Ziraat Bankası bireysel emeklilik başvurusu ve sorgulaması yapmak isteyen katılımcıların Ziraat Bankası bireysel emeklilik planlarını incelediklerini biliyoruz. Ziraat Bankası, bilindiği gibi yakın dönemde Türkiye Varlık Fonu’na devredildi. Bu değişim sonrasında da ülkemizin önemli bankalarından biri olmaya devam etti. Bu devir sonrasında ise Türkiye Hayat Emeklilik ile sigortacılık faaliyetlerini gerçekleştirmek için bir ortaklık kurmuştur. Her zaman müşterilerinin memnuniyeti için çalışan banka, bireysel emeklilik sisteminin ortaya çıkmasıyla birlikte bireysel emeklilik sektörüne de giriş yaptı. Bu konuda da Türkiye Hayat ve Emeklilik Hayat ve Emeklilik ile çalışan banka, Türkiye Hayat ve Emeklilik acentesi olarak hizmet vermektedir.
Bu makalemizde biz de “
Ziraat Bankası bireysel emeklilik başvurusu ve sorgulama” konusunda sizlere bilgiler vermeye çalışacağız. Bu konudan önce ise “
Bireysel emeklilik nedir? Ziraat Bankası – Türkiye Hayat ve Emeklilik ilişkisi nedir? Ziraat Bankası – Türkiye Hayat ve Emeklilik bireysel emeklilik avantajları neler? Bireysel emeklilik sisteminde devlet katkısının ve fonların ne gibi önemi ve katkısı var?” gibi bireysel emeklilik katılımcılarının merak ettiği diğer soruları inceleyeceğiz.
Ziraat Bankası bireysel emeklilik sistemi nedir?
Ziraat Bankası bireysel emeklilik sistemi, Türkiye Hayat ve Emeklilik şirketi ile ortaklık kurularak hayata geçirilmiş özel ve SGK emekliliğine alternatif bir emeklilik sistemidir. Biz öncelikle genel bireysel emeklilik sistemi hakkında bilgi verecek olursak; geleceğiniz için erkenden tasarruf etmenizi,
para biriktirmenizi sağlayan kazançlı bir emeklilik sistemidir.
Bankalar aracılığı ile yapılabildiği gibi emeklilik şirketleri aracılığı ile de bireysel emeklilik çalışması yapılabilir.
Burada özellikle belirtmek gerekir ki Ziraat Bankası, Türkiye Hayat ve Emeklilik şirketi adına acentelik yapar. Yani siz Ziraat Bankası üzerinden
bireysel emeklilik işlemlerinizi yürütürken, esasen işlemlerinizi gerçekleştirecek olan şirket Türkiye Hayat ve Emeklilik Hayat ve Emeklilik olacaktır.
Ziraat Bankası – Türkiye Hayat ve Emeklilik tarafından sunulan bireysel emeklilik hizmetleri planlar halinde müşterilere sunulmaktadır. Bu emeklilik planlarından hangisini seçeceğiniz yapacağınız katkı payı ödemesine göre değişiklik gösterecektir. Örnek vermek gerekirse
aylık 150 TL dolaylarında bir ödeme yapma gücünüz varsa, sistem size Dijital Plan seçeneğini sunacaktır. İki farklı Dijital Plan seçeneği bulunur ve ikisi de aynı aylık asgari katkı tutarına sahiptir.
Bununla birlikte Türkiye Hayat ve Emeklilik şirketi tarafından sunulan planlara göre de en az ödeme tutarı 170 TL’dir. Bu tamamen ödeme stratejinize göre değişecektir. Az sonra tüm detayları ile bu emeklilik planlarını inceleyeceğiz.
Ziraat Bankası – Türkiye Hayat ve Emeklilik bireysel emeklilik sisteminde devlet katkısı nedir?
Ziraat Bankası – Türkiye Hayat ve Emeklilik, bireysel emeklilik sisteminde katkı payı toplamada, devlet katkısı kazanmada ve fon yönetiminde aracı bir kurum olarak sizlere yardımcı olacaktır. Devlet katkısı, 100 TL’lik yatırımlarınıza devlet tarafından 30 TL eklenmesi anlamına gelir basitçe. Devlet desteği katkısını daha iyi anlamak için “
Bireysel emeklilikte devlet katkısı ne kadar?” isimli makalemizi incelemenizi öneriyoruz.
