Garanti BBVA Hesap İşletim Ücreti

Garanti Bankası hesap aidatı olarak da bilinen hesap işletim ücreti tutarını aşağıdaki tablodan görebilirsiniz. Garanti Bankası’nda hesap işletim ücreti ödememek için de bilgileri bulabilirsiniz.

Açıklama
Toplam Ücret
Herhangi bir hesap işletim ücreti alınmaz.
0₺

Tüm bankaların Hesap İşletim Ücretlerini karşılaştırın!

Bankaların hesap işletim ücretleri hizmet bedeli ve operasyonel işlem maliyetleri karşılığında tahsil ettiği masraf tutarıdır. Ancak bankaların hesap işletim ücretleri uygulamalarında farklılıkların olması bireylerin kafa karışıklığı yaşamasına neden oluyor. Özellikle kimi bankaların hesap işletim ücreti tahsilat dönemi olarak aylık periyotlar yerine 3 aylık yada 6 aylık süreç belirlemesi, bazı bankaların da ticari hesaplar ile bireysel hesaplara farklı ücret yansıtması tüketicilerin kafasını karıştırıyor.

Bankalardaki hesap işletim ücreti uygulamaları böylesine karışık olunca ''Hangi banka ne kadar hesap işletim ücreti alıyor?'', ''Bankaların hesap işletim ücreti kesim tarihi ne zaman?'' gibi sorular kaçınılmaz oluyor. bankalar.org olarak Garanti Bankası hesap işletim ücreti 2016 yılı uygulaması ile ilgili tüm detayları araştırdık ve yazımız içerisinde yer verdik.

GARANTİ BANKASI HESAP İŞLETİM ÜCRETİ NE ZAMAN KESİLİR?

Hesap işletim ücreti Garanti Bankası'nın en sık güncellenen uygulamalarından biridir. Bankanın son güncellemeleri ile birlikte ücret ve komisyon tutarlarında artışa gidildi. 

Garanti Bankası'nın diğer bankalardan farklı bir uygulaması daha bulunmaktadır. Banka, hesap işletim ücreti tahsilat dönemlerinde eşit kesinti yapmamaktadır. Garanti Bankası yıllık hesap işletim ücreti 1.yarı yıl ve 2.yarı yıl olmak üzere yılda iki kez tahsil edilmekte fakat bu iki dönem arasında hesap işletim ücreti tutarında bulunmaktadır.

GARANTİ BANKASI HESAP İŞLETİM ÜCRETİ KESİLMEMESİ İÇİN NE YAPILABİLİR?

Hesap işletim ücreti Garanti Bankası hesaplarından aynı meblağda tahsil edilmektedir. Bankanın Döviz Tevdiat Hesapları, Türk Lirası Hesapları ve müşterileriyle, şahıs firmaları ve ortakları arasında ücret farkı gözetilmez. Ancak hiç ücret alınmayan Garanti Bankası hesapları da bulunmaktadır.

Hesap işletim ücreti almayan banka hesapları; düzenli ödemelerin yapıldığı TL, USD, EURO hesapları, hareketsiz mevduat hesapları, 25 yaşında ve 25 yaşın altındaki Garanti müşterilerinin harçlık hesapları, maaş hesapları, vadesiz altın hesapları, yalnız kredi kartı ödemeleri için açılan vadesiz hesaplar, bireysel kredi işlemlerinde kullanılan müşteri hesapları ve vadeli dönüş için Garanti hesabını kullanan banka müşterilerinin hesaplarıdır.

Hesap işletim ücreti almayan bankalar arasında Garanti Bankası'nı sıkça görmenizin nedeni ise Igaranti uygulamasıdır. Bankanın bu uygulaması müşterilerine oldukça fazla avantaj sunuyor. Bunlardan biri de hesap işletim ücretidir. Igaranti uygulamasıyla açılan hesaplardan işletim ücreti alınmaz. Igaranti hakkında detaylı bilgi almak için 444 0 333 Alo Garanti'yi arayabilir yada size en yakın Garanti Bankası şubesini ziyaret edebilirsiniz. iGaranti uygulaması haricinde Garanti Bankası hesap işletim ücreti otomatik ödeme talimatı vererek de bu ücretten muaf olabilirsiniz. İki yada daha fazla fatura ödemesi için geçerli olan bu talimat, Garanti Bankası hesap işletim ücreti tahsilat dönem sonunda hala hesabınızda aktif olarak bulunmak zorundadır.

2022Güncelleme:

T.C. Danıştay İdari Dava Daireleri Kurulu, 18.11.2015 tarihli 2015/1215 esas numaralı kararında Finansal Tüketicilerden Alınacak Ücretlere İlişkin Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmeliğin 13. maddesinin 1. fıkrasının ve buna bağlı olan Ek-1'de yer alan 2.1. Hesap İşletim Ücreti yönünden yürütmenin durdurulmasına oy birliği ile karar vermiştir. Dolayısıyla Danıştay tarafından yürütmenin durdurulması kararı kapsamında finansal tüketicilerden yurt içi şubelerde hesap işletim ücreti tahsil edilmemektedir.