Ekrem Açıkel’den EYT’lilere destek Bakan Bilgin’e tepki!

TGRT Ana Haber sunucusu Ekrem Açıkel, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’in peş peşe patronları kabul ettiğini ve onların kaygılarının giderilmeye çalışıldığını ifade ederek...
03 Aralık 2022 Cumartesi 14:42


TGRT Ana Haber sunucusu Ekrem Açıkel, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’in peş peşe patronları kabul ettiğini ve onların kaygılarının giderilmeye çalışıldığını ifade ederek, “Şu EYT Federasyonu bir gelsin, hep birlikte konuşalım. Beyin fırtınası estirelim. Kaygıları ne, istekleri ne, bir orta yolda buluşalım. Sürekli patron kaygısı giderilmeye çalışılıyor, ben de bunu anlamıyorum.” dedi.

TGRT Ana Haber sunucusu Ekrem Açıkel, programı sırasında bir kez daha EYT’lilere destek verdi.




Emeklilikte yaşa takılanların beklediği düzenleme çalışmaları sırasında fazlaca patronların kaygılarının giderilmeye çalışıldığını ifade eden Açıkel, EYT’lilerin isteklerinin de dinlenilmesi gerektiğini savundu.

Açıkel’in konuyla ilgili açıklamaları şöyle:

‘BEN DE BUNU ANLAMIYORUM’

“Vedat Hocamız, yani Vedat Bilgin, Çalışma Bakanı peş peşe patronları kabul ediyor. EYT ile ilgili onların kaygılarını gidermeye çalışıyor.

Sayın Bakanım, değerli Çalışma Bakanlığı bürokratları; hep patronlarla görüşülüyor. Şu EYT Federasyonu bir gelsin, hep birlikte konuşalım. Beyin fırtınası estirelim. Kaygıları ne, istekleri ne, bir orta yolda buluşalım. Sürekli patron kaygısı giderilmeye çalışılıyor, ben de bunu anlamıyorum.

Patronlar yine bugün buluştular Bakan Bey ile. Ardından açıklama geldi. Kıdem tazminatı, emekli olmayıp çalışmaya devam edecek olan EYT’lilerin prim ödemesi… O üçüncü madde var ya üçüncü madde. İçinde çok şey gizli.

Ne diyor üçüncü madde: Yüzlerce kişi bir şirketten aynı anda emekli olunca; iş sağlığı, iş güvenliği sekteye uğrayabilir. Pardon değerli iş veren, kademeliden bahsediyorsun değil mi, EYT’lilere emeklilik yıllara yayılsın. Hadi gerçeği söyleyin. Bizler ihtiyatlı iyimserlikle devam ediyoruz, metanetimizi koruyoruz, konuşacağız bunları.”
 

Kategori:

Diğer Haberler