Asgari ücrete ikinci zam açıklaması! 1876 TL zam…

Asgari ücrete ikinci zam açıklaması Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun’dan geldi. Erdursun, “Bu uygulama ile ücretler 1876 TL'ye kadar arttırılabilir” ifadelerini kullandı.
28 Mart 2022 Pazartesi 12:28


Asgari ücrete ikinci zam tartışmalarıyla ilgili olarak AK Parti ve Cumhurbaşkanı Erdoğan olumlu açıklamalarda bulunurken Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, olağanüstü bir durum ile karşılaşılmazsa zammın zor bir konu olacağını belirtti. Ancak vatandaş enflasyon rakamlarının olağanüstü bir şekilde arttığını belirtiyor.
 

ÖZGÜR ERDURSUN’DAN ASGARİ ÜCRETE İKİNCİ ZAM AÇIKLAMASI


Konuyla ilgili olarak Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun önemli açıklamalarda bulundu. 2015 yılının 1 Temmuz’unda asgari ücrete ikinci kez zam yapıldığını belirten Erdursun, "2016'dan bugüne kadar asgari ücrete yılda bir kere, sadece Ocak ayında zam yapılıyor. Asgari ücrete yapılan zammı devlet karşılamıyor. Esnaf ve işverenler karşılıyor. Aynı zamanda asgari ücrete zam yapıldığında sigorta primleri de artmış oluyor. Yani asgari ücrete zam yapılması demek esnaf ve işverenlerin maliyetinin artması, bu maliyeti de tekrar fiyatlarına yansıtması anlamına geliyor" ifadelerini kullandı.
 

ASGARİ ÜCRET ERİDİ





Asgari ücrete rekor zam yapılsa bile alım gücünün 2021’den bile daha kötü durumda olduğunu belirten Erdursun, "2022 Temmuz ayında zam yapılması konusunda büyük bir beklenti vardır. Bunun nedeni de alım gücünün düşmesidir.
 

ASGARİ ÜCRETE İKİNCİ ZAM YAPILACAK MI?


Temmuz ayında asgari ücrete bir miktar iyileştirme yapılacağını düşünüyorum. Ancak bu iyileştirme esnaf ve işverenlere yüklenirse enflasyon ve fiyat artışı olarak tekrar asgari ücretliye olumsuz yansır." ifadelerini kullandı.
 

"ASGARİ ÜCRET 1876 TL'YE KADAR ARTTIRILABİLİR"


Erdursun, "İşsizlik sigortası fonunda işverene destek veriliyorsa tüm çalışanlara brüt ücretlerine göre SGK ücret desteği verilmesi gerekiyor. Ücret desteği tamamen esnaf ve işverene yansıtılmaz ise bu durumda maliyetler artmaz ve ücret artışı fiyatlara yansımaz. Bu uygulama ile ücretler 1876 TL'ye kadar arttırılabilir" dedi.
 

ASGARİ ÜCRET AÇLIK VE YOKSULLUK SINIRININ ALTINDA KALACAK


Sosyal Güvenlik Uzmanı Erdursun "Asgari ücrette bir iyileştirme yapılmazsa 4253 TL olan asgari ücret açlık ve yoksulluk sınırının altında kalır. Ülkemizde sigortalı olarak çalışanların yarısı asgari ücret ile çalışmakta. Küçük bir bölümü de asgari ücrete çok yakın ücret ile çalışmakta” şeklinde konuştu.
 

Kategori:
Etiket:

Diğer Haberler