Ziraat Bankası Havale Nasıl Yapılır?

Ziraat Bankası havale işlemi ile kendi Ziraat Bankası hesabınız ile farklı bir Ziraat Bankası hesabına 7/24 para transferi yapabilirsiniz.


Ziraat Bankası havale nasıl yapılır?” sorusunun, para gönderimi konusunda sıkça sorulan sorulardan biri olduğunu söylemek doğru olacaktır. Havale işleminin yapılabilmesi adına tüketicilerin öncelikle karşı tarafın hesap bilgilerini sahip olması gerekir ve bu bilgilerle kolaylıkla havale işlemini; internet bankacılığı, telefon bankacılığı, Ziraat Bankası şubeleri ve Ziraat Bankası ATM’lerinden gerçekleştirebilirler.
 



Ziraat Bankası havale işlemi, EFT ve FAST işlemleriyle sıklıkla karıştırılan bir işlemdir. EFT ve FAST işlemlerinde, Ziraat Bankası hesabınızdan farklı bir bankanın hesabına para transferi söz konusudur. Havale işleminde ise direkt olarak Ziraat Bankası hesabından Ziraat Bankası hesabına para transferi yapılır. “Ziraat Bankası havale nasıl yapılır?” sorusuna yanıt arayan tüketicilerin ise bu işlemi en kolay ve en ucuz olarak internet bankacılığı üzerinden yapabileceklerini dile getirmek isteriz.

Ziraat İnternet Bankacılığı ile Havale İşlemi

Ziraat internet bankacılığı ile havale işlemi yapabilmek, az önce de belirtmiş olduğumuz üzere son derece kolay ve hızlı bir işlemdir. Çoğu tüketicinin en sık kullanmış olduğu yöntemlerden biri olarak tanımlamak söz konusu iken, saniyeler içerisinde internet bankacılığı ile oturduğunuz yerden havale işlemini yapabilirsiniz. Ziraat internet bankacılığı ile havale işlemi şu şekilde gerçekleştirilebilir:
  • Ziraat internet bankacılığına giriş yapınız ve ana menüde yer alan “Para Transferleri” seçeneğine tıklayınız.
  • Başka Hesaba Havale/EFT” menüsüne doğru ilerleyiniz.
  • Yeni Alıcı kısmından; IBAN No, Hesap No ve QR kod ile seçeneklerinden birini, para göndermek adına sahip olduğunuz bilgilere göre tercih ediniz.
  • Ardından gönderen hesap bilgileri ve tutar bilgileri girişi yapınız.
  • İşlemi onayı vermenizle birlikte Ziraat Bankası internet bankacılığı ile havale işlemi tamamlanacaktır.
Ardından işleme dair detayları hesabınıza giriş yapıp, Hesap Hareketleri kısmından görüntüleyebilir ve hatta bu işleme dair dekont talebinde de bulunabilirsiniz.

Ziraat ATM’den Havale İşlemi

Ziraat ATM’den havale işlemi de tüketicilerin en çok tercih ettikleri yöntemlerden biridir. ATM’den yapılan havale işlemlerinde, işlem ücreti diğer seçeneklere göre biraz daha yüksektir ancak çok büyük bir ücretin tüketicilerin karşısına çıkacağı söylenemez. ATM’den havale işlemi adına mümkünse para giriş ünitesi olan bir ATM tercih etmeniz önerilir. Sonrasında ise kartınızı ATM’ye takıp, ana menüde yer alan “Para Transferleri” seçeneği içerisinde “Havale” işlem ekranına yönlendiren tuşa basıp, alıcı bilgilerini girerek para gönderme işleminizi kolaylıkla yapabilirsiniz. ATM üzerinden havale işlemi gerçekleştirebilmek adına çok daha detaylı bilgiler almak istiyorsanız, Ziraat ATM’den havale işlemi konusunda hazırlamış olduğumuz ayrıntılı içeriğe göz atabilirsiniz.

