467 bin EYT’li istifa etti! Eylemde son durum!

Sosyal medya üzerinde, EYT gruplarından alınan bilgiye göre birçok emeklilikte yaşa takılan vatandaş, son açıklamalardan sonra parti üyeliğini iptal etmeye başladı. İddiaya göre 467 bin...
29 Nisan 2022 Cuma 10:16


Sosyal medya üzerinde, EYT gruplarından alınan bilgiye göre birçok emeklilikte yaşa takılan vatandaş, son açıklamalardan sonra parti üyeliğini iptal etmeye başladı. İddiaya göre 467 bin EYT’li AK Parti ve MHP’den istifa etti.
 
EYT tepkisini parti üyeliğinden istifa ederek duyurmaya çalışıyor. Eylemin başlatıldığı süreçten itibaren iddiaya göre AK Parti’nin ve MHP’nin üye sayısında toplam 467 bin kişi eksildi.
Emeklilikte yaşa takılan vatandaşları ilgilendiren ve üzen açıklama geçen hafta geldi. Art arda yapılan olumlu açıklamalardan sonra hükümetten gelen çalışma yok açıklaması milyonlarca emeklilikte yaşa takılanlar ve ailelerini üzdü.



 

EMEKLİLİK İÇİN GENÇ, İŞ İÇİN YAŞLI


Emeklilikte yaşa takılan vatandaşlar, bir işe girmek istediklerini ancak işverenler tarafından yaşı ileri diye işe alınmadığını, emeklilik için ise devletin kendilerine genç dediğini söylüyor. Bu durum nedeniyle sıkıntı çeken, aileleri ile geçim derdinde olan emeklilikte yaşa takılanlar hükümetten çözüm bekliyordu.
 

AK PARTİLİ GRUP BAŞKANVEKİLİ EYT’LİLERLE HELALLEŞECEĞİZ DEMİŞTİ


AK Parti Grup Başkanvekili Emin Akbaşoğlu bir açıklama yapmış ve EYT’lilerle helalleşeceklerini söyledi. Ek gösterge ve sözleşmelilere kadro meselelerinden sonra EYT meselesinin meclis gündemine geleceği açıklanmış ve bu konuda çalışmaların başlayacağına yer verilmişti.
 

ÇALIŞMA BAKANI KAPILARI KAPATTI


Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin geçen hafta katıldığı bir televizyon programında emeklilikte yaşa takılanlar ile ilgili açıklama yaptı ve umutları bitirdi. Bakan Bilgin EYT’lilerle ilgili bir çalışma olmadığını söyleyerek, “Ben tartışmaları bazen mecliste de tartışmalar oluyor. Bazı açıklamalarda bulunan milletvekillerimiz de oluyor. Tabi siyasilerin bu açıklamaları yapması doğal bir şey. Siyasetçi kendi perspektifinde sorunu bir şekilde ortaya koymaya çalışıyor. Şu anda gündemimizde bu konu yok. ” ifadelerini kullanmıştı.
 

BÜYÜK TEPKİ ÇEKTİ: PARTİ ÜYELİKLERİ İPTALİ HIZLANDI


Söz konusu açıklama EYT’lilerden büyük tepki çekti. Yaşa takılan çok sayıda vatandaş, bu açıklamaya ve çalışma olmamasına tepki olarak parti üyeliklerini iptal etmeye başladı.
 

UYANDIRMA SERVİSİ’NDEN AÇIKLAMA


Uyandırma Servisi adlı Twitter kullanıcı hesabı, EYT konusuna ilişkin güncel bir paylaşım yaptı. Uyandırma Servisi adlı Twitter kullanıcı hesabı “Emeklilikte Yaşa Takılanlar, yoğun bir şekilde siyasi parti üyeliklerini sonlandırıyorlar ve bunu her yerde paylaşıyorlar.” ifadelerini kullanarak paylaşım yaptı. Yapılan paylaşımdan hemen sonra birçok EYT’li kullanıcı yorum yaptı.

Kategori:
Etiket:

Diğer Haberler