Emekli Promosyonlarında Son Durum

Çalışma Bakanlığı'nın emeklilere promosyon konusundaki görüşmelerini ve özel bankaların emeklilere promosyon kampanyalarını içermektedir.
01 Agustos 2015 Cumartesi 08:07


Çalışma Bakanlığı emeklilere promosyon konusunda görüşmelere yeniden başladı. Emeklilere promosyon konusu toplu sözleşmede olup, Ankara 3'üncü İş Mahkemesi'nde açılan dava için gün sayılıyor. Özel bankalar ise değişik kampanyalar düzenlemeye başladı.

4 KOLDAN PROMOSYON ÇALIŞMASI SÜRDÜRÜLÜYOR

Temmuz ayı itibariyle zam alan yaklaşık 11 milyon emeklinin yeni gündeminde promosyon davası var. Emekliler, maaşlarını çektikleri bankalardan memurlar gibi promosyon almak istedikleri için 4 koldan çalışma sürdürülüyor.

Çalışma Bakanlığı, emeklilere 13'üncü maaş imkanını sağlamak için devreye girdi. Geçtiğimiz yıl hem kamu bankaları hem de özel bankalar ile görüşen fakat uzlaşmaya varamayan Bakanlık, konu ile alakadar olarak bankalarla görüşmelere yeniden başladı. Bakanlığın bankalarla gerçekleştirdiği görüşmelerde önemli bir mesafe kaydedildiği belirtiliyor.




Önümüzdeki günlerde başlayacak olan memur konfederasyonlarının da öncelikli talepleri arasında promosyonlar yer alıyor. Konfederasyonlar, emeklilere promosyon konusunu masaya taşımaya hazırlanıyor.

Promosyon çalışmalarına katkı sağlayacak olan bir dava daha bulunuyor. Emekli-Sen, memurlar kadar emeklilere de promosyon verilmesini talep ederek dava açtı. Ayrıca Emekli-Sen'in bir diğer talebi ise geriye dönük 8 yıllık ödeme yapılması. Ankara 3'üncü İş Mahkemesi'nde açılan dava için gün sayılıyor.

GÖZLER SGK'NIN BANKALARLA İMZALAYACAĞI PROTOKOLDE

Emeklilere promosyon konusunda, bütün emeklilerin en yüksek promosyonu veren bankadan maaş alması yada memur emeklilerinin kamu bankalarından, diğer emeklilerin de özel bankalardan maaş alması gibi seçenekler konuşuluyor. Konuyla alakadar çeşitli seçenekler ortaya konulurken, emeklilere promosyon için Sosyal Güvenlik Kurumu'nun bankalarla protokol imzalaması gerekiyor.

Emeklilerin maaşlarını kendi şubelerinden almasını isteyen özel bankalar da kampanya üstüne kampanya yapıyor. Özel bankalar maaşını taşıyan emeklilere hediye puan kampanyasından, altın hediye kampanyasına kadar değişik vaatlerde bulunuyor. Tutarları yeterli bulmayan emekliler, Çalışma Bakanlığı ile bankaların anlaşmaya vararak promosyonun genel bir kurala bağlanmasını istiyor.

Kategori:

Diğer Haberler