Bireysel ve Taşıt Kredilerinde Vade Uzatılıyor mu?

Bireysel kredilerde ve taşıt kredilerinde vadelerin uzatılması için hazırlık mı yapılıyor?
01 Eylül 2015 Salı 09:39


Vade sınırının 36 ay olduğu bireysel kredilerde 48 aya kadar, vade sınırının 48 ay olduğu taşıt kredilerinde ise 60 aya kadar vade yapılacağı iddia ediliyor.

BİREYSEL KREDİLERDE VADE 4 YILA ÇIKIYOR MU?

Geçtiğimiz yıl kredi kartıyla yapılan alışverişlere taksit sınırlaması getirilirken, kredi vadelerinde de düzenlemeye gidilmişti. Bu değişim amacını, cari açığın kısıtlanması olarak açıklayan Ali Babacan ekonomi yönetiminin başından ayrıldı. Peki, düzenlemeyi yapan Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Ali Babacan'ın görevden ayrılmasının ardından eski uygulamalara dönüş yapılacak mı? Geriye dönüş yaşanırsa cari açığı nasıl etkiler?

Konuyu köşesine taşıyan Hürriyet Gazetesi yazarı Erdal Sağlam, hükümetin bireysel kredilerde ve taşıt kredilerinde vade uzatmaya gideceğini belirtti. Sağlam, üst vade limiti 36 ay olarak uygulanan bireysel kredilerin 48 ay vade ile çekilebileceğini ve üst limiti 48 ay olan taşıt kredilerinin 60 ay vadeye kadar kullandırılacağını yazdı. Erdal Sağlam olası durumun gerçekleşmesi halinde cari açıkla mücadelenin olumsuz etkileneceğini belirtti. Ayrıca yazara göre hükümetin böyle bir değişime gitmesinin sebebi, finans kuruluşlarının sağladığı bireysel kredileri ve taşıt kredilerini daha cazip hale getirmek. Yazar kredilerin cazip hale gelmesi ile birlikte piyasalarda rahatlık yaşanacağını, bu durumunda seçimde AKP oylarına olumlu şekilde yansıyacağını savundu.

Kategori:
Etiket:

Diğer Haberler