Bankadan Satılık Ev, Arsa, İşyeri

İcradan satılık ilanlarında büyük artış görüldü. Vatandaş en ucuz ev, arsa ve işyerini alabilmek için icradan bankadan satılık ilanlarına yöneldi.
02 Eylül 2015 Çarşamba 07:39


Bankadan satışa çıkan gayrimenkul ilanlarında inanılmaz artış yaşandı. Vatandaşın bankadan satılık ilanlarına ilgisi büyük.

İCRADAN SATIŞA ÇIKAN GAYRİMENKULLER

Bankaların son dönemde icralık taşınmaz mülk portföyleri genişledi. Büyük artış yaşanan icralık gayrimenkul ilanlarından sonra bankalar da rotasını çizdi. Daha uygun ev, en ucuz arsa ve uygun fiyata işyeri arayışında olan vatandaş bankadan satılık taşınmaz mülklere yöneldi. Çünkü bankalar taşınmaz mülk portföylerini, tüketicilerin piyasa şartlarına oranla daha ucuz fiyatlarla almasını sağlıyor. Böylece bankalar da portföylerinde yer alan ev, arsa ve işyerlerini kısa sürede satabiliyor.

2015 yılı içinde Hürriyetemlak.com'dan edinilen bilgilere göre, 'bankadan satılık gayrimenkul' ilanlarının sayısında büyük artış yaşandı. Geçen yıl sonundan beri yüzde 250 artış gösteren 'bankadan satılık gayrimenkul' ilanları, önceden 'icradan satılık gayrimenkul' adıyla ilana konuluyordu. Bankaların elinde bulunan taşınmaz mülk sayısında artış yaşanacağının öngörülmesi ile birlikte uygulama değiştirildi.

Kategori:
Etiket:

Diğer Haberler