Ziraat Bankası tarım aletleri ekipman kredisi, tarımsal faaliyetlerinizi büyütmeniz konusunda sizlere yardımcı olacak olan birçok ekipmanın, vade seçenekleri ve uygun ödeme koşullarıyla alınmasına olanak sağlar. Normal şartlarda özel bankalar tarımsal ekipman kredileri konusunda çok ciddi kredi faiz oranları ve maliyetleri çıkarırlarken, Ziraat Bankası’nın ekipman kredisi sayesinde uygun faiz oranlarıyla tarımsal ekipmanlarınızı çok kısa süre içerisinde alabilirsiniz. Ziraat Bankası tarım aletleri ekipman kredisi, çiftçilerin normal kredi vade sınırlarına göre çok daha geniş vade seçeneklerinden yararlanmalarına imkan tanır. Normal şartlarda 36 ay gibi vadelerle sunulan krediler, bu tarım aletleri ekipman kredisi sayesinde kısa 72 ay ve hatta ekipman ya da işletme durumunuza göre çok daha yüksek vadelerle alınabilir.
Ziraat Bankası tarım aletleri ekipman kredisi, tarımsal faaliyetlerin desteklenmesi konusundaki en uygun faizli kredilerin başında gelir. Tarımsal faaliyetlerinizi belgelemeniz durumunda Ziraat Bankası’nın sunmuş olduğu bu ekipman kredisini kolaylıkla kullanabilirsiniz. Tarımsal üretim faaliyetlerinde kullanılabilecek olan hemen hemen her türlü ekipman, kredi kapsamında değerlendirilebilir. Ziraat Bankası bu ekipmanların KDV tutarlarına kadar ödemeleri yapar ve tarımsal faaliyetlerinizin büyümesine destek olur.
Ziraat Tarım Aletleri Ekipman Kredisi Nedir?
“
Ziraat tarım aletleri ekipman kredisi nedir?” merakı içerisinde olan tüketicilerin; bu kredinin aslında devlet destekli bir kredi olduğunu öncelikle bilmelerini isteriz. Uygun faiz oranları ve geniş vade seçenekleriyle sadece tarımsal faaliyetlerde bulunan kimselere sunulan, belirli tarım aletleri ekipmanları için verilen kredi türüne
Ziraat tarım aletleri ekipman kredisi adı verilir.
Tarım aletleri ekipman kredisinden yararlanırken, öncelikle hangi ürünü alacağınızı ve ürünün özelliklerini belirlemenizde fayda vardır. Ürünün fiyatı, özellikle kredi planlamanız açısından büyük önem taşır. Özellikle tarımsal ürünlerin toplanmasında kullanılan, ürün veya hayvan yetiştiriciliğinde vazgeçilmez olan, ek ihtiyaç olarak da nitelendirilebilen ekipmanların, yüksek maliyetli olmaları ve birden alınması durumunda bütçenizi yorması gibi sorumluluklardan az da olsa kurtulmak adına bu kredi ürününe başvurulabilir. Kredinin ilerleyen süreçte birtakım etkenlere bağlı faiz artışı yaşamayacak olması, ilerleyen süreçte kredi ödemelerinde sorun yaşamanız durumunda borcun tekrar yapılandırılma ihtimalinin olması gibi durumlar, bu kredinin diğer banka kredilerine göre çok daha cazip bir hal almasına yol açar.
Ziraat tarım aletleri ekipman kredisi, eğer olumlu bir kredi siciliniz varsa faiz konusunda size çok daha yardımcı olacak bir kredidir. Kredi siciliniz ufak çaplı pürüzler içeriyor olsa dahi faiz oranlarının yine oldukça avantajlı olduğu söylenebilir. Kolaylıkla başvuru yapabilir ve bu kredi ürününden ne şekilde, hangi şartlar dahilinde yararlanabileceğinizi öğrenebilirsiniz.
Ziraat Tarım Aletleri Ekipman Kredisi Başvurusu
Ziraat tarım aletleri ekipman kredisi başvurusu mutlak suretle Ziraat Bankası şubelerine gitmek gerekir. Tüketiciler bu kredi ürünü için online ya da telefon bankacılığı gibi kanalların olup olmadığını merak ederler. Başvuru işlemelerini bu gibi kanallar vasıtasıyla şubelere gitmeden yapmak isterler. Ne yazık ki böyle bir durum söz konusu değildir ve tüm başvuru işlemleri şubeler üzerinden ilerlemektedir. Size en yakın Ziraat Bankası şubesine nüfuz cüzdanınız ve ÇKS (Çiftçi Kayıt Sistemi) belgenizle gitmeniz durumunda, kredi nezdinde başvurunuz alınır. Sistem sorgulamalarının ardından kredi için uygun görünüyorsanız, direkt olarak evrak doldurma işlemine başlanır.