Ziraat Cebe Havale İşlemi

Ziraat cebe havale işlemi ile tüketicilerin hesaplarındaki nakit tutarın istedikleri kısmını cep telefonu numarasına göndermeleri mümkündür. Cebe havale işlemi, özellikle banka hesabı bulunmayan veyahut banka hesabına geçici süreliğine erişimi olmayan kullanıcıların tercih edebilecekleri bir işlem olarak tanımlanabilir. Sadece alıcının TC kimlik numarası ve cep telefonu bilgisi sayesinde cebe havale işlemi gerçekleştirilebilir. Ziraat cebe havale işlemi, internet bankacılığı ile saniyeler içerisinde gerçekleştirilebilir. Ödemeler menüsü içerisinde yer alan “Cebe Havale” ekranı sayesinde; alıcının TC kimlik numarası ve cep telefon numarası girildikten sonra, gönderim yapılacak hesap seçimi ve tutar girişi yapılarak, işlem onayı verildikten sonra Ziraat cebe havale işlemi başarılı bir şekilde gerçekleştirilir. Cebe havale konusunda detaylı bir anlatım ve daha fazla detay adına sizler için hazırlamış olduğumuz Ziraat cebe havale içeriğimize göz atabilirsiniz.

Ziraat Döviz Havale İşlemi

Ziraat döviz havale işlemi, Ziraat Bankası müşterilerinin döviz hesapları arasında para transferi yapmalarına olanak sağlayan bir işlemdir. Tıpkı TL para transferi gibi döviz tutarlar üzerinden de para transfer işlemleri kolay bir şekilde gerçekleştirilebilir. Döviz havale işlemleri sadece; USD, EUR, CHF, SAR ve GBP para birimleri özelinde gerçekleştirilen işlemlerdir ve internet bankacılığı üzerinden döviz havale işleminin son derece hızlı bir şekilde yapılması mümkündür. Para transferleri içerisinde yer alan “Başka Hesaba Havale/EFT” ekranı ile para birimi ve döviz hesabı seçimi yapılarak, alıcı bilgilerinin de girilmesiyle birlikte döviz havale işlemleri kısa süre içerisinde tamamlanır. Döviz havale işlemlerine dair çok daha fazla detay almak için tüketicilerin Ziraat Bankası döviz havale işlemleri içeriğimize göz atmalarını önermekteyiz.

Ziraat Telefon Bankacılığı ile Havale İşlemi

Ziraat telefon bankacılığı ile havale işlemi, tüketicilerin diğer havale işlemlerine erişimi olmamaları veyahut diğer havale işlemlerini yapamamaları durumunda tercih edebilecekleri yöntemlerden biridir. Ziraat telefon bankacılığı işlemleri içerisinde havale işlemi de yer almaktadır ve alıcı bilgilerinin hazır olması durumunda telefon bankacılığı üzerinden havale işlemi kısa süre içerisinde gerçekleştirilecektir. 444 00 00 veya 0850 222 00 00 numaralı telefonlar vasıtasıyla Ziraat telefon bankacılığına kolay bir şekilde erişim sağlayabilir ve ilgili menülerden para transferi yapabilirsiniz. Ziraat telefon bankacılığı ile havale işlemi yapabilmek adına; öncelikle 2(iki) tuşu ile “Bankacılık İşlemleri” menüsüne ilerlenmeli ve hemen ardından tekrar 2(iki) tuşu ile “Para Transferleri ve Fatura İşlemleri” menüsüne giriş yapılmalıdır. Bu menüde ise tekrar 2(iki) tuşuna basılıp, “Başkasının Hesabına Havale İşlemi” seçeneği tercih edilerek, alıcı bilgilerinin tuşlanması sonucunda para transfer işlemlerinin gerçekleşmesi söz konusu olabilir.  

