Ziraat Bankası Kredi Kartı Gecikme Durumu (2022)

Ziraat Bankası kredi kartı gecikme durumu, kredi kartı borcunuzu ödeyememeniz nedeniyle ortaya çıksa da birçok çözümle kart borcunuzu daha kolay bir şekilde ödeyebilirsiniz.


Ziraat Bankası kredi kartı gecikme durumu herkesin başına gelebilecek ve zaman zaman yaşanan bir durumdur. Her tüketicinin böylesi bir durumla karşılaşması söz konusudur. Beklenen ödemelerin gelmemesi, maaş alamama, işten çıkma ve daha birçok durum kredi kartı borcunun gecikmesine yol açabilir. Ziraat Bankası kredi kartı gecikme durumu ise tüketicilerin çeşitli çözümler üreterek, en azından yüklerini biraz daha hafifletebilecekleri bir durumdur. Bankalar bu konu özelinde müşterilerine çeşitli yapılandırma ya da erteleme çözümleri sunabilir ancak tüketicilerin bu seçenekleri değerlendirmeden önce, kredi kartının gecikmesi durumunda karşılaşacakları durumlardan haberdar olmaları daha büyük önem taşır.
 



Ziraat Bankası kredi kartı gecikme durumu karşısında öncelikle son ödeme tarihinden sonra her gün ödenmeyen günler adına güncel ekstre borcunuza göre faiz işleyeceğini söylemek isteriz. Söz konusu faiz yüküyle yüzleşmek adına hesaplama yapmak ya da ödemeyeceğinizi tahmin ederek, önceden hesaplama yaparak, ne gibi bir faiz yüküyle karşılaşacağınızdan haberdar olmak, kredi kartınızın gecikme durumunun size ne gibi maddi sonuçlar doğuracağını anlamanıza yol açacaktır. Ziraat Bankası ise tüm kredi kartı türlerinde gecikme faizi olarak %2,28’lik bir faiz oranı yansıtmaktadır. Öte yandan bu durum nedeniyle de kredi sicilinizin de olumsuz yönde etkilendiğini söylemek doğru olacaktır. Peki, Ziraat Bankası kredi karı gecikme hesaplama nasıl yapılır?

Ziraat Bankası Kredi Kartı Gecikme Hesaplama

Ziraat Bankası kredi kartı gecikme hesaplama işlemi sayesinde, kredi kartınızın gecikme durumunun size ne gibi bir maliyete yol açacağı hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz. Ziraat kredi kartı borcu ödeme konusunda yaşadığınız problemlerin size maddi külfeti yalnızca yapılan bu hesaplama işlemi sayesinde anlaşılabilir. Öncelikle belirtmeliyiz ki yapmış olduğumuz hesaplamalar, tamamıyla tahmini hesaplamalardır ve direkt olarak karşınıza çıkacak olan masrafı ortaya çıkaran masraflar değillerdir. Her kredi kartı türünün gecikme masrafı birçok detay ışığında değişim gösterebilir. Tüketicilerin vermiş olduğumuz tutarların tahmini tutarlar olduğunu bilmeleri son derece önemlidir.
 
Ziraat Bankası kredi kartı gecikme hesaplama işlemi ise aşağıdaki gibi sonuçlar doğurur:
  • 2.000 TL limiti olan bir kredi kartının 1.800 TL dönem borcunun hiçbir şekilde ödenememesi durumunda ödenecek gecikme faizi vergiler dahil 45 TL olacaktır.
  • 3.000 TL limiti olan bir kredi kartının 2.600 TL dönem borcu olduğunu varsayıp, bu borcun ödenmemesi durumunda ödenecek gecikme faizi vergiler dahil 65 TL olacaktır.
  • 5.000 TL limitli bir kredi kartının 4.500 TL dönem borcu ödenmemesi durumunda, ödenecek kredi kartı gecikme faizi vergiler dahil 112 TL olacaktır.
  • 7.500 TL limiti bulunan bir kredi kartının güncel dönem borcunun 7.000 TL olduğunu düşünürsek ve bu borç gecikirse, toplam kredi kartı gecikme borcu vergiler dahil 174 TL olacaktır.
  • 10.000 TL limitli bir kredi kartının toplam dönem borcunun 10.000 TL olduğu düşünülürse, bu kartın gecikme borcu vergiler dahil 248 TL olarak hesaplanabilmektedir.

Ziraat Bankası Kredi Kartı Borcu Gecikirse Ne Olur?