Türkiye Hayat ve Emeklilik’da da basit bir hesaplama yapmamız gerekirse, biz
Güldüren Yarınlar Bireysel Emeklilik Planı üzerinden anlatacağız. Aylık asgari katkı payı olan
170 TL üzerinden ve 10 yıllık bir süre ile hesaplamaya başlarsak;
170 TL aylık katkı payı x 120 ay = 20.400 TL toplam birikim olarak hesaplama sonucu ortaya çıkacaktır. Böylece ortaya hesap edilebilecek toplam katkı payı çıkar.
20.400 TL birikim tutarı x %30 devlet katkı oranı = 6.120 TL devlet katkısı tutarı olarak hesaplanır. Emekli olarak sistemden ayrılmanız durumunda
20.400 TL birikim tutarı + 6.120 TL devlet katkısı + (Fon getirisi hesaplanmamıştır) = 26.520 TL ile sistemden emekli olursunuz. Bu emekli olduğunuz durumdur. Emekli olmadan ayrıldığınız durumu az sonra inceleyeceğiz.
Bireysel emeklilik sisteminde devlet katkısı ile ilgili daha fazla bilgi edinmek isterseniz “Bireysel emeklilikte devlet katkısı ne kadar?” isimli makalemizi inceleyebilirsiniz. Bu makalemizde bireysel emeklilik sisteminde devlet katkısının önemini ve özelliklerini detaylı şekilde sizlere sunduk.
Ziraat Bankası – Türkiye Hayat ve Emeklilik 3 yıllık devlet katkısı tutarı
3 yıl sistemde kalarak, isteğinizle sistemden ayrılırsanız,
170 TL aylık katkı payı tutarı x 36 ay = 6.120 TL toplam birikiminiz olacaktır. Katkı payı hesabı için de
6.120 x %30 = 1.836 TL devlet katkısı tutarı hesaplanacaktır.
Ancak sistemden erken çıkacağınız için bu tutarın sadece yüzde 15’ini alabileceksiniz. Hesaplamasını yaparsak, 1
.836 devlet katkısı tutarı x yüzde 15 = 275,40 TL devlet katkısı tutarı olarak hesaplanacaktır. Toplamda ise hesaplamamız gerekirse, 6.120 + 275,40 TL = 6.395,40 TL sistem çıkarken alabileceğiniz tutar olacaktır.
Tabi ki yine bu hesaplamada fon getirilerinin hesaplanmadığını belirtelim.
Ziraat Bankası – Türkiye Hayat ve Emeklilik 6 yıllık devlet katkısı tutarı
Ziraat Bankası – Türkiye Hayat ve Emeklilik aracılığı ile sistemde 6 yıl kaldığınız ve sonrasında ayrılmak istediğinizi varsayalım. Yine Güldürün Yarınlar Bireysel Emeklilik Planı seçildiğinde,
170 TL aylık katılım payı x 72 ay = 12.240 TL toplam birikim tutarı olacaktır. Devlet katkısı için de
12.240 x %30 = 3.672 TL olarak hesaplandığını görebiliriz. Sistemden ayrılmaya karar verdiğiniz için de bu devlet katkısı tutarının
sadece yüzde 35’ini alabileceksiniz. Hesaplamamızı yaparsak, 3
.672 TL devlet katkısı x %35 = 1.285,20 TL devlet katkısı tutarı alabileceksiniz. O halde
12.240 TL toplam birikim tutarı + 1.285,20= 13.525,20 TL ile sistemin ayrılabilirsiniz. Yine hatırlatalım;
bu hesaplama dahilinde fon getirileri hesaplanmamıştır.