Ziraat Bankası Şubelerinden Havale İşlemi

Ziraat Bankası şubelerinden havale işlemi de tercih edilebilecek havale yöntemlerinden bir diğeridir. Size en yakın olan Ziraat Bankası şubesi vasıtasıyla herhangi bir Ziraat Bankası müşterisinin hesabına hızlı bir şekilde para gönderebilirsiniz. Ziraat Bankası şubelerine gitmeden önce para göndereceğiniz hesaba dair bilgilere sahip olmayı ve yanınızda nüfus cüzdanınızı götürmeyi de unutmamalısınız. Gerekli bilgi ve evraklarla şubelere gittikten sonra “Gişe İşlemleri” bölümü için sıra numarası almalısınız. Sıra numaranızın yanmasıyla birlikte ilgili gişeye giderek, havale talebinizi dile getirmelisiniz. Havale için gerekli bilgileri, nüfus cüzdanınızı ve ilgili tutarı gişe görevlisine teslim etmenizle birlikte Ziraat Bankası şubelerinden havale işlemi başarıyla tamamlanacaktır. Göndereceğiniz tutara ek olarak da yanınızda bir miktar havale işlem ücretine dair nakit bulundurmanızı önermekteyiz.

Ziraat Bankası Havale Ücreti Ne Kadar?

Ziraat Bankası havale ücreti ne kadar?” sorusunun, işlem öncesinde birçok birey tarafından merak edildiğini söylemek doğru olacaktır. Havale ücreti para gönderme işlemi seçenekleri içerisinde en uygun fiyata sahip olan ücretlerden biri olarak tanımlanabilir. Öte yandan tüketicilerin hangi havale yöntemi ile bu işlemi gerçekleştirecekleri de ücreti belirleyen unsurların başında gelir. İşlem seçeneklerine göre Ziraat Bankası havale ücreti aşağıdaki gibidir:
Düzenli Havale Ücretleri:
  • 0-1000 TL aralığındaki havale ücretleri 0,57 TL’dir.
  • 1.000,01 – 50.000 TL aralığındaki havale ücretleri 1,14 TL’dir.
  • 50.000,01 TL ve üzerindeki havale ücretleri 14,32 TL’dir.
ATM ile Havale Ücretleri:
  • 0-1000 TL aralığındaki havale ücretleri 2 TL’dir.
  • 1.000,01-50.000 TL aralığındaki havale ücretleri 4 TL’dir.
  • 50.000,01 TL ve üzerindeki havale ücretleri 28,65 TL’dir.
Ziraat İnternet Bankacılığı veya Ziraat Mobil Havale Ücretleri:
  • 0-1.000 TL aralığındaki havale ücretleri 0,57 TL’dir.
  • 1.000,01 TL ile 50.000 TL aralığındaki havale ücretleri 1,14 TL’dir.
  • 50.000,01 TL ve üzerindeki havale ücretleri ise 14,32 TL’dir.
Ziraat Bankası Şubeleri ve Ziraat Telefon Bankacılığı Havale Ücretleri:
  • 0-1.000 TL aralığındaki havale ücretleri 2,86 TL’dir.
  • 1.000,01 TL ile 50.000 TL aralığındaki havale ücretleri 5,73 TL’dir.
  • 50.000,01 TL ve üzerindeki havale ücretleri ise 57,30 TL’dir.
Ziraat Bankası tüm havale ücretleri yukarıda belirtmiş olduğumuz şekilde tüketicilerin karşılarına çıkar. Havale işleminin yapılacağı kanala göre ve havale tutarına göre mutlaka yukarıda belirtilen havale işlem ücreti tutarlarının önceden hesaplarda ya da nakit olarak elde bulundurulması gerekir. ATM ile yapılan havalelerde ise havale tutarı hesapta olmalıdır veyahut para gönderimi yapılacak tutarın üstüne ek olarak ATM’ye yatırılmalıdır.

Ziraat Havale Limiti

Ziraat havale limiti, tüketicilerin merak ettikleri detaylardan biridir. Tüketiciler, gün içerisinde hesapları ile en fazla kaç TL tutarında havale işlemi yapabileceklerini merak etmektedirler. Bu limit ise hesap türüne göre farklılık göstermekte, bireysel veya kurumsal hesaplar için havale işlem limiti farklı olmaktadır. Ziraat havale limiti bireysel hesaplar için 500.000 TL’dir ve bu tutar 24 saat için geçerlidir. Kurumsal hesaplar için uygulanan havale limiti ise 1.500.000 TL ve hesaba göre çok daha üst seviyelerde olabilmektedir.

