Bireysel Kredi Nasıl Kullanılır

Bireysel kredi kullanmanın yolları.
17 Temmuz 2015 Cuma 12:01


Konut ya da araç satın almak isteyenlerin, eğitim veya tatil masrafları için nakit paraya ihtiyaç duyanların imdadına banka kredileri yetişiyor. Son dönemde faiz oranlarında bazı indirimler yapıldığından banka kredisi kullanmak isteyenlerin sayısında da belirli bir artış meydana geldi. Elbette bankalar tüm kredi başvurularını kabul etmiyor. Banka kredisi kullanabilmek için belirli bir gelire sahip olmanız, kredi notunuzun yüksek olması ve benzeri kıstaslara uyuyor olmanız gerekiyor.

Tüm bunlardan daha öncelikli olan koşul ise kredi başvurusu işlemini doğru bir şekilde yapmaktır. Bireysel kredi nasıl kullanılır sorusunun yanıtını öğrenmeniz gerekir. Bu sayede size en uygun yöntemi tercih ederek doğru bir şekilde kredi talebinizi bankaya iletebilir ve onay için bekleyebilirsiniz.




Artık internet üzerinden online olarak, cep telefonundan SMS göndererek, banka şubesine giderek hatta bankaların ATM cihazlarını kullanarak dahi kredi başvurunuzu bankaya iletmeniz mümkün hale geldi. Hangi yöntemi tercih ederseniz edin, bankaya başvurunuzla beraber bazı kişisel bilgilerinizi de iletmeniz gerekir. Bunların başında gelen de TC kimlik numarası olmaktadır.

Bankalar TC kimlik numaranız aracılığı ile Kredi Kayıt Bürosu bilgilerini kontrol eder. Tüm bankalar tarafından kullanılan bu veriler size kredi verilip verilmeyeceğinin öncelikli belirleyicisi olur. Eğer verilerinizde banka kredisi kullanmanıza engel olabilecek herhangi bir duruma rastlanmaz ise kredi talebiniz onaylanır. Bu durumda banka şubesine giderek sizden istenen birkaç belgeyi şube görevlisine iletmeniz gerekir.

Banka Şubesine Giderek Bireysel Kredi Başvurusu

Eğer tercihini direk banka şubesine giderek kredi başvurusunda bulunmak ise yanınıza nüfus cüzdanını, maaş bordronuzu ya da gelir durumunuzu gösteren belgeyi almanız gerekir. Bireysel müşteri temsilcisi ile yapacağınız görüşmede bu belgeleri de vermelisiniz.

İnternetten Bireysel Kredi Başvurusu

İnternet üzerinden online olarak kredi başvurusu yapmak isterseniz banka tarafından size sunulan sanal formu doldurmanız gerekir. Bu formda kişisel bilgilerinizin yanı sıra ne kadar kredi istediğiniz, kaç ayda ödeyeceğiniz gibi bazı bilgiler de yer alır. Günümüz şartlarında kredi talebinizi en hızlı şekilde bankaya iletmenin yollarından biri de online başvuru yapmaktır.

SMS ile Bireysel Kredi Başvurusu

Bankalar cep telefonundan gönderilen kısa mesaj ile de kredi başvurularını kabul etmektedir. Bunun için TC kimlik numaranızı mutlaka mesaja eklemeniz gerekir. Ayrıca bazı bankalar TC kimlik numarasının ardından ne kadar kredi talep ettiğinizi ve kaç ay vade ile geri ödemesini yapmayı planladığınızı da görmek ister. Mesajınız incelendikten sonra size bir geri dönüş yapılır ve kredi başvurunuzun ön onayı hakkında bilgi verilir. Ancak SMS ile kredi başvurusu yaptığınızda başvurunuzun onaylandığına dair bilgi mesajı bir ön onaydır. Sizden bazı belgeler istenir ve bu belgeleri bankaya iletmenizin ardından bir değerlendirme daha yapılır. Kredi başvurunuzun onaylanıp onaylanmadığı bu değerlendirmede belirlenir.

Kategori:
Etiket:

Diğer Haberler