Barclays'e Toplu Dava

Barclays hissedarlarının toplu olarak bankaya daya açmalarını konu almaktadır.
21 Agustos 2015 Cuma 07:10


Dünyanın önde gelen büyük finans grubu Barclays'in hissedarları Libor manipülasyon için toplu dava başvurusunda bulundu. Amerika Birleşik Devletleri'nde mahkeme toplu davaya onay verdi.

BARCLAYS HİSSEDARLARININ TOPLU DAVASI

ABD Federal Mevduat Sigorta Kurumu (FDIC), Lİbor faizlerinin belirlenmesinde manipülasyon yaptıkları gerekçesiyle aralarında Barclays'in de bulunduğu 16 bankaya dava açmıştı. Barclays hissedarları, yapılan manipülasyondan hisse senedi fiyatlarının etkilendiğini iddia ederek, toplu dava açabilmek için ABD mahkemesine başvurdu.
Mahkeme hakimi ilk olarak başvuruyu reddetti ancak temyizden başvuruyu bu sefer kabul ederek, Barclays şirketinin hissedarlarına toplu dava açabilme hakkı tanıdı. Hissedarların grup olarak Barclays'e dava açabilmeleri, tek tek dava açmalarından daha düşük maliyetli olacak.

Kategori:
Etiket:

Diğer Haberler