Dolar ve gram altının bir haftalık seyirleri

Dolar ve gram altın yatırımcıları geçtiğimiz hafta kazançlı bir hafta geçirdiler. Dolar ve gram altının hafta başındaki seviyelerini, hafta sonunda yükselttikleri görüldü.
06 Aralık 2020 Pazar 11:44


Dolar ve gram altın yatırımcıları geçtiğimiz hafta yüzü gülen yatırımcılar oldu. Bunun nedeni ise hem gram altının hem de doların, geçtiğimiz hafta, hafta başında ulaştıkları seviyeyi, hafta sonunda fazlasıyla yükseltmiş olmaları.

Geçtiğimiz hafta 30 Kasım Pazartesi günü haftayı 7.7646 seviyesiyle açan dolar, bir önceki haftanın kapanışına göre haftayı kötü bir şekilde açtı. Dolar yatırımcıları haftanın bu seviyeyle açılmasından ötürü ümitsizliğe kapılsalarda dolar 1 Aralık Salı günü atağa geçti ve 7.8506 seviyesine çıktı. Bu seviyeyle birlikte dolar hafta boyunca genel seviyesini belirlemiş oldu ve 2 Aralık Çarşamba günü 7.8416 seviyesine ufak bir gerileme yaptı. 3 Aralık Perşembe günü doların 7.7622 seviyesine birden bire gerilediği ve yatırımcılarını fazlasıyla tedirgin ettiği görüldü. 4 Aralık Cuma gününe gelindiğinde ise dolar birden bire tekrar atak yaparak, 7.8278 seviyesine çıktı. Hafta sonu ise 5-6 Aralık, Cumartesi-Pazar günlerinde gram altının 7.8081 seviyesiyle haftayı tamamladığı görüldü.

Gram altın hafta boyunca yükselişini sürdürdü ve haftayı çok farklı seviyede kapattı

30 Kasım Pazartesi gününü 447 TL seviyesiyle açan gram altın, bir önceki haftaya göre ise çok ciddi bir düşüşle haftaya başlamış oldu. Haliyle yatırımcıları o hafta için ciddi umutsuzluğa kapıldılar ancak gram altın hafta boyunca yatırımcılarının yüzünü güldürdü.




1 Aralık Salı günü birden bire sıçrama yapan gram altın, 456 TL seviyesine çıktı ve bir gün içerisinde ciddi bir sıçramaya imza attı. 2 Aralık Çarşamba günü ise gram altının 462 TL seviyesine çıktığı görülürken, böylelikle Çarşamba günü haftanın zirvesini görmüş oldu ve gram altına olan beklentiler iyiden iyiye arttı. 3 Aralık Perşembe günü ise gram altının 460 TL seviyesine kadar gerilediği görüldü. 4 Aralık Cuma günü ise gram altın çok az bir yükseliş göstererek 461 TL seviyesine çıkmış oldu. Gram altın bu seviyesini hafta sonunda da sürdürdü. 5-6 Aralık, Cumartesi ve Pazar günlerini de 461 TL seviyesiyle kapatan gram altın, haftalık bazda ciddi bir yükselişe imza atmış oldu.

Kategori:
Etiket:

Diğer Haberler