Doların ve gram altının 1 haftalık seyri

Dolar ve gram altın, 1 Haziran Pazartesi'den itibaren, 7 Haziran Pazartesi'ye kadar oldukça önemli değişimler yaşadı.
07 Haziran 2020 Pazar 07:16


Dolar ve gram altın gerek sosyal medyada gerekse ekonomi platformlarında bu haftanın en çok konuşulan konuları arasında yer aldı. Dünya piyasalarının açılmaya başlaması, normalleşme süreci, Ekonomi Bakanı Berat Albayrak'ın açıklamaları gibi birçok etken, dolar ve gram altın kurlarının değişimler yaşamasına sebep oldu. Dolar hafta boyunca bir miktar dalgalı seyretse de hafta sonu itibariyle hemen hemen az bir düşüşle hafta başındaki seviyelerine yaklaştı. Gram altında ise durumlar çok farklıydı. Haftaya bomba gibi bir giriş yapan gram altın, hafta sonu itibariyle yatırımcılarını bir miktar üzdü.

Dolar haftaya yani, 1 Haziran Pazartesi itibariyle 6.82 olarak başladı. Ertesi gün ciddi bir düşüş yaşayan dolar kuru, 2 Haziran Salı günü 6.70 seviyelerini gördü. Uzun süredir bu denli düşüş göstermeyen dolar kuru, aylar sonra tekrar 6.70 seviyelerine yakınlamış oldu. 3 Haziran Çarşamba günü ile birlikte dolar, bu hafta biraz dalgalı olacağının sinyallerini verdi. 3 Haziran dolar kuru 6.74 olarak kayıtlara geçti. 4 Haziran Perşembe gününe gelindiğinde ise 6.76 ile yükselişine devam etti. 5 Haziran Cuma günü kademeli olarak yükselişine devam eden dolar, 6.78 seviyesine çıktı. 6 Haziran Cumartesi itibariyle doların 6.77'ye gerilediği ve son olarak 7 Haziran Pazar günü ile birlikte bu seviyesini koruduğu görüldü.

Gram altın haftanın en çok şaşırtan kuru oldu

Pandemi sürecinin tüm dünyada etkisini göstermesiyle birlikte gram altının ciddi bir yükseliş yaşadığı görüldü. Yatırımcıların büyük bir kısmı, yatırımlarını altına yöneltti ve haliyle altının değeri normalden çok daha fazla bir şekilde artmaya başladı. Özellikle bireysel yatırımcılar, gram altının iştah kabartan yükselişi sonrasında gram altın yatırımlarına daha da ağırlık vermeye başladılar. Mayıs ayı içerisinde 390 lirayı zorlayan gram altın, 1 Haziran Pazartesi'ye 380 TL ile başladı. Normalleşme sürecinin başlamasıyla birlikte gram altında düşüş bekleniyordu. Nihayetinde bu düşüş gerçekleşti ve hemen bir gün sonra gram altın 2 Haziran Salı günü itibariyle 372 liraya kadar geriledi. Bu düşüş piyasalarda ve yatırımcı cephesinde ciddi bir şoka neden oldu.




3 Haziran Çarşamba günü ise gram altının düşüşü devam etti. 367 liraya kadar gerileyen gram altın, 4 Haziran Perşembe günü yeni bir yükseliş yakaladı ve 371 liraya kadar çıktı. Ardından tekrar düşüşe geçen gram altın, 5 Haziran Cuma günü 367 liraya kadar geriledi. Yakaladığı pozitif yönlü inmeyi devam eden gram altın, hafta içi ciddi kayıplara neden oldu. 6 Haziran Cumartesi günü gram altının 367 lira seviyesini koruduğu görüldü. 7 Haziran Pazar günü itibariyle gram altın, 366 liraya geriledi. Haftaya 380 TL ile başlayan gram altın, haftanın bitimiyle birlikte 366 liraya kadar gerileyerek, 14 liralık ciddi bir düşüş yaşadı. Uzmanlar bu düşüşün devam edeceği yönünde görüş bildirdi. 

Kategori:
Etiket:

Diğer Haberler