Emekli bayram ikramiyeleri ve memur maaşları ne kadar zamlanacak?

Emekli bayram ikramiyeleri ve memur maaşları ne kadar zamlanacak? Soruları Ramazan Bayramı’na az bir süre kala ve temmuz ayına yaklaşırken milyonlarca vatandaşın sıkça sorduğu...
01 Nisan 2022 Cuma 10:04


Emekli bayram ikramiyeleri ve memur maaşları ne kadar zamlanacak? Soruları Ramazan Bayramı’na az bir süre kala ve temmuz ayına yaklaşırken milyonlarca vatandaşın sıkça sorduğu sorulardan ikisi olarak karşımıza çıkıyor.
 
Emekli bayram ikramiyelerine ne kadar zam yapılacağı merak konusu ayrıca bayram ikramiyelerinin ne kadar olacağı ve hangi tarihte hesaplara yatırılacağı merakla beklenirken, memurlara ve emeklilere ilave zam da karara bağlanacak.
 

EMEKLİ BAYRAM İKRAMİYELERİNE NE KADAR ZAM YAPILACAK?





Memur ve emekliler, bayram ikramiyesi ve maaş zamlarındaki son durumu merak ediyor. Yaşanan son gelişmeler yakından takip edilirken, bayram ikramiyelerinin yanı sıra Temmuz'da yapılacak ilave zamların ne kadar olacağı henüz netleşmedi.
 

TEMMUZDA MEMURA NE KADAR ZAM YAPILACAK?


Emekli bayram ikramiyeleri için tarihin açıklanması beklenirken temmuz zammı ise şimdiden yüzde 15.95'e ulaştı. SSK ve Bağ-Kur emeklilerine ise 2 ayda yüzde 16.45 zam oluştu.
 

BAYRAM İKRAMİYESİ VE TEMMUZ ZAMMI NE KADAR OLACAK?


Nisan ayına gelinmesiyle birlikte emeklilerin gözü bayram ikramiyelerine çevrildi. Bu yıl Ramazan Bayramı 2-4 Mayıs'a denk geliyor
 

EMEKLİLERİN BAYRAM İKRAMİYESİ NE ZAMAN YATIRILACAK?


1 Mayıs Pazar günü de Arefe. Bu nedenle bayram ikramiyeleri bu ay ödenecek, büyük bir ihtimalle de Nisan'ın 25'i ile 30'u arasında yatırılacak. İkramiye artışı için karar da bu ay verilecek.
Temmuz da hem memurların hem emeklilerin zam ayı. SSK ve Bağ-Kur emeklilerine ilk 6 aylık enflasyon oranında zam verilecek. Memurlara ve memur emeklilerine ise toplu sözleşme kapsamında yüzde 7 zam ile bu yılın ilk yarısındaki enflasyonun yüzde 7.5'i aşan kısmı kadar fark yansıtılacak.
Bu yılın ilk 2 aylık döneminde TÜFE yüzde 16.45 olarak gerçekleşti. Memurlara ve memur emeklilerine yüzde 8.95 fark oluştu.
 

TEMMUZ ZAMMI İÇİN YÜZDE 15.95...


Böylece Temmuz zammı şimdiden yüzde 15.95'e ulaştı. SSK ve Bağ-Kur emeklilerine ise 2 ayda yüzde 16.45 zam oluştu.
Hem Ocak'ta emeklilere ve memurlara yapılan iyileştirmeler hem de Çalışma Bakanı Vedat Bilgin ile AK Parti Grup Başkan Vekili Muhammet Emin Akbaşoğlu'nun daha önce yapığı açıklamalar memurlara ve emeklilere 'ek zam' beklentilerini artırdı.

Kategori:
Etiket:

Diğer Haberler