Dolar ve gram altının 1 haftalık seyri! Dolar ve gram altında son durumlar

Dolar geçtiğimiz haftayı dalgalı ve aşağı yönde kapatırken, gram altın geçtiğimiz haftayı son dönemleri ne kötü performansı ile kapattı.
30 Kasım 2020 Pazartesi 09:23


Dolar ve gram altın geçtiğimiz haftayı son derece hareketli geçiren iki döviz kuru olarak yatırımcıların karşısına çıktı. Doların geçtiğimiz haftada çok dalgalı bir grafiği vardı ancak genel anlamda olumlu bir tablo çizdi. Gram altın ise geçtiğimiz haftaya göre yine yatırımcısını üzdü ve kötü bir performans sergiledi.
 
23 Kasım Pazartesi gününü 7.87 seviyesiyle açan dolar, bir önceki haftaya göre haftaya iyi bir giriş yaptı. 24 Kasım Salı gününde ise bu iyi girişin ivmesini sürdüren dolar, 8.02 seviyesini gördü ve piyasalarda dolara olan güven bir kez daha arttı. Halbuki bu yükseliş geçiciydi ve 25 Kasım Çarşamba günü doların yine aşağı yönde yani 7.95 seviyesiyle günü tamamladığı görüldü. 26 Kasım Perşembe günü ise aşağı yöndeki bu hareket devam etti ve dolar 7.89 ile günü kapattı. 27 Kasım Cuma günü 7.81 seviyesine kadar gerileyen dolar, bu seviyesini 28 Kasım Cumartesi ve 29 Kasım Pazar günü de aynı seviyeyle haftayı tamamlamış oldu.
 



Doların her ne kadar hafta genelinde aşağı yönlü bir grafik çizdiği görülse de bir önceki haftanın verilerine bakıldığı zaman yukarı yönlü bir grafikle haftaya tamamlamış olduğu görüldü.

Geçtiğimiz hafta gram altın en çok üzen yatırım araçlarından biri oldu

Gram altın aylar sonra ilk defa 440 TL seviyelerine inmiş oldu ve geçtiğimiz hafta son dönemlerin en kötü haftalarından birini geçirdi. 23 Kasım Pazartesi günü 466 TL seviyesiyle haftaya giriş yapan gram altın, hafta genelinde aşağı yönlü bir grafik çizdi. 24 Kasım Salı gününe gelindiğinde bu grafiğin sinyallerini veren gram altın günü 465 TL seviyesiyle tamamladı. 25 Kasım Çarşamba gününe gelindiğinde ise gram altının 460 TL seviyesiyle günü kapattığı ve gittikçe düşüşünü hızlandırdığı fark edildi. 26 Kasım Perşembe günü ise 458 TL seviyesine kadar düşüş yapan gram altın, 27 Kasım Cuma günü ise ciddi bir çakılma yaşadı.
 
27 Kasım Cuma gününü 449 TL seviyesiyle tamamlayan gram altın, haftayı bu seviyeyle tamamlayarak, son dönemlerin en kötü performansını sergilemiş oldu ve kısa ile orta vadeli yatırımcıların güvenini kaybetti.

Kategori:
Etiket:

Diğer Haberler