“Ziraat Bankası kredi kartı borcu gecikirse ne olur?” gibi bir soru, doğal olarak tüketiciler tarafından en çok merak edilen sorulardan biri olarak bilinir. Kredi kartı borcunuzun gecikmesi durumunda, gecikme gününe göre belirli aşamalar gerçekleşir. En son aşamada ise dosyanız hazırlanır ve avukata teslim edilerek, hakkınızda icra davası açılır. Bu gibi durumlarda ise kredi siciliniz çok büyük bir şekilde etkilenir ve kara liste olarak bilinen, bir daha kredi ya da kredi kartı ürünü almanızı zorlaştıracak olan listeye girersiniz. Ziraat Bankası kredi kartı borcunuz ödenmez ise tam olarak yaşayacağınız süreç şu şekilde ilerler:
  • Ziraat kredi kartı borcunuzun gecikmesi durumunda banka tarafından size sürekli olarak SMS gönderilir ve arama yapılır. Ardından 30 gün boyunca hiçbir şekilde ödeme yapılmaması durumunda, 30 gün alacaklar listesine eklenirsiniz. Bu süreçte faiz işlemeye devam eder ve 30 gün sonunda artık her gün için kredi kartı borcunuz için daha çok faiz işler.
  • 30 gün sonrasında 60 güne kadar ödenmemesi halinde de tarafınıza ihtar mektubu gönderilir ve ayrıca kredi kartı tamamıyla alışverişe kapatılır. Yine bu süreçte faiz işleyişi devam eder. Bu kategori 60 gün gecikmeli alacaklar kategorisi olarak da adlandırılır.
  • 60 günün ardından 90 güne kadar ödenmemesi durumunda ise artık şüpheli alacaklar kısmına giren borcunuz, yasal işlem başlatılabilecek hale gelecektir. Bu süreçte sizinle iletişime geçen banka, borcunuzun ödenmesi için 15 günlük bir süre verecektir. 15 gün içerisinde ödenmemesi durumunda ise hukuki süreç başlayacaktır.
  • 90 günlük süre içerisinde kart borcunuzu ödeyemeyecek durumda iseniz banka tarafından yeni bir ödeme planına tabi tutulur ve yeni bir ödeme planıyla kredi kartı borcunuzu ödeyebilirsiniz. Ödeme planının bozulması durumunda ise banka direkt olarak yasal süreci başlatarak, kart borcunuz üzerinden icra takibi yapacaktır.

Ziraat Bankası Kredi Kartı Gecikme Sonrası Açma

Ziraat Bankası kredi kartı gecikme sonrası açma işlemi, sadece kapalı kredi kartları için geçerlidir. Belirli bir süre kredi kartı borcunun ödenmemesi durumunda banka tarafından kredi kartı alışverişlere kapatılır. Bu süreçte kredi kartınızda herhangi bir limit olması durumunda dahi kullanmanız söz konusu değildir. Genel olarak ufak çaplı gecikmelerde herhangi bir şekilde kredi kartının kullanıma kapatılması gibi bir durum söz konusu olmaz. Özellikle 30 gün sonrası gibi süreçlerde bu şekilde bir kapatma işlemi uygulanır. Kartın borcunun ödenmesi durumunda Ziraat Bankası kredi kartı gecikme sonrası açma işlemi yapar ancak bu işlem anlık olarak gerçekleşmez.
 
Ziraat Bankası kredi kartı gecikme sonrası açma işlemi tam olarak ödeme yapıldığı andan itibaren 24 saat sonra gerçekleşir. Gecikme nedeniyle kapatılan kart, borcu ödenmesi durumun dahi anında kullanıma açılmaz. 24 saat sonra kullanıcıların istedikleri gibi harcama yapmalarında herhangi bir sakınca yoktur.

Ziraat Bankası Kredi Kartı Son Ödeme Tarihi Değiştirme

Ziraat Bankası kredi kartı son ödeme tarihi değiştirme işlemi, kredi kartı borcu gecikmesi yaşayan bireyler tarafından tercih edilebilecek bir seçenektir. Bazı durumlarda kredi kartı kullanıcılarının maaşları ve ödemeleri, kredi kartının hesap kesim ile son ödeme tarihine uyuşmayan bir şekilde ellerine geçebilir. Haliyle bu durum da kredi kartı ödemelerinin ciddi anlamda gecikmesine yol açacaktır. Böyle bir durum nedeniyle sürekli olarak gecikmeyle karşılaşan tüketicilerin aşağıdaki seçenekler ile kredi kartı son ödeme tarihi değiştirme işlemi yapmaları mümkündür:
  • Ziraat internet bankacılığı,
  • Ziraat Bankası şubeleri,
  • Ziraat telefon bankacılığı,

Ziraat Kredi Kartı Borcu Yapılandırma

Ziraat kredi kartı borcu yapılandırma, borç ödemesinin yapılmaması durumunda başvurulabilecek seçeneklerden biri olarak bilinir. Ziraat Bankası’nın yapılandırma işlemi sayesinde 36 aya kadar kredi kartı borcunuzun yapılandırılması söz konusu olabilmektedir. Ziraat Bankası’na kredi kartı borcunuzu ödeyemediğinize dair bir beyanda bulunursanız, Ziraat Bankası kredi kartı borcunuzun ertelenip, aynı zamanda 6 aya kadar taksitlendirilmesine olanak sağlayacaktır. 3 ay erteleyip, 6 ay da borcunuzu taksitlendirerek, çok daha kolay bir şekilde ödeme gerçekleştirme fırsatı elde edebilirsiniz. Öte yandan direkt olarak kredi kartı borcunuzu bir ihtiyaç kredisine çevirerek ya da borç kapatma kredisine çevirerek de 36 ay vadeye yayabilir ve çok daha kolay bir şekilde ödeyebilirsiniz. Ziraat kredi kartı borcu yapılandırma işlemi olarak hangi seçeneği tercih ederseniz edin, belirli bir oranda faiz uygulanarak, kredi kartı borcunuzun üzerine ek faiz masrafı binecektir.
Kategori:
Etiket:

Diğer Makaleler