Ziraat Havale İptali

Ziraat havale iptali, zaman zaman yanlışlıkla gerçekleştirilen iptal işlemleri için gündeme gelen konulardan biridir. EFT işlemleri bir miktar EFT havuzunda bekleseler de havale işlemlerinin böyle bir havuzda beklemeleri söz konusu değildir. Havale işlemleri direkt olarak alıcı hesaba geçer ve yanlış havale durumlarında bekleme süresi bile olmadan para karşıya geçer. Ziraat havale iptali konusunda öncelikle alıcı kişi tanınıyorsa, alıcı kişiyle bireysel iletişim kurulması önerilir. Sonrasında ise alıcı kişi tanınmıyorsa, Ziraat Bankası şubelerine giderek, bu konuda dilekçeyle birlikte talep oluşturmanız önerilir. Ziraat Bankası tarafından alıcı tarafla iletişime geçilecektir ve gönderilen paranın geri iadesi talep edilecektir.

Ziraat Havale Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

  1. Ziraat Havale Limiti Nasıl Arttırılır?
    Ziraat havale limiti arttırma işlemi konusunda tüketicilerin doğrudan Ziraat Bankası şubelerini ziyaret etmeleri gerekir. Nüfuz cüzdanı ile birlikte gişe işlemleri bölümünden bu konuda bilgi alınabilir.
  2. Ziraat Havale Alıcı Hesap Bulanamadı Sorunu Nedir?
    Ziraat havale alıcı hesap bulunamadı problemi, girmiş olduğunuz alıcı bilgilerinin geçersiz olduğunu ifade eder. Alıcı bilgileri olarak girdiğiniz bilgilere dair herhangi bir Ziraat Bankası hesabı olmadığını belirten bu ifade sonrasında, alıcı bilgileri tekrar kontrol edilerek ilgili bölümlere girilmelidir.
  3. Ziraat Havale İşlemi Ne Kadar Sürer? Ziraat Havale Kaç Dakikada Hesaba Geçer?
    Ziraat havale işlemi en fazla 1 dakika süren bir işlemdir. Bazı durumlarda saniyeler içerisinde karşı tarafında hesabına yansıması söz konusu olabilir.
  4. Ziraat Havale Bakiye Yetersiz Problemi Nedir?
    Bazı durumlarda tüketicilerin havale masraf ücretini hesaba katmadan gönderim yapmaları söz konusu olur. Hesaplarındaki tüm bakiyeyi transfer etmeleri durumunda mutlaka havale masraf ücretini de hesapta bulundurmaları gerekir. Havale masrafı, gönderilen tutarla birlikte kesilmez ve bu nedenle işlem sırasında yetersiz bakiye problemi ile karşılaşılır.
  5. Ziraat Havale Saatleri Nedir?
    Ziraat Bankası ve diğer bankalar özelinde havale işlemi yaparken herhangi bir saat detayı söz konusu olmaz. İstediğiniz saatte ve istediğiniz günde havale işlemi yapabilirsiniz.
  6. Ziraat Cebe Havale SMS Gelmedi, Neden?
    Ziraat cebe havale işlemlerinde SMS gelmemesi durumu, genel olarak Ziraat SIM Kart bloke işlemlerinden kaynaklanır. SIM Kart bloke problemi yoksa telefonunuzun şebeke ayarlarını, mesaj ayarlarını ve mesajlardaki spam klasörünü kontrol etmeniz önerilir.
  7. Ziraat Havale Ücretsiz Yapılabilir mi?
    Ziraat havale işleminin, havale yapılan kanal ne olursa olsun ücretsiz bir şekilde yapılması söz konusu değildir.

Kategori:
Etiket:

Diğer Makaleler