Ziraat hesap kesim tarihi, kullandığınız Ziraat Bankkart kredi kartınızın ödeme günlerini belirten bir tarihtir. Genel olarak 9-10 günlük bir süre verilir ve bu süre içerisinde kredi kartınızın en az asgari ödemesini yapmanız istenir.
Ziraat hesap kesim tarihi her kredi kartında farklı olabilir ve kredi kartı kullanıcısının bu konudaki tercihleri dikkate alınır. Özellikle kredi kartı başvurusu alınırken, kredi kartının hesap kesim tarihlerinin ayın hangi günlerine gelmesi istendiği tüketiciye sorulur. Bazı durumlarda Ziraat kredi kartınızın hesap kesim tarihinin size sorulmadan otomatik olarak belirlenmesi de söz konusu olabilir. Bu gibi durumlarda kartınızı aldıktan sonra direkt olarak birçok iletişim kanalı vasıtasıyla kredi kartınızın hesap kesim tarihi değiştirme talebini oluşturabilirsiniz.
Ziraat hesap kesim tarihi öğrenme adına bankanın sunduğu internet kanalı, telefon kanalı, ATM’ler veya şubeler gibi birçok seçenek kullanılabilir. Kartınızın son ödeme tarihi hakkında bilgi sahibi olmanız, ödemelerinizin aksamaması ve kredi sicilinizin ya da skorunuzun düşmemesi adına büyük önem taşır. Bununla birlikte hesap kesim tarihinin değişmesi de son derece önem taşıyan bir konudur. Özellikle hesabınıza para gelen veya ödeme, maaş günleri gibi gün tercihleri yapmanız durumunda, kredi kartınızın kullanımını daha sorunsuz bir şekilde sürdürmeniz söz konusu olabilir.
Kredi kartı kullanımı konusunda henüz yeni olan ve kredi kartı işlemleri için tecrübesiz kişiler, Ziraat Bankası kredi kartı ürününü kullanırken, hesap kesim tarihinden ve yukarıda anlatmış olduğumuz detaylardan bihaber olabilirler. Bu gibi durumlarda da herkes tarafından sorulan temel soru olan “
Ziraat hesap kesim tarihi nedir?” sorusunu sorarlar. Peki, Ziraat kredi kartı için hesap kesim tarihi nedir? Ne anlam ifade eder?
Ziraat Hesap Kesim Tarihi Nedir?
“
Ziraat hesap kesim tarihi nedir?” merakında olan kredi kartı kullanıcıları, bu kavramı iyi bir şekilde öğrenip, tüm detaylarına hakim olup, çok daha bilinçli olarak kredi kartı kullanımı gerçekleştirebilirler.
Ziraat kredi kartınızın dönemsel harcamaları sonucunda oluşan dönem borcu ödemesinin, hangi tarihler aralığında yapılacağını ifade eden kavrama “
Ziraat hesap kesim tarihi” denilir. Ziraat Bankası, kredi kartı borcunuzu ödemeniz adına size belirli bir tarih aralığı sunar ve bu tarih aralığında en azından kredi kartınızın asgari ödeme tutarını ödemeniz gerekir. Dönem borcunuzun tamamını ödemeniz durumunda ise gelecek ay yüksek faiz ödemekten kurtulursunuz. Asgari ödeme tutarını ödeyerek de aylık ödeme hacminizi önemli ölçüde genişletmiş olursunuz.
Ziraat hesap kesim tarihi ayın herhangi bir gününde başlayabilir.
Örneğin; 2’sinde başlayan bir hesap kesim tarihinin son ödeme tarihi ayın 12’si olur. Bu süre zarfı 10 iş günü olarak değil, direkt olarak 10 gün şeklinde değerlendirilir. Kredi kartı kullanıcısının kart borcunu mutlaka bu süre zarfında ödeyerek, dönem borcunu kapatması gerekir. Bu süre zarfı kullanıcılara uygun gelmiyorsa, farklı bir tarihe çekilerek, tüketici için en uygun ödeme seçeneği tercih edilir.