Ziraat tarım aletleri ekipman kredisi başvurusu için öncelikle ÇKS ve nüfus cüzdanı belgelerinin dışında, farklı belge taleplerinde de bulunabilir. Özellikle işletmenize veya tarımsal faaliyetlerinize dair belgeler, satın almak istediğiniz ekipmana dair belgeler ve diğer evraklar talep edilebilir. Bu durumda ön başvurunuz alınmış olur, diğer evrakları hazır etmenizle birlikte yine şubeler üzerinden başvuru işlemleriniz yürütülür. Başvurunuz olumlu sonuçlandıktan sonra ekipmanlar için gerekli ödemeler yapılır ve uygun faiz oranları, geniş vadelerle ihtiyaç duyduğunuz tarım ekipmanlarına sahip olabilirsiniz.
Ziraat Tarım Aletleri Ekipman Kredisi İçin Gerekli Belgeler
Ziraat tarım aletleri ekipman kredisi için gerekli belgeler aslında bireyin tarımsal faaliyetlerinin türüne göre değişir. Tüzel kredi başvurularında istenen belgeler farklıyken, bireysel tarımsal faaliyetlerini sürdüren çiftçilerin başvuru sırasında götürmeleri gereken evraklar farklıdır. Öncelikle bireysel ya da gerçek kişi olarak bilinen tüketicilerin başvuru için yanlarında bulundurmaları gereken evraklar şu şekildedir:
- ÇKS belgesi ile nüfus cüzdanı,
- Tarımsal faaliyetlerin yürütüldüğü bölgeye göre herhangi bir belge,
- Banka tarafından istenirse teminat belgeleri veya gelir belgesi,
- Yapılan üretime dair belgeler,
- Tarımsal faaliyetlerin yapıldığı alan kira ise bunu ispatlayan noter belgeleri,
Ziraat tarım aletleri ekipman kredisi için gerekli belgeler tüzel kişiler için başvuru aşamasında şu şekildedir:
- Başvuru yapan yetkilinin nüfus cüzdanı ve ÇKS Belgesi,
- Oda kayıt belgesi ile vergi levhası gibi evraklar,
- Tüzel kişinin yetkisi olduğunu kanıtlayan noter onaylı belgeler,
- İşletmenin son yıllara dair gelir/gider tabloları,
- Tarımsal faaliyetlerin sürdürüldüğü bölgeye dair resmi kayıt veya delil sunan belgeler,
- Banka tarafından talep edilirse kredinin onayı adına teminat,
- İşletmenin hissedarı bulunuyorsa, hissedarlara dair noter onaylı belgeler,
- Yatırım teşvik belgesi,
Yukarıda yer alan belgeleri, başvuru işlemlerinin hemen öncesinde ayarlayarak başvuru işlemlerinizi gerçekleştirirseniz, çok büyük anlamda zaman kazanmış bir şekilde başvuru işlemlerinizi sürdürürsünüz.
Ziraat Tarım Aletleri Ekipman Kredisi Faiz Oranları
Ziraat tarım aletleri ekipman kredisi faiz oranları, çeşitli argümanlar çerçevesinde netleşen, işletmeden işletmeye veya tarımsal ekipmanlara göre değişim gösterebilen detaylardır. Bu nedenle genel bir faiz oranı vermek, aslında yanlış bir yönlendirme olacaktır. Bu nedenle genel olarak alt ve üst limitteki faiz oranları hakkında bilgi vermek, daha sağlıklı bir bilgilendirme olacaktır.
Ziraat tarım aletleri ekipman kredisi faiz oranları olarak genel anlamda yıllık
ila
oranları arasında bir faiz oranını işletmelere veya bireyler sunar. İşletmenin kredi sicili veya bireyin kredi sicili, faiz oranını belirleyen en önemli unsurların başında gelir. Kredi tutarı, vade sayısı, tarımsal ekipmanın detayları gibi diğer unsurlar da faiz oranının değişim göstermesine yol açabilir.
Ziraat tarım aletleri ekipman kredisi faiz oranları konusundaki rakamsal detaylar, yalnızca şubeye yaptığınız başvuru sonucunda belirlenir. Sistem tarafından yapılan incelemeler doğrultusunda sizin ya da işletmenizin, ne gibi bir faiz oranıyla bu kredi ürünün kullanabileceği tarafınıza iletilir. Faiz oranlarının yıllık olması durumunda dahi uygun sayılabileceği rahatlıkla söylenebilir.
