BDDK 16 mali kuruluşa ceza yağdırdı

BDDK yapmış olduğu açıklamada 16 banka dışı mali kuruluşa toplamda 2.1 milyon TL'lik cezai yaptırım uyguladığını açıkladı.
27 Haziran 2020 Cumartesi 13:48


BDDK yapmış olduğu açıklamada banka statüsünde olmayan 16 mali kuruluşa 2.1 milyon TL'lik ceza uyguladığını açıkladı. Özellikle bireysel ve ticari müşteriler tarafından yapılan şikayetlerin dikkate alınarak, yapılan incelemeler sonucunda bu cezaların kesildiğini belirten BDDK, denetlemelerin devamının geleceğini de ekledi. 

Covid-19 döneminde bireysel ve ticari müşterilerin şikayetlerini dikkatli bir şekilde değerlendirdiklerini belirten BDDK, gelen şikayetler neticesinde denetleme ekibi kurulduğunu ve bu denetleme ekibinin çalışmalarına başladığını belirtti. Denetleme ekiplerinin çalışmaları sonucunda Finansal Kiralama, Finansal Faktoring, Faktoring ve Finansal Şirketlerin Kuruluş ve Faaliyet Esasları Hakkında Yönetmelik'e aykırı işlem gerçekleştirmeleri nedeniyle BDDK'nın 26 Haziran 2020 tarihli ve 6361 sayılı Finansal Kiralama, Faktoring ve Finansman Şirketleri Kanunun 44'üncü maddesi ile 5411 sayılı Bankacılık Kanunun 148'inci maddesi uyarınca banka dışı 16 mali kuruluşun toplamda 2,1 milyon TL tutarında cezai yaptırıma tabi tutulduğunu duyurdu.

Kategori:
Etiket:

Diğer Haberler