Ziraat Hesap Kesim Tarihi Öğrenme
Ziraat hesap kesim tarihi öğrenme yöntemlerinin birden fazla olduğunu söylemek mümkündür ve kullanıcılar bu yöntemler sayesinde kart borçlarını hangi tarihlerde ne şekilde ödeyebileceklerini rahatlıkla öğrenebilirler. Her kullanıcı için mutlaka bir öğrenme seçeneği mevcuttur ve böylelikle hesap kesim tarihlerine olan erişimin son derece kolay olduğu rahatlıkla söylenebilir.
Ziraat hesap kesim tarihi yöntemleri şu şekilde kredi kartı kullanıcılarının karşısına çıkar:
- Ziraat İnternet Bankacılığı ile Kredi Kartı Hesap Kesim Tarihi Öğrenme: Ziraat İnternet Bankacılığına Giriş> Menü> Kartlarım> Kredi Kartlarım> Kredi Kartı Seçimi> karşınıza çıkan ekranda yer alan “Hesap Kesim Tarihi” ve “Son Ödeme Tarihi” detayları, kredi kartınızın kesim tarihi ve ödeme aralıklarıdır.
- Ziraat Telefon Bankacılığı ile Kredi Kartı Hesap Kesim Tarihi Öğrenme: Öncelikle 444 00 00 numaralı telefondan Ziraat telefon bankacılığına bağlanıp, işlem menüsünden 1(bir) tuşuna basarak, “Kart İşlemleri” menüsüne ilerleyiniz. Ardından 5(beş) tuşuna basarak, “Kredi Kartı Hesap Kesim Tarihi Değiştirme” menüsüne geçiniz. Bu menüde sizden istenen bilgileri tuşlayarak hem kredi kartınızın hesap kesim tarihini öğrenebilir hem de bu tarihi istediğiniz şekilde değiştirebilirsiniz.
- Ziraat 4747 SMS Bankacılığı ile Kredi Kartı Hesap Kesim Tarihi Öğrenme: Telefonunuzun mesaj uygulaması üzerinden 4747’ye KKEKSTRE boşluk KARTINIZIN SON 6 HANESI formatına uygun bir şekilde SMS atmanız durumunda, kredi kartınızın hesap kesim tarihini ve ekstre bilgilerini kolaylıkla öğrenebilirsiniz.
- Ziraat ATM’den Kredi Kartı Hesap Kesim Tarihi Öğrenme: Herhangi bir Ziraat ATM’sinden ücretsiz olarak kredi kartınızın hesap kesim tarihini kolaylıkla öğrenebilirsiniz. Kartınızı ATM’ye takıp, şifre girişi yaptıktan sonra karşınıza çıkan ana menüde “Kredi Kartı Borç Ödeme” menüsüne giriş yapınız. Bir sonraki ekranda ise ekranın hemen üst kısmında kredi kartınızın hesap kesim tarihi ve son ödeme tarihi gibi bilgileri görebilirsiniz.
- Ziraat Bankası Şubelerinden Hesap Kesim Tarihi Öğrenme: Kredi kartınızın hesap kesim tarihini öğrenebilmek adına en garanti yöntemlerden biri de Ziraat Bankası şubeleridir. Herhangi bir Ziraat Bankası şubesine kredi kartınız ve kimliğinizle birlikte giderek, “Gişe İşlemleri” bölümü için sıra aldıktan sonra kartınızın hesap kesim tarihi hakkında gişe görevlisinden bilgi alabilirsiniz.
