Dolar ve gram altının 1 haftalık seyri

Doların bu haftalık performansı oldukça dalgalıyken, gram altının yükselişte olması, gram altın yatırımcılarını sevindirdi
14 Haziran 2020 Pazar 11:23


Bir önceki hafta son derece dalgalı bir izlenim veren dolar kuru, bu hafta itibariyle de aynı izlenimi verdi. Doların sürekli olarak hareketliliği görülürken, dolar yatırımcılarının bu hafta fazla kazanç sağlayamadığı görüldü. Dünya piyasalarının ve ABD'nin karışık halinin doların bu seyrinde büyük bir payı söz konusuyken, TL'nin mi dolar karşısında değer kazandığı yoksa doların mı TL karşısında değer kazandığı pek anlaşılamadı. Normalleşme sürecinin önemli periyotlarından biri olan bu haftada ekonomide ufak bir hareketlenme yaşandı ancak doların genel seviyesinin hemen hemen aynı kaldığı görüldü.

 8 Haziran Pazartesi gününe 6,78 ile başlayan dolar, hemen sonrasında 9 Haziran Salı günü ufak bir yükselme yaşadı ve 6,80 seviyesine çıktı. 10 Haziran Çarşamba günü ise 6,79 düşerken, bu haftanın geneli için nasıl seyredeceğinin sinyallerini vermiş oldu. 11 Haziran Perşembe gününe gelindiğinde ise doların birden bire yükseldiği görüldü. 6,83'e çıkan dolar, 12 Haziran Cuma günü ise seviyesini korudu ve 6,83 olarak kayıtlara geçti. 13 Haziran Cumartesi gününe gelindiğinde ise düşme eğiliminde olan dolar 6,81 seviyelerine gerildi. 14 Haziran Pazar günü ise seviyesini koruyan dolar, kayıtlara 6,81 olarak geçti.

Gram altın geçen hafta olduğu gibi bu hafta da şaşkınlık üstüne şaşkınlık yaşattı


Bir önceki hafta gram altının seyrine bakıldığında ciddi bir düşüş eğilimi söz konusuydu. Gram altın yatırımcılarının bir önceki haftada büyük kayıp yaşadıkları ve birçok kişinin ise daha fazla kayıp yaşamamak adına altınlarını bozduğu görülmüştü. Bazı kesimler ise bu düşüşün, çok ciddi bir yükselişin habercisi olduğunu söylemiş ve gram altın yatırımlarını korumayı tercih etmişlerdi. Bu haftanın gram altın seyrine bakıldığı zaman ise altınlarını bozdurmayan yatırımcıların haklı oldukları görüldü. Gram altın, bir önceki haftayı ciddi bir düşüşle kapatsa da bu hafta itibariyle yine şaşkınlık yaratacak şekilde yükseliş yaşadı.




7 Haziran Pazar gününü yaşadığı düşüş eğiliminin dibinde kapatan gram altın, 8 Haziran Pazartesi gününe gelindiğinde ciddi bir yükseliş gösterdi. Pazar gününü 366 TL'den kapatan gram altın, Pazartesi günü 370 TL seviyesine bir anda yükseldi. Bu yükseliş, gram altının haftaya nasıl devam edeceğinin sadece fragmanıydı. 9 Haziran Salı günü ise gram altın yükselişini sürdürdü ve 374 TL olarak kayıtlara geçti. 10 Haziran Çarşamba günü gram altın yine ayı yükseliş eğilimini devam ettirdi ve yine 4 TL'lik bir yükselme ile 378 olarak günü tamamladı. 11 Haziran Perşembe günü, yükselişine daha sakin adımlarla devam eden gram altın 380 lira seviyesine çıktı. 12 Haziran Cuma günü ise artık bu haftalık yükselişini tamamladığının mesajını veren gram altın 379 lira seviyesine geriledi. 13 Haziran Cumartesi 1 TL daha gerileyen gram altın, 378 liraya düştü. 14 Haziran Pazar günü ise seviyesini koruyan gram altın 378 lira olarak seyrini sürdürdü.

Kategori:
Etiket:

Diğer Haberler