Cumhur İttifakı’na yeni bir parti daha katılıyor

Altılı masadaki krizin çözülmesi ve Kemal Kılıçdaroğlu'nun Millet İttifakı'nın adayı olmasından sonra siyaset arenası hareketlendi. AK Parti, MHP ve BBP'den oluşan Cumhur İttifakı genişliyor!
09 Mart 2023 Perşembe 12:08


Altılı masadaki krizin çözülmesi ve Kemal Kılıçdaroğlu'nun Millet İttifakı'nın adayı olmasından sonra siyaset arenası hareketlendi. AK Parti, MHP ve BBP'den oluşan Cumhur İttifakı genişliyor! Daha önce yapılan görüşmeler sonuç verdi, bir parti daha Cumhur İttifakı bünyesine geçiyor.

AK Parti, MHP ve BBP'den oluşan ittifak genişliyor. Daha önce yapılan görüşmeler sonuçlandırıldı. 2012 yılında kurulan Hür Dava Partisi de Cumhur İttifakı'na katılıyor! HÜDA-Par'ın genel başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, geçtiğimiz günlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmüştü.

CUMHUR İTTİFAKI GENİŞLİYOR! KARAR ALINDI

HÜDA-PAR da Cumhur İttifakı bünyesine katılıyor. Resmi açıklamanın önümüzdeki günlerde geleceğini belirten Habertürk muhabiri Esra Nehir, canlı yayında 'Cumhur İttifakı genişliyor. Daha önce yapılan görüşmeler sonuçlandırıldı. HÜDA-PAR da ittifak içerisinde yer alacak' ifadelerini kullandı.




Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Büyük Birlik Partisi lideri Mustafa Destici arasında yapılacak görüşmede de HÜDA-PAR konusunun yeniden değerlendirileceği ve nasıl bir yol haritasının olacağı noktasında değerlendirmelerin olacağı ifade edildi.

Resmi açıklama yapıldıktan sonra ortaya çıkan tablo şu şekilde olacak. CHP, İYİ Parti, Gelecek, DEVA, Saadet ve Demokrat Parti'den oluşan Millet İttifakı ile AK Parti, MHP, BBP ve HÜDA-PAR'dan oluşan Cumhur İttifakı 13. Cumhurbaşkanını belirlemek için mücadele edecek.
 

Kategori:
Etiket:

Diğer Haberler