Ziraat Bankası – Türkiye Hayat ve Emeklilik 10 yıllık devlet katkısı tutarı
Ziraat Bankası – Türkiye Hayat ve Emeklilik aracılığı ile bireysel emeklilik sisteminde 10 yıllık süre içinde emekli olduğunuz durumu daha önce incelemiştik. Şimdi 10 yılı doldurduğunuz ama 56 yaşına girmediğiniz için emekli olmadan ayrıldığınız durumu inceleyelim. Bu durumda
Güldüren Yarınlar Bireysel Emeklilik Planı’nı kullanarak devam edelim. Bu planda 170 TL asgari katkı payı bulunuyor. 170 TL katkı payı x 120 ay = 20.400 TL toplam birikim.
Bu tutarın yüzde 30’unu hesaplayarak devam edelim: 20.400 TL toplam birikim x %30 = 6.120 TL devlet katkısı. Eğer sistemden emekli olmadan ayrılırsanız devlet katkısının yüzde 60’i kadarını alacaksınız. 6.120 TL x %60 = 3.672 TL devlet katkısı. Süreç sonunda fon getirileri ve kesintiler hesap dışı kalırsa, 20.400 TL toplam birikim + 3.672 TL devlet katkısı = 24.072 TL ile sistemden ayrılırsınız.
Ziraat Bankası – Türkiye Hayat ve Emeklilik bireysel emeklilik planları nelerdir?
Ziraat Bankası’ın da diğer bankalar ve emeklilik şirketleri gibi bireysel emeklilik sistemi birikimleri için hazırladığı bireysel emeklilik planları bulunuyor. Katılımcının kendi istek ve öngörüleri ile katılım payı tutarlarına göre işlem yapabileceği bu paketlerde bulunan fonları tercih ederek yatırımlarınızı artırabilir ve geleceğe daha umutlu bakabilirsiniz.
Şimdi bu paket ürünlerini inceleyelim.
Ziraat Bankası bireysel emeklilik sistemi Dijital Plan 1
Ziraat Bankası Dijital Plan 1 ile bireysel emeklilik sistemi içindeki Ziraat Bankası’nın faizsiz fonlarında işlem yapabilirsiniz. Dijital Plan 1’de aylık en az katkı payı 150 TL olarak bildirilmiş durumdadır. Peşin giriş aidatı alınmaz. Çıkışa ertelemeli olarak ise sistemde 5 yılını doldurmamış sözleşmeler için; 5 yıllık süreçte yapılabilecek toplam kesinti üst limitinden, katılımcıdan ayrılma tarihine kadar yapılan giriş aidatı ve yönetim gider kesintisi düşülerek hesaplanır. Kesinti üst limiti hesaplanırken; her yıl için aylık brüt asgari ücretin %8,5'ine karşılık gelen tutar dikkate alınır. Bu planda yönetim gideri kesintisi alınmamaktadır.
Ziraat Bankası bireysel emeklilik sistemi Dijital Plan 2
Ziraat Bankası Dijital Plan 2 ile bireysel emeklilik sistemi içindeki Ziraat Bankası’nın faizli fonlarında işlem yapabilirsiniz. Dijital Plan 2’de aylık en az katkı payı 150 TL olarak bildirilmiş durumdadır. Peşin giriş aidatı alınmaz. Çıkışa ertelemeli olarak ise sistemde 5 yılını doldurmamış sözleşmeler için; 5 yıllık süreçte yapılabilecek toplam kesinti üst limitinden, katılımcıdan ayrılma tarihine kadar yapılan giriş aidatı ve yönetim gider kesintisi düşülerek hesaplanır.
Kesinti üst limiti hesaplanırken; her yıl için aylık brüt asgari ücretin %8,5'ine karşılık gelen tutar dikkate alınır. Bu planda yönetim gideri kesintisi alınmamaktadır.
Ziraat Bankası – Türkiye Hayat ve Emeklilik bireysel emeklilik Gençliğin BESİ Planı
Ziraat Bankası – Türkiye Hayat ve Emeklilik bireysel emeklilik sisteminde 18 – 26 yaş arası gençler için Gençliğin BESİ Planı’nı bu başlık altında değerlendirelim. Küçük birikimlerle geleceğe ufak da bir adım atmak isteyen gençler bu emeklilik planını tercih edebilirler.
