Altında En Doğru Zaman Ne Zaman?

Altında beklentinin üstünde seyreden altının geleceği ve en doğru alma satma zamanları için uzmanlar görüşlerini açıkladı.
13 Mart 2014 Perşembe 13:07


Yatırımcıların yakın markajında bugünlerde altın var. Altın fiyatları son 4,5 ayın zirvesini gördü. 2014 yılı için altının onsunun 1400 doları geçmeyeceğini öngören uzmanlar, yatırımcılara önerilerde bulundu.
Yaşanan jeopolitik gelişmeler ve Çin’in büyümesinde yavaşlama beklentisiyle altının onsu 1359 dolarla son 4,5 ayın zirvesine çıktı. Rusya’nın Kırım'a müdahalesi sonrası altına yönelen yatırımcılar Kırım'ın Rusya'ya bağlanmak için yapacağı referanduma kilitlenmiş durumda.

“Bin 400 Dolar Seviyesini Geçmez”

Peki, altın fiyatlarındaki bu hareketlilik daha ne kadar sürecek? Altındaki artışı değerlendiren Garanti Bankası Emtia İşlemleri yöneticisi Alper Kalyoncu, altın fiyatlarındaki bu belirgin yükselişi tamamen Ukrayna gerginliğine bağladı. Kalyoncu "Dünyada yaşanan politik gerginlik altın fiyatlarını belirliyor ama yine de bin 400 dolar seviyelerini geçeceğini düşünmüyorum” dedi.

Dünyada altın fonlarının altına alış yönünde talep gösterdiklerini belirten ALB Menkul Değerler Portföy Yöneticisi Volkan Kuğucuk, altının 1375 dolar sınırlarını zorlayacağını düşünmediğini belirtti. Kuğucuk, "Hatta şu anki seviyelerden geri de dönebilir” öngörüsünde bulundu. Kuğucuk, şu an için alım yönünde bir hareket yapmanın erken olduğunu söyleyerek ellerinde altın olanların bu seviyelerden satış yapabileceklerini belirtti.

“Her Dönem Güvenli Liman Altın”

Altın ve para piyasaları uzmanı Mehmet Ali Yıldırımtürk de artışı jeopolitik gerginlik olarak değerlendirirken altının şu an için güvenli liman olduğunu söyledi. Yıldırımtürk "Yine de yılın ilk yarısı bittiğinde altını 1050-1100 dolar seviyelerinde görebiliriz" diye konuştu. Yıldırımtürk altında kâr satışlarının beklendiğini belirterek, yatırımcıların ellerindeki altının bir miktarını bu seviyelerden satabileceklerini söyledi.

Kategori:
Etiket:

Diğer Haberler