Akaryakıta rekor zam! İndirimler 3 gün sürdü…

Akaryakıta rekor zam geldi! 3 gün süren indirimler yerini zamlara bıraktı. Petrol fiyatlarının artması motorine zam olarak yansıdı. Son artış ile birlikte benzinliklerde fiyatlar değişti.
19 Mart 2022 Cumartesi 12:10


Akaryakıt fiyatlarına 3 gün üst üste gelen indirimler petrol fiyatlarındaki artış nedeniyle zam olarak geri döndü. Motorin fiyatına 1 lira 96 kuruşluk rekor bir zam yapıldı.
 

AKARYAKIT FİYATLARINDA RÜZGAR TERSİNE DÖNMEYE BAŞLADI


Benzin ve motorine mart ayında gelen indirimler vatandaşı bir nebze olsun rahatlatmıştı. Motorin fiyatları için 15 Mart'ta gelen gelen 2,38 TL indirimin ardından, 16 Mart'ta motorin fiyatları için 93 kuruş, benzin fiyatı ise 1,76 TL yeni indirim yapıldı. 18 Mart'ta ise benzin fiyatlarına 62 kuruş, motorine ise 1 lira 1 kuruşluk indirim geldi. Ancak petrol fiyatlarında rüzgar tersine dönmeye başladı.
 

İSTANBUL, ANKARA VE İZMİR MOTORİN FİYATLARI…





Son 3 günde akaryakıta üst üste gelen indirimlerin ardından brent petrol fiyatında yaşanan artış nedeniyle ibre tersine döndü. Motorinin litre fiyatına 1 lira 96 kuruş zam geldi. Zammın ardından motorinin litre fiyatı, İstanbul'da 18,67 liradan 20,63 liraya, Ankara'da ve İzmir'de 18,78 liradan 20,74 liraya yükseldi. Benzinin litresi ise yaklaşık olarak İstanbul'da 18,10 TL, Ankara'da 18,20 TL, İzmir'de 18,22 TL'den satılıyor. Zamla birlikte motorinde fiyat artış oranı, son bir yılda yüzde 192, yılbaşından bu yana yüzde 68 oldu.
 

“EPDK’NIN TAVAN FİYAT UYGULAMA YETKİSİ KANUNEN BULUNMAKTADIR”


Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu'nca (EPDK) önceki gün sektör temsilcileriyle yapılan toplantıdan önemli açıklamalar geldi. EPDK’dan, sektör temsilcileriyle yapılan toplantıya ilişkin, "Dağıtıcı- bayi marjlarında formülasyona aykırı hareketlerin tespit edilmesi halinde tüketicilerin mağdur edilmesinin engellenmesi için EPDK’nın tavan fiyat uygulama yetkisi kanunen bulunmaktadır. Toplantıda fiyat oluşumlarında bayi ve dağıtıcı oranlarına ilişkin son verileri de değerlendiren EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz; petrol fiyatlarındaki düşüşe rağmen satış fiyatlarında makul olmayan kar artışları tespit etmeleri halinde 'tavan fiyat' uygulamasının yeniden gündeme gelebileceğini hatırlatmıştır" açıklaması yapıldı.

Diğer Haberler