Aylık asgari katkı payı tutarı sadece 50 TL olarak belirtilmiştir. Ziraat Bankası’nın dışında Vakıfbank ve Halkbank şubelerinden de bu emeklilik planına dahil olabilirsiniz. Faizli ve faizsiz fon seçenekleri de bulunmaktadır.
Sistemde 5 yılını doldurmamış sözleşmeler için; 5 yıllık süreçte yapılabilecek toplam kesinti üst limitinden, katılımcıdan ayrılma tarihine kadar yapılan
giriş aidatı ve yönetim gider kesintisi düşülerek hesaplanır. Kesinti üst limiti hesaplanırken;
her yıl için aylık brüt asgari ücretin %1,5’ine karşılık gelen tutar dikkate alınır. Çıkış tarihini takip eden yılların ABÜ tutarları için ise ayrılma yılına ilişkin ABÜ tutarı dikkate alınır. Ertelenmiş giriş aidatı tutarı katılımcının birikimlerinden indirilerek alınır.
Ziraat Bankası – Türkiye Hayat ve Emeklilik bireysel emeklilik Bereket Bireysel Emeklilik Planı
Ziraat Bankası – Türkiye Hayat ve Emeklilik bireysel emeklilik Bereket Bireysel Emeklilik Planı ile faizsiz fon getirisi sağlayarak ekstra kazanç elde edebilmeniz mümkün. Türkiye Hayat Emeklilik bireysel emeklilik sistemi içinde bulunan bu planda
asgari 170 TL aylık katkı payı tutarı ödersiniz. Bereket Bireysel Emeklilik Planı’na katılmak için 18 yaşından büyük olmak ve medeni hakları yitirmemiş olmak kafidir.
Sisteme dahil olabilmek adına sadece Ziraat Bankası değil, Halkbank ve Vakıfbank şubelerine de uğrayabilirsiniz. Peşin giriş aidatı bulunur. Bereket Bireysel Emeklilik Planı kapsamında alınan peşin giriş aidatı, sözleşmenin yürürlük yılının ilk altı ayında geçerli Aylık Brüt Asgari Ücretin %8,5'i kadardır.
Sistemde beş yıl geçirmiş sözleşmelerde 5 yıllık süreç için yapılabilecek toplam kesintiler üst limitten, katılımcının ayrılacağı tarihe kadar yapılan giriş aidatı ve yönetim gider kesintisi düşülerek hesaplanacaktır. Bu hesaplanırken, her yıl için aylık brüt asgari ücretin yüzde 1,5’uğuna denk gelecek tutar hesaplanacaktır. Ertelenmiş giriş aidatı tutarı katılımcının birikimlerinden indirilerek alınır.
Ziraat Bankası – Türkiye Hayat ve Emeklilik bireysel emeklilik Güldüren Yarınlar Bireysel Emeklilik Planı
Ziraat Bankası – Türkiye Hayat ve Emeklilik bireysel emeklilik Güldüren Yarınlar Bireysel Emeklilik Planı, aylık asgari katkı payı tutarı 170 TL olarak hesaplanmıştır. Fakat dilerseniz daha fazlasını da ödeme şansınız bulunur.
Faizli ve faizsiz fonlarda paranızı değerlendirerek kazanç sağlama imkânınız da bulunur. Bu plana dahil olmanız için
18 yaşını doldurmanız ve medeni haklardan yoksun bulunmamanız gerekiyor. Bu emeklilik planına dahil olabilmek amacıyla Ziraat Bankası’nın yanı sıra Halk Bankası ve Ziraat Bankası şubelerini de ziyaret edebilirsiniz.
Güldüren Yarınlar Bireysel Emeklilik Planı kapsamında alınan peşin giriş aidatı, sözleşmenin yürürlük yılının ilk altı ayında geçerli Aylık Brüt Asgari Ücretin %8,5'i kadar tahsil edilir.
Sistemde 5 yılını doldurmamış sözleşmeler için; 5 yıllık süreçte yapılabilecek toplam kesinti üst limitinden, katılımcıdan ayrılma tarihine kadar yapılan giriş aidatı ve yönetim gider kesintisi düşülerek hesaplanır. Kesinti üst limiti hesaplanırken; her yıl için brüt asgari ücretin %8,5’ine karşılık gelen tutar dikkate alınır.