Ziraat Tarım Aletleri Ekipman Kredisine Tabi Aletlerin Listesi
Ziraat tarım aletleri ekipman kredisine tabi aletlerin listesi sayesinde, ihtiyaç duyduğunuz ekipmanın kredi kullanımına uygun olup olmadığı hakkında bilgi alabilirsiniz. Bazı ekipmanların liste dışı olmasından ötürü, normal ihtiyaç kredileriyle alınması durumunda kalınabilir. Bu nedenle öncelikle almak istediğiniz ekipmanın desteklenip desteklenmediğine bakarsanız, desteklenmemesi durumunda başvuru işlemleriyle vakit kaybetme gibi bir sorundan feragat etmiş olursunuz.
Ziraat tarım aletleri ekipman kredisine tabi aletlerin listesi ise tam olarak aşağıdaki gibidir:
- Suluk veya yemlik olarak tanımlanan ekipmanlar,
- Patoz ve mibzer olarak bilinen tarımsal üretim ekipmanları,
- Pulluk,
- Balık taraması yapan cihazlar,
- Kültivatör,
- Çayır biçimi için kullanılan makineler,
- Mahsul toplamada yardımcı olan makineler,
- Silaj ve balya makinesi,
- Yem karma işlemleri yapan makine,
- Süt sağımı ve soğuk bir şekilde muhafaza edilmesi için gerekli olan ekipmanlar,
Yukarıda yer alan liste, genel olarak destek verilen tarımsal ekipman kategorileridir. Bu listenin dışında almanız gereken tarımsal ekipmanlar olabilir. Bu gibi durumlarda da direkt olarak müşteri temsilcinizle görüşmeli ve bankanın listede belirlediğiniz tür aletlere yer verip vermediğini öğrenmelisiniz.
Ziraat Tarım Aletleri Ekipman Kredisi Hesaplama
Ziraat tarım aletleri ekipman kredisi hesaplama işlemi genel olarak atlansa da aslında sadece bu kredi özelinde değil, her kredi özelinde yapılması gereken bir işlemdir. Ödeme planlarınızın ve kredi planınızın önceden netleşmesi için mutlaka bankaya gitmeden önce bir hesaplama yapmalı, aylık ne kadar ödeyeceğinizi, kredi bitiminde de toplamda ne kadar ödeme yapmış olacağınızı mutlaka bilmelisiniz. Aksi takdirde bilinçsiz bir şekilde kredi başvurusu yapmış olursunuz. Aylık olarak
%0.35’lik bir faiz oranını baz alarak, 60 vade ile alınan kredilerin, tutarlarına göre genel maliyetleri şu şekildedir:
- 5.000 TL’lik 60 ay vadeli bir ekipman kredisi 5.666,88 TL olarak geri ödenecektir. Aylık ödeme tutarı ise 94,45 TL olarak bilinir.
- 10.000 TL’lik 60 ay vadeli tarımsal ekipman kredisinin genel toplam ödemesi 11.333,73 TL’dir. Aylık olarak ödenecek tutar ise 188,90 TL’dir.
- 15.000 TL’lik 60 ay vadeli ekipman kredisi toplamda 17.000,71 TL olarak geri ödenir. Bu kredinin aylık geri ödeme tutarı ise 283,34 TL olur.
- 20.000 TL’lik 60 ay vadeli bir ekipman kredisinin toplam geri ödeme tutarı 22.667,57 TL olarak hesaplanır. Aylık ödemesi ise 377,79 TL olarak hesaplanabilir.
- 25.000 TL’lik tarımsal ekipman kredisinin toplam geri ödemesi 28.334,43 TL’dir. Bu kredi tutarına istinaden aylık geri ödeme 472,24 TL olarak hesaplanır.
Ziraat tarım aletleri ekipman kredisi hesaplama hususunda yukarıda yer alan şartların en geniş ve en iyi ihtimalli şartlar olduğunu belirtmek isteriz. Öte yandan faiz oranı %0.35 olarak hesaplanmıştır ve %0.70’lik bir faiz oranına göre hesaplandığında, kredinin ana tutar ile faizli geri ödeme tutarı arasındaki 2 katı bir fark oluşur ve aylık ödeme tutarları da faiz oranına göre ciddi bir artış gösterir. En sağlıklı bilgi direkt olarak sistem alınan ve hesaplanan tutarlar olacaktır.