Ziraat Hesap Kesim Tarihi Değiştirme
Ziraat hesap kesim tarihi değiştirme işlemi için kredi kartı kullanıcılarının karşılarına üç farklı yöntem çıkar. Direkt olarak Ziraat Bankası müşteri hizmetlerini aramak, internet şubesine giriş yapmak veya Ziraat Bankası şubelerine giderek hesap kesim tarihi değiştirme işlemi yapmak, kullanıcılar tarafından tercih edilebilecek yöntemlerdir. Bu yöntemlerden en kolayı ise telefonla Ziraat Bankası’nı arayarak gerek müşteri temsilcileri vasıtasıyla gerekse sesli yanıt sistemiyle hesap kesim tarihini değiştirmektir. Şubeye giderek sıra beklemeniz gerekirken, internet şubesi kullanmayan veya kullanımına yabancı olan bireyler için karışık gelebilir.
Ziraat hesap kesim tarihi değiştirme işlemi için kullanılabilecek yöntemler ve bu yöntemlerin işleyişleri ise şu şekildedir:
- 444 00 00 veya 0850 220 00 00 Çağır Merkezi ile Ziraat Kredi Kartı Hesap Kesim Tarihi Değiştirme: Telefonunuzla ilgili numaraları aradıktan sonra öncelikle 1(bir) tuşu ile “Kart İşlemleri” menüsüne, ardından 5(beş) tuşuyla da “Ziraat kredi kartı hesap kesim değiştirme” menüsüne ilerleyerek, sizden istenen kişisel bilgileri sesli yanıt sistemine girerek, Ziraat kredi kartınızın hesap kesim tarihini telefon bankacılığı yöntemi ile değiştirebilirsiniz.
- Ziraat Kredi Kartı Hesap Kesim Tarihi Değiştirme İnternet Bankacılığı: Ziraat mobil uygulaması ya da internet bankacılığına giriş yaparak, şu adımları izlemeniz durumunda online olarak kredi kartının hesap kesim tarihi değiştirebilirsiniz: İnternet bankacılığına Giriş> Kartlarım> Kredi Kartlarım>Kredi Kartı Seçimi>Kredi Kartı Ayarları>Hesap Kesim Tarihi>Hesap Kesim Tarihi Seçimi. Bu işlemlerin ardından başarılı bir şekilde kredi kartınızın ödeme gününü istediğiniz tarihe çekebilirsiniz.
- Ziraat Bankası Şubesinden Kredi Kartı Hesap Kesim Tarihi Değiştirme: Ziraat Bankası şubelerine mutlak suretle nüfus cüzdanınız ve isteğe bağlı olarak kredi kartınızla gidip, “Gişe İşlemleri” için sıra almanız gerekir. Aldığınız sıra numarasının gişede belirmesinin ardından gişe görevlisine “Kredi Kartı Hesap Kesim Tarihimi Değiştirmek İstiyorum” beyanında bulunmanız durumunda, tercih ettiğiniz hesap kesim tarihini sorar ve ardından hesap kesim tarihi değiştirilir.
Ziraat hesap kesim tarihi değiştirme işlemi için sizden ek ücret veya belge talebinde bulunulmaz. Yukarıda yer alan yöntemler sayesinde kısa süre içerisinde hesap kesim tarihini değiştirebilirsiniz.
Hesap Kesim Tarihinden Önce Harcama Yapılırsa Ne Olur? Hangi Aya Yansır?
“
Hesap kesim tahinde yapılan harcama yapılırsa ne olur?
Hangi aya yansır?” sorularının kredi kartı kullanıcıları tarafından sıklıkla merak edildiği söylenebilir.
Hesap kesim tarihinden önce harcama yapılması durumunda yapılan harcama tutarı direkt olarak yaklaşan ilk hesap kesim tarihine yansır. Örneğin; ayın 1’inde harcama yaptıysanız ve ayın 2’sinde de hesap kesim tarihi varsa, yapılan harcama arada 1 gün olması durumunda bile 2’sinde gelen hesap kesim tarihine yansır. Bu nedenle mümkün olduğunca hesap kesim tarihinden sonra ödemelerin yapılması ve böylelikle ödeme konusunda zaman kazanılması önerilir.
