Akbank Hindistan'ın En Büyük Bankasıyla İşbirliği Yaptı

Akbank ile Hindistan'ın en büyük bankası olan State Bank of India İstanbul'da işbirliği anlaşması imzaladı.
09 Eylül 2015 Çarşamba 07:50


Akbank ile Hindistan'ın en büyük bankası olan State Bank of India İstanbul'da işbirliği anlaşması imzaladı. Anlaşmanın, son yıllarda Türkiye ile Hindistan arasında ivme kazanan dış ticaret ve yatırımlara destek sağlamak amacıyla yapıldığı belirtildi.

AKBANK'IN HİNDİSTAN'IN EN BÜYÜK BANKASI İLE İŞBİRLİĞİ

Akbank ve Hindistan'ın en büyük bankası olan State Bank of India, son yıllarda iki ülke arasında hız kazanan dış ticaret ve yatırımlara destek sağlamak amacıyla işbirliği anlaşması imzaladı. Bankaların İstanbul'da gerçekleştirdiği anlaşma risk paylaşımı, varlık yönetimi, büyük alt yapı projeleri, yatırım bankacılığı ve daha birçok alanda işbirliği öngörüyor.

Akbank Hazine ve Uluslararası Bankacılık'tan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Keri Rota, iki banka arasındaki işbirliği anlaşmasının ülkemize yatırım yapacak Hintli firmalarına ve Hindistan'a yatırım yapacak Türk firmalarına destek olacağını belirtti. State Bank of India Mewana bölge başkanı Ramana Rao ise işbirliğinin iki ülke arasındaki dış ticaretin ve yatırımların artmasına destek olacağını, Akbank ile yapılan anlaşmadan mutluluk duyduğunu dile getirdi.

Aktif büyüklüğü 442 milyar ABD doları olan State Bank of India, Hindistan'ın en büyük bankası olarak bilinmektedir. Bankanın toplamda 16333 şubesi bulunmaktadır. 36 ülkede 192 ofisi bulunan State Bank of India, global ölçekli bir finansman kuruluşu olarak yurtdışı ile çalışan Hintli firmalara verdiği destek ile tanınıyor. Bankanın çalışan sayısı ise 213 bin olarak kaydedildi.




Diğer Haberler