Bakan Bilgin EYT dedi AK Partili vekillerin telefonları susmadı!

Bakan Bilgin, bayram ikramiyesine zammın, EYT’nin ve asgari ücrette yükselişin gündemde olmadığını söyledi. Alınan kararın ardından da AK Partili vekillerinin telefonlarının susmadığı...
25 Nisan 2022 Pazartesi 09:33


Bakan Bilgin, bayram ikramiyesine zammın, EYT’nin ve asgari ücrette yükselişin gündemde olmadığını söyledi. Alınan kararın ardından da AK Partili vekillerinin telefonlarının susmadığı, seçmenlerin kırgın ve sinirli bulunduğu öğrenildi.
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, “Bayram ikramiyesine artış gündemde yok, EYT gündemimizde yok, asgari ücrete artış gündemimizde yok” demişti.

Geçtiğimiz gün 12 milyon emeklinin Ramazan Bayramı ikramiyelerinin 27-29 Nisan tarihlerinde hesaplara yatırılacağına dair bakanlıktan açıklama geldi.



Hürriyet gazetesi yazarı Nuray Babacan, emekli bayram ikramiyelerine zam yapılmaması ardından AKP’li milletvekillerinin telefonlarının susmadığını belirtti. Babacan, “Şimdi milletvekilleri, oy verenlerin kırgın ve sinirli telefonlarıyla ilgilenmek zorunda” ifadelerini kullandı.

Babacan’ın yazısının alakalı bölümü şu şekilde:
Emekli ikramiyesinin artırılmayacağının açıklanmasının derhal ardından, iktidar partisi kulisindeki milletvekillerinin telefonları çalmaya başladı. Emekli seçmenin serzeniş ve tepkisini yumuşatmaya çalışmakta olan vekillerin ter döktüğünü biliyoruz. Konu, bundan iki hafta evvel AK Parti Genel Merkezi’nde art arda oluşturulan toplantılarda gündem oldu.
Bayramlarda verdiği emekli ikramiyesinin artırılması, hem de bu rakamın 1100 TL’den 2000 TL’ye çıkarılması gerekliliğini söyleyenler oldu. Bunun çok çok olacağını dile getirip, ‘enflasyon oranında artış verelim, bunu da Meclis’te görüşülen yasalardan birinin içerisine koyalım’ noktasına kadar gelindi. Ne olduysa bundan sonra oldu. Kamuoyunun ve vekillerin sürekli konuştuğu bu konu, önce Maliye Bakanlığı’na sonra da Çalışma Bakanlığı’na takıldı.

Artıştan vazgeçilmesinde Maliye Bakanlığı’nın ‘kaynak yaratamayız’ gerekçesinin etkili bulunduğu belirtildi. Yapılan toplantılarda, emeklilere verdiği 1100 liralık ikramiyenin iki bayram için maliyetinin 25 milyar lira bulunduğu, 100 liralık yükselişin 4-5 milyar lira ek maliyet yaratacağı bilgisinin paylaşıldığı öğrenildi. Şimdi milletvekilleri, seçmenlerinin kırgın ve sinirli telefonlarıyla muhatap olmak zorunda. İki gündür telefonlar susmuyor. Tüm bunlar, konunun çok kötü yönetildiğini göstermiyor mu?

Kategori:

Diğer Haberler