Emekliler Konut Kredisi Çekebilir Mi?

Emeklilerin konut kredisi çekebilmesi için bilmeniz gerekenler.
18 Temmuz 2015 Cumartesi 12:06


Emekliler için banka kredisi kullanmak artık eskiden olduğu gibi çok zor bir süreç anlamına gelmiyor. Emekliler nereden emekli olduklarına bakılmaksızın, gelirleri ile orantılı olarak banka kredisi kullanabilirler. Bundan kısa bir süre öncesine kadar sadece birkaç banka emeklilere kredi veren bankalar arasında sayılabiliyordu. Ancak günümüzde tüm emekliler banka kredisi kullanabilir. Bankalar emekliler için özel kredi kampanyaları dahi düzenlemeye başladı.

Emeklilere Kredi Veren Bankalar

Banka kredisi kullanmak isteyen emekliler için en doğru tercih, öncelikle maaşlarını aldıkları bankaya kredi başvurusu yapmalarıdır. Bu sayede kredi taleplerine olumlu yanıt gelme ihtimalini yükseltmiş olmakla beraber masrafsız ve düşük faizli emekli kredisi kullanma şanslarını da yakalayabileceklerdir. Ancak maaşlarını aldıkları bankadan kredi taleplerine olumsuz yanıt gelmesi halinde farklı bir bankaya da kredi başvurusunda bulunabilirler.

Bilindiği gibi tutarı en yüksek olan kredi türü konut kredisidir. Emekliler de konut kredisi kullanabilir. Günümüzde pek çok emekli, emekli ikramiyesini bankaya peşinat olarak gösterip evin kalan parasını konut kredisi kullanarak konut sahibi olmaktadır. Siz de konut satın almak için kredi başvurusunda bulunabilirsiniz.




Bankalar için düzenli bir geliri olan kişilerin en ideal müşteriler olduğu unutulmamalıdır. Bankalar için az miktarda maaş alıyor olmanız, düzenli bir gelirinizin olup olmadığından çok daha önemsizdir. Bu yüzden kredi başvurusunda bulunmak ve konut kredisi kullanmak için emekli olmanız bankalar için olumsuz değil olumlu bir durumdur.

Kategori:
Etiket:

Diğer Haberler