Dolar ve gram haftalık seyri! Son durumları

Dolar geçtiğimiz hafta az da olsa yatırımcısının yüzünü güldürürken, gram altın da işler pek öyle değildi ve haftayı başladığı seviyenin altında kapattı.
14 Aralık 2020 Pazartesi 10:25


Dolar ve gram altının geçtiğimiz haftadan ziyade bir önceki haftada yatırımcılarını az da olsa sevindirdiği görülmüştü. Son dönemlerde hem gram altın hem de dolar bir anda ciddi seviyelere ulaşmış ve yatırımcıların iştahını kabartmıştı ancak iki döviz türünde de fiyatlar bir anda sert düşüş yaşayınca yatırımcılar pek umduklarını bulamadılar. Buna rağmen ufak da olsa yükselişe geçen dolar ve gram altın, geçtiğimiz hafta dalga grafikle yatırımcılarının karşısına çıktılar.
 
Dolar geçtiğimiz haftayı ufak bir yükselişle açtı ve 7 Aralık Pazartesi günün 7.8181 seviyesiyle açtı. Ardından 8 Aralık Salı günü ufak bir gerileme yaşayan dolar, 7.7979 seviyesine düşerken, haftayı dalgalı geçireceğinin belirtilerini ilk iki günden gösterdi. Buna istinaden 9 Aralık Çarşamba günü doların birden bire çıkış yaptığı ve 7.8382 seviyesine kadar bir gün içerisinde yükseldiği görüldü. Doların tam olarak çıkış trendine girdiği tahmin ediliyordu ve 10 Aralık Perşembe gününü de 7.8840 seviyesiyle sonlandırdı.
 



Hal böyle olunca doların yükseliş trendine girdiğine kesin gözüyle bakıldı ve 11 Aralık Cuma günü sabırsızlıkla beklendi. Cuma günü ise doların bir anda aşağı yönde bir grafik çizdiği görüldü ve birden bire 7.8480 seviyesine kadar düştüğü görüldü. Ardından dolar hafta sonunu, Cumartesi ve Pazar olmak üzere, 12-13 Aralık tarihlerinde 7.8662 seviyesiyle kapattı.

Gram altın hafta boyunca çok dalgalıydı

Gram altın geçtiğimiz hafta belki de son dönemlerin en karmaşık grafiğini çizdi ve sürekli olarak dalgalandı. 7 Aralık Pazartesi gününü 467 TL seviyesiyle açan gram altın, 8 Aralık Salı günü ise bir önceki haftadan gelen yükseliş trendini sürdürdü ve günü 469 TL seviyesiyle kapattı. Ardından 9 Aralık Çarşamba gününe girildiğinde ise gram altın pek de tahmin edilen gibi bir tablo çizmedi ve birden bire 461 TL seviyesine kadar geriledi. Bu gerileme yatırımcılarında ciddi endişeye ve şok etkisine neden oldu. 10 Aralık Perşembe gününde ise birden bire yükselişe geçen gram altın 465 TL seviyesine çıktı. 11 Aralık Cuma günü ufak bir düşüş yaşayan gram altın, günü 464 TL ile kapattı.
 
Söz konusu dalgalı grafiğin ardından gram altın hafta sonu da yine dalgalıydı ve 12 Aralık Cumartesi ufak bir yükselişle 465 TL seviyesini gürdü. Hemen ardından 13 Aralık Pazar günü gram altının 464 TL seviyesine gerilediği dikkatlerden kaçmadı. Gram altının haftayı genel olarak aşağı yönde, yani haftaya başlangıcının altında kapattığı görüldü.

Kategori:
Etiket:

Diğer Haberler