“
Ziraat kredi kartı hesap kesim tarihinde yapılan harcama hangi aya yansır?” sorusunun da diğer sorular gibi sıklıkla merak edildiğini söyleyebiliriz. Eğer hesap kesim tarihinde bir harcama yaparsanız veya hesap kesim tarihi ile son ödeme tarihi arasında Ziraat kredi kartınızdan harcama yaparsanız, bu harcamanın ödemesi bir sonraki ay gelecek olan hesap kesim tarihine yansır. Kısaca, hesap kesim tarihinde yaptığınız harcama, son ödeme tutarında ödemeniz gereken tutarı değiştirmez. Hesap kesim tarihinde sistem tarafından hesaplanan tutarın, son ödeme tarihine kadar değişme şansı yoktur.
Kredi Kartı Borcu Son Ödeme Tarihinden Önce Ödenir mi?
“
Kredi kartı borcu son ödeme tarihinden önce ödenir mi?” sorusu da
Ziraat kredi kartı hesap kesim tarihi konusunda en çok merak edilen konuların başında gelir. Ziraat kredi kartınızın borcunu hesap kesim veya son ödeme tarihinden önce ödemenizde herhangi bir sakınca yoktur. Özellikle hesap kesim tarihinden önce bir borç ödeme işlemi yaparsanız ve ödeme yaptıktan sonra herhangi bir harcama yaparsanız ya da ödeme tutarından az harcama yaparsanız, hesap kesim tarihinde hesaplanan tutarın biraz daha azalacağı söylenebilir.
Bu nedenle
hesap kesim tarihinden önce yapılan ödemenin, ödeme tutarından fazla olarak harcanmaması durumunda avantaj sağladığı rahatlıkla söylenebilir. Son ödeme tarihinden önce yapılan ödeme ise herhangi bir avantaj ya da dezavantaj sağlamaz. Kredi kartı borcunuzu ödediğiniz için kredi siciliniz bu durumdan bir miktar olumlu etkilenir.
Ziraat Bankkart Nefes Ayları
Ziraat Bankkart Nefes Ayları da hesap kesim tarihi araştırması içerisinde olan tüketicilerin hem dikkatini çeken hem de merakını arttıran konulardan biridir. Ziraat Nefes Ayları sayesinde kredi kartı borcunuzun ödeme zamanı geldiğinde %50’sini ödeyip, %50’sini de
faizsiz olarak erteleyebilir ve önemli bir ödeme avantajı sağlayabilirsiniz. Yapılan faizsiz erteleme işlemi sadece alışverişler için geçerlidir ve
nakit avans çekimleri için faizsiz erteleme söz konusu olmaz.
İnternet bankacılığı, SMS bankacılığı, telefon bankacılığı ve şube gibi seçenekler sayesinde
Ziraat Bankkart Nefes Ayları seçeneğinden yararlanmak mümkündür. İki hesap kesim tarihi arasında bu kampanyaya başvurmak mümkünken, böylelikle bir aylık bir avantaj sağlanmış olur.
Ziraat Hesap Kesimi Saat Kaçta Öğrenilir?
“
Ziraat hesap kesim tarihi saat kaçta öğrenilir?” sorusu da kart kullanıcılarının sıklıkla merak ettikleri sorulardan biridir. Hesap kesim tarihi bankadan bankaya farklılık gösterebilirken, Ziraat Bankası’nın genel olarak hesap kesim tarihinin ilk saatlerinde hesap kesimini gerçekleştirdiği görülür. Örneğin; hesap kesim tarihi ayın 2’si olarak belirlenmişse, ayın 2’sine girildiğinde saat 01.00-02.00 suları arasında hesap kesimi gerçeklemiş olur. Böylelikle kart kullanıcıları borç bilgilerini internet bankacılığı, telefon bankacılığı, SMS bankacılığı ve ATM gibi seçeneklerden anında öğrenebilirler. Yine söz konusu saatler içerisinde kart kesimi yapılmışsa kart borçlarını da ödeyerek, kart limitlerini istedikleri gibi kullanabilirler.