Çıkış tarihini takip eden yılların ABÜ tutarları için ise ayrılma yılına ilişkin ABÜ tutarı dikkate alınır. Ertelenmiş giriş aidatı tutarı katılımcının birikimlerinden indirilerek alınır.
Ziraat Bankası – Türkiye Hayat ve Emeklilik bireysel emeklilik avantajları nelerdir?
Ziraat Bankası – Türkiye Hayat ve Emeklilik bireysel emeklilik sisteminde bankanın sağladığı bazı avantajların olduğunu söyleyebiliriz. Bu ve bunun gibi avantajlar diğer bankalarda da bulunabilir.
Planlar içinde bulunan avantajlı fonlar, fonları yönetecek olan profesyonel fon yöneticileri, yüzde 30 oranında devlet desteği olanağı da bulunur. Güvenli ve şeffaf bir sistem olması nedeniyle gözünüz arkada kalmadan işlemlerinizi yapabilirsiniz. Zira paranız
Takasbank hesaplarında bulundurulur. Daha detaylı olarak bireysel emeklilik avantajlarını incelemek isterseniz, “
Bireysel emeklilik sisteminin avantajları nelerdir?” isimli konumuzu incelemenizi öneriyoruz.
Ziraat Bankası – Türkiye Hayat ve Emeklilik bireysel emeklilik başvuru şartları nelerdir?
Ziraat Bankası – Türkiye Hayat ve Emeklilik bireysel emeklilik başvurusu için sistemin içinde bulunan bazı şartları da bilmemiz gerekiyor. Bireysel emeklilik sistemine başvuru yapabilmek için
Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, Mavi Kart sahibi olmak ve medeni hakları kullanabilir olmak şartları yeterlidir. Eskiden 18 yaş sınırı bulunan sistemde artık bu şart ortadan kalkmış durumda. Bu konuyla ilgili daha fazla bilgiye erişmek isterseniz “
18 yaş altı bireysel emeklilik” konumuzu okuyabilirsiniz.
Ziraat Bankası bireysel emeklilik başvurusu nasıl yapılır?
Ziraat Bankası bireysel emeklilik başvurusu yapmak için size en yakında bulunan Ziraat Bankası şubelerine uğrayabilir ve bilgi isteğinde bulunabilirsiniz. En yakın Ziraat Bankası şubesinin nerede olduğunu merak ediyorsanız
Ziraat Bankası Şubeleri sayfamızı ziyaret ederek yerini öğrenebilirsiniz.
Şubeye gitmeden de bireysel emeklilik başvurusu yapabilmeniz mümkündür. Bankanın internet sitesi üzerinden başvuru yapmak için
Ziraat Bankası Bireysel Emeklilik sayfasını ziyaret edebilir ve karşınıza çıkan müşteri temsilcisi panelinden, bireysel emeklilik sistemine başvurmak istediğinizi belirterek yardım isteyebilirsiniz. Banka sizinle iletişime geçmeyecektir. Bunun yerine Türkiye Hayat ve Emeklilik acentesi ya da Türkiye Hayat ve Emeklilik yetkilisi sizinle iletişime geçerek bilgi verecektir.
Aşağıdaki telefon numaraları üzerinden de bireysel emeklilik başvurusu ile ilgili bilgi almanız mümkün olacaktır. Detaylı bilgi için “
Ziraat Bankası Bireysel Emeklilik İletişim ve Müşteri Hizmetleri” linkindeki konumuzu takip edebilirsiniz.
Daha fazla bilgiye ulaşmak ve diğer firmalar /
bankalar için de başvuru durumlarını değerlendirmek isterseniz “
Bireysel emeklilik başvurusu nasıl yapılır?” konumuzu inceleyebilirsiniz.
Ziraat Bankası iletişim merkezi numarası: 0 850 222 08 00
Türkiye Hayat ve Emeklilik Emeklilik müşteri ilişkileri numarası: 0 850 222 0 638