Dolar ve gram altının haftalık seyri

Dolar ve gram altın, hafta boyunca kademeli olarak yükselişlerini sürdürdü. Bu hafta hem dolar yatırımcısı hem de gram altın yatırımcısının yüzü güldü.
28 Haziran 2020 Pazar 15:05


Geçtiğimiz hafta gram altın yatırımcısı, altının kademeli yükselişi nedeniyle sevinmişti. Yine geçtiğimiz hafta dolar yatırımcıları, doları endişeli bir şekilde takip edip, doların dalgalı seyrine şahit olmuşlardı. Gram altın yatırımcısı sevinirken, dolar yatırımcısı geçtiğimiz hafta strestli bir hafta geçirmişti. Bu hafta ise her iki yatırımcının da yüzünün güldü. Dolar ve gram altın kademeli bir yükselişle, hafta başındaki değerleriyle hafta sonundaki değerlerini değiştirdi.

Hafta başına yani 22 Haziran Pazartesi gününe 6.84 seviyesiyle giren dolar, 23 Haziran Salı günü kademeli yükselişe başladı. Salı günü 6.85 seviyesine yükselen dolar, Çarşamba günü de 6.85 seviyesinde kaldı ancak 0,005'lik bir yükseliş gösterdi. 25 Haziran Perşembe gününe gelindiğinde ise dolarda herhangi bir değişim olmadı ve Çarşamba günü ile aynı seviyede seyrini sürdürdü. 26 Haziran Cuma günü 0,0012 puanlık bir yükseliş gösteren dolar, sakin bir şekilde 6.86'ya seyrini sürdürdü. 27 Haziran Cumartesi günü 6.86'ya sadece 0,0005 puan geride giren dolar, sakin yükselişini emin adımlarla sürdürmeye devam etti.




28 Haziran Pazar günü ufak çaplı bir düşüşe geçen dolar, 6.85 seviyesinde seyrini sürdürdü ancak 6.86'ya Cumartesi gününde olduğu kadar yakın değil. Doların bu hafta boyunca emin adımlarla yükseldiği görüldü.

Gram altın geçen hafta olduğu gibi bu hafta da yükselişte

Geçtiğimiz hafta gram altının yükselişi yatırımcılarını çok sevinmişti ve gram altına olan güven daha da çok artmıştı. Bu hafta ise gram altının yükselişi devam etti. Geçtiğimiz hafta 380 TL seviyesine çıkan gram altın, bu hafta 380 TL seviyesini korudu ve kademeli olarak yükselişine devam etti.

22 Haziran Pazartesi günü haftaya hızlı bir giriş yapan gram altın 383 liradan 386 liraya yükseldi. 23 Haziran Salı günü ise yükselişini sürdüren gram altın, bir anda 389 liraya fırladı. Haftaya bu denli sert bir yükseliş ivmesiyle başlayan gram altının, bu hafta sonunda 400 liraya dayanması bekleniyordu. 24 Haziran Çarşamba gününe gelindiğinde ise gram altın, bu hafta için 400 lira seviyesine çıkmayacağının sinyallerini verdi ve 390 liradan 389 liraya geriledi. 25 Haziran Perşembe günü 388 liraya gerileyen gram altın, 26 Haziran Cuma günü de bu seviyesini korudu.

Hafta içinin tamamlanmasıyla birlikte 27 Haziran Cumartesi gününe gelindiğinde ise tekrar yükselişe geçen gram altın, 390 liraya çıktı. 28 Haziran Pazar günü ise bu seviyesini koruyan gram altın, 390 lira olarak seviyesini korudu ve haftayı tamamladı.

Kategori:
Etiket:

Diğer Haberler