertelenmiş giriş aidatı tutarı katılımcının birikimlerinden indirilerek alınır.
Vakıfbank bireysel emeklilik Bereket Bireysel Emeklilik Planı
Vakıfbank bireysel emeklilik Bereket Bireysel Emeklilik Planı ile faizsiz fon getirisi sağlayarak ekstra kazanç elde edebilmeniz mümkün. Türkiye Hayat Emeklilik bireysel emeklilik sistemi içinde bulunan bu planda
asgari 170 TL aylık katkı payı tutarı ödersiniz. Bereket Bireysel Emeklilik Planı’na katılmak için 18 yaşından büyük olmak ve medeni hakları yitirmemiş olmak kafidir.
Sisteme dahil olabilmek adına sadece Vakıfbank değil, Halkbank ve Ziraat Bankası şubelerine de uğrayabilirsiniz. Peşin giriş aidatı bulunur. Bereket Bireysel Emeklilik Planı kapsamında alınan peşin giriş aidatı, sözleşmenin yürürlük yılının ilk altı ayında geçerli Aylık Brüt Asgari Ücretin %8,5'i kadardır.
Sistemde beş yıl geçirmiş sözleşmelerde 5 yıllık süreç için yapılabilecek toplam kesintiler üst limitten, katılımcının ayrılacağı tarihe kadar yapılan giriş aidatı ve yönetim gider kesintisi düşülerek hesaplanacaktır. Bu hesaplanırken, her yıl için aylık brüt asgari ücretin yüzde 1,5’uğuna denk gelecek tutar hesaplanacaktır. Ertelenmiş giriş aidatı tutarı katılımcının birikimlerinden indirilerek alınır.
Vakıfbank bireysel emeklilik Güldüren Yarınlar Bireysel Emeklilik Planı
Vakıfbank bireysel emeklilik Güldüren Yarınlar Bireysel Emeklilik Planı, aylık asgari katkı payı tutarı 170 TL olarak hesaplanmıştır. Fakat dilerseniz daha fazlasını da ödeme şansınız bulunur.
Faizli ve faizsiz fonlarda paranızı değerlendirerek kazanç sağlama imkânınız da bulunur. Bu plana dahil olmanız için
18 yaşını doldurmanız ve medeni haklardan yoksun bulunmamanız gerekiyor. Bu emeklilik planına dahil olabilmek amacıyla Vakıfbank’ın yanı sıra Halk Bankası ve Ziraat Bankası şubelerini de ziyaret edebilirsiniz.
Güldüren Yarınlar Bireysel Emeklilik Planı kapsamında alınan peşin giriş aidatı, sözleşmenin yürürlük yılının ilk altı ayında geçerli Aylık Brüt Asgari Ücretin %8,5'i kadar tahsil edilir.
Sistemde 5 yılını doldurmamış sözleşmeler için; 5 yıllık süreçte yapılabilecek toplam kesinti üst limitinden, katılımcıdan ayrılma tarihine kadar yapılan giriş aidatı ve yönetim gider kesintisi düşülerek hesaplanır. Kesinti üst limiti hesaplanırken; her yıl için brüt asgari ücretin %8,5’ine karşılık gelen tutar dikkate alınır.
Çıkış tarihini takip eden yılların ABÜ tutarları için ise ayrılma yılına ilişkin ABÜ tutarı dikkate alınır. Ertelenmiş giriş aidatı tutarı katılımcının birikimlerinden indirilerek alınır.
Vakıfbank – Türkiye Hayat bireysel emeklilik avantajları nelerdir?
Vakıfbank – Türkiye Hayat bireysel emeklilik sisteminde bankanın sağladığı bazı avantajlar bulunabilir. Benzer avantajlar mutlaka bankalar tarafından sunulmaktadır. Bunun için bankanızla görüşmenizi öneririz. Ama sistem de kendi içinde birçok avantaj sunuyor.
Devlet katkısı ile yüzde 30'luk bir ek geliri elde edersiniz. Fonlar yardımıyla daha fazla getiri sağlama olanağı bulursunuz. Güvenli ve şeffaf bir sistem olması nedeniyle gözünüz arkada kalmadan yatırımlarınızı yapabilirsiniz. Daha detaylı olarak avantajları incelemek isterseniz “
Bireysel emeklilik sisteminin avantajları nelerdir?” konumuzu inceleyebilirsiniz.
Vakıfbank bireysel emeklilik başvurusu nasıl yapılır?
Vakıfbank bireysel emeklilik başvurusu yapmak için en yakın Vakıfbank şubesine gidebilir ve bilgi alabilirsiniz. Size en yakın Vakıfbank şubesinin nerede olduğunu öğrenmek istiyorsanız,
Vakıfbank Şubeleri sayfamız üzerinden ilinizi ve ilçenizi seçerek kolayca şube adreslerine erişebilirsiniz. Aynı zamanda şubeler gitmeden de işlemlerinizi halletmeniz mümkün. Türkiye Hayat Emeklilik şirketinin internet sitesindeki planlara tıklandığında karşınıza çıkan
Hemen Başvur linkiyle başvurunuzu yapabilirsiniz.
Aşağıdaki telefon numaraları üzerinden de bireysel emeklilik başvurusu ile ilgili bilgi almanız mümkün olacaktır.
Vakıfbank iletişim merkezi numarası: 0 850 222 07 24
Türkiye Hayat Emeklilik müşteri ilişkileri numarası: 0 850 202 20 20
Daha fazla bilgiye ulaşmak ve diğer firmalar / bankalar için de başvuru durumlarını değerlendirmek isterseniz “
Bireysel emeklilik başvurusu nasıl yapılır?” konumuzu inceleyebilirsiniz.