Cumhurbaşkanı Erdoğan, önümüzdeki günlerde ekonomide çok büyük bir ivme beklendiğini söyledi

Kars Barajı açılışına video konferans yöntemiyle bağlanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, önümüzdeki dönemde ekonomide çok ciddi bir yükselme beklendiğini söyledi.
21 Haziran 2020 Pazar 18:37


Kars Barajı açılışına video konferans yöntemiyle bağlanan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ülkemizdeki baraj sayısı ve ekonomi hakkında değerlendirmelerde bulundu. İktidara geldikleri dönem 276 olan baraj sayısını 585'e çıkardıklarını belirten Erdoğan, böylelikle baraj ve benzeri tesisleri iki katına çıkardıklarını dile getirdi.

Ekonominin ikinci çeyreğine dikkat çeken Recep Tayyip Erdoğan, ekonomimizde söz konusu dönemle birlikte ciddi bir ivmelenme beklendiğini söyledi. Ayrıca ülkemizin dünya çapında üretim ve tedarik anlamında ağırlığını giderek koyacağını söyleyen Erdoğan, dünyanın en büyük 10 ekonomisinden biri olma yolunda önümüzdeki dönemde çok ciddi fırsatların olduğunu ve bu fırsatların iyi bir şekilde değerlendirileceğini belirtti.

"Ekonomide toparlanma sinyalleri güçlü bir şekilde geliyor"

Pandemi sürecinde hem vatandaşların hem de ekonominin sağlığını korumaya çalıştıklarını aktaran Erdoğan, alınan önlemlerin olumlu yansımalarını Mayıs ayı ile birlikte görmeye başladıklarını söyledi. Devlet desteği ve özel sektörün desteğiyle birlikte ekonomideki kalkınma sinyallerinin çok güçlü bir şekilde geldiğini belirten Erdoğan, ekonomik güven endeksinin Mayıs'ta %20 oranında arttığını söyledi. Ayrıca imalat sanayisinin kapasite kullanımının %62,6'ya çıktığını söyleyen Erdoğan, salgın sürecine dair yatırım konusunda da ciddi gelişmelerin yaşandığını ekledi.




Kurulan şirket sayısının Mayıs ayında bir önceki aya göre %22 arttığını belirten Erdoğan, borsamızın ise yeniden 100 bin bandının üzerine çıktığını ve 115 bin bandına dayandığını sözlerine ekledi. Haziran ayına girilmesiyle birlikte konut ve otomobil sektörünün ciddi bir hareketlilik kazandığına dikkat çeken Erdoğan, ihracatçılarımızın ise mevcut pazarları güçlendirme ve yeni pazarlar bulmak adına büyük bir çaba gösterdiklerini dile getirdi.

"Merke Bankası döviz rezervimizi yeniden 93 milyar doların üzerine çıkardı."

Merkez Bankası'nın döviz rezervlerini tekrardan 93 milyar doların üzerine çıkardığını belirten Erdoğan, son dönemde ticari ilişkilerin ise son derece yoğun olduğunu dile getirdi. Ayrıca ülkelerle yerel para birimleri konusunda ciddi anlaşmalar içerisinde olduklarını belirten Erdoğan, böylelikle ticareti kolaylaştırmak ve dış finansman ihtiyacını ise karşılamak amacıyla takas anlaşmaları gerçekleştirdiklerini dile getirdi. Bu tür anlaşmalar sayesinde Türk Lirası'nın dünya genelinde işlem görmeye değer, itibarlı ve istikrarlı bir izlenim çizdiğini sözlerine ekledi.

 

Kategori:
Etiket:

Diğer Haberler