Kredi Kartı Hesap Kesim Tarihi Hafta Sonuna Gelirse
Kredi kartı hesap kesim tarihi hafta sonuna gelirse banka veya tüketici açısından herhangi bir sorun teşkil etmez.
Ziraat hesap kesim tarihi geldiğinde kartın hesap kesimi ve dönem borcu direkt olarak sistem tarafından yapılır. Bu nedenle gün veya mesai saati fark etmez. Direkt olarak hafta sonu da olsa resmi tatil de olsa kredi kartınızın hesap kesimi gerçeklemiş olur.
Ziraat kredi kartı hesap kesim tarihi hafta sonuna gelirse, en yakın mesai saatlerine veya gününe ertelenmez. O gün kesilir ve 10 günlük ödeme periyodu kesildiği andan itibaren başlar.
Ziraat Hesap Kesim Tarihi Şikayetleri
Ziraat hesap kesim tarihi şikayetleri incelemesi yapıldığı takdirde, kredi kartı kullanıcılarının birçok konudan ötürü sorun yaşadıkları görülür ancak bu sorunlarının temelinde direkt olarak hesap kesim tarihleri yoktur. Genel olarak provizyon ödemelerinin hesap kesim tarihi ile ilişkisi konusunda soru işareti olan kullanıcılar şikayet platformlarında sorularına yanıt aramaktadırlar.
Ziraat hesap kesim tarihi şikayetleri ile ilgili direkt olarak 444 00 00 numaralı telefondan müşteri temsilcisine bağlanarak daha hızlı bir şekilde yanıt alabilirsiniz.
Ziraat Hesap Kesim Tarihinden Sonra Yapılan Taksitlendirme
Ziraat hesap kesim tarihinden sonra yapılan taksitlendirme işlemi ve bu işlemin akıbetinin ne olacağı da kart kullanıcılarının merak ettiği detaylardan biri olarak tanımlanabilir. Kredi kartı ile yapılan bir harcamanın hesap kesim tarihinden sonra taksitlendirilmesi, halihazırda içinde bulunduğunuz kredi kartı ödeme periyodunu herhangi bir şekilde etkilemez. Eğer
ayın 1’inde taksitlendirme yaptıysanız ve 2’sinde de hesap kesim tarihi yaklaşıyorsa, bu işlemin ilk taksiti mutlaka 2’sinde yaklaşan hesap kesim tarihine yansıtılır. Bu nedenle bu tür işlemlerin hesap kesim tarihinde veya hemen sonra yapılması önerilir.
Ziraat ATM’den Hesap Kesim Tarihi Değiştirme
Ziraat ATM’den hesap kesim tarihi değiştirme işlemi de kart kullanıcılarının merak ettikleri konuların başında gelir. Kredi kartı kullanıcıları, ATM’den hesap kesim tarihi değiştirmek için ne tür adımlar izlemeleri gerektiğini merak ederler. Özellikle hesap kesimi için internet bankacılığı, telefon bankacılığı ve şube erişimi olmayan kredi kartı kullanıcılarının bu işlem türünü daha çok tercih ettikleri söylenebilir.
Ziraat ATM’den hesap kesim tarihi değiştirme işlemi yapmak isteyen Ziraat Bankkart kredi kartı kullanıcıları, ne yazık ki ATM ekranında böyle bir menüyle karşılaşamazlar. Ziraat Bankası hesap kesim tarihi değiştirme konusunda ATM’den herhangi bir şekilde yetki vermemiştir. Bu işlemler sadece yukarıda da belirttiğimiz gibi şube, internet bankacılığı ve telefon bankacılığı gibi seçenekler sayesinde yapılabilir.