Borsa, Yurtdışı ve Yurtiçinden Gelen İyimser Hava İle Yükselişte

Ata Yatırım Portföy Yöneticisi Cem Tözge, "Yurt dışı piyasalar iyi durumda. Merkez Bankası'nın munzama faiz verilmesi ve munzamlarda indirme gidileceği beklentisi bankaları destekliyor," dedi
27 Mart 2014 Perşembe 13:24


Ülke gündemi seçime kilitlendi; borsa bu gündemden nasibini fazlasıyla aldı. BIST 100 Endeksi yerel seçimlere sadece 3 gün kala yaşanan heyecanlı bekleyiş ve yurt dışında ortaya çıkan iyimserliğin de etkisiyle sert bir yükseliş kaydetti. Endeks, günü yüzde 4,7 yükselişle 67.730 puan seviyesinden kapattı. Banka hisselerindeki yükseliş ise yüzde 7 düzeyine ulaştı. BIST 100 endeksi son 1 ayda yaşadığı 10 yükselişle, yılbaşından bu yana yaşadığı kaybı silmiş oldu.

BIST Yurt Dışından da Etkilendi

Yurtdışı borsalarındaki yükseliş de BIST'teki yükselişi destekledi. Asya Dow Endeksi yüzde 1,4 yükselirken, Stoxx 600 Avrupa Endeksi'nde yükseliş yüzde 0,9 oldu.
Türk varlıklarına gelen alımla dolar kuru da geriledi. 2,2060 liraya kadar gerileyen dolar iki haftanın en düşüğüne geriledi. Düne göre yüzde 0,6 değer kaybeden Euro, yaklaşık iki haftanın en düşük rakamını işaret ederken 3,0460'a geriledi.

Konuyu değerlendiren Ata Yatırım Portföy Yöneticisi Cem Tözge, "Yurt dışı piyasalar iyi durumda. Merkez Bankası'nın munzama faiz verilmesi ve munzamlarda indirme gidileceği beklentisi bankaları destekliyor" dedi.



 


Kategori:
Etiket:

Diğer Haberler