Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.
Enerji şirketleri bugünlerde kar artışları ile gündeme geliyor. ABD’de enerji şirketlerinin fiyatlarını takip eden SPDR Enerji Borsa Yatırım Fonu (BYF) son 1 ayda yüzde 7,31 değer kazanırken, son 1 yıldaki prim yüzde 25 oldu.
Enerji şirketlerinin karlarının artmasına neden olarak doğalgaz ve petrolde yaşanan fiyat artışları gösteriliyor. Doğalgaz fiyatları yaşanan sert kış nedeniyle son 6 ayda yüzde 32,74 artarken, ABD ham petrolünün fiyatı 1 yılda yüzde 20 arttı. Hammadde fiyatlarındaki artış enerji şirketleri için olumlu olurken, maliyetlerini artırdığı için diğer şirket karları için aşağı yönlü bir baskı yaratıyor.