Ergün Atalay, “EYT’yi çıkarttılar çıkarttılar çıkartmazlarsa…”

Türk-İş Başkanı Ergün Atalay, EYT konusunda açıklamalarda bulundu. Hükümetin EYT sözünü hatırlatan Atalay, “Yılbaşına kadar çıkarttılar çıkarttılar, çıkartmazlarsa biz çıkarız” diye konuştu.
26 Ekim 2022 Çarşamba 15:44


EYT Federasyonu ve bağlı derneklerin başkan ve yöneticileri Türk-İş Başkanı Ergün Atalay ile bir araya geldi. Görüşmede konuşan Atalay, “EYT bir daha gündeme gelmeyecek şekilde kökten halledilsin, benim talebim bu” dedi.
Atalay, “Taşerondan kadroya geçen işçilerimiz de zorunlu emekli ediliyor, 45 yaşında. Bir taraftan onları emekli etmeyin diyoruz, bir taraftan EYT’lileri emekli edin diyoruz” diye konuştu. EYT ile ilgili can alıcı noktanın “özel sektöre yaşlı, devlete göre genç” olunması olduğunu kaydeden Atalay, “Benden ne istiyorsanız söyleyin ben onu yapayım” ifadelerini kullandı.
Atalay, “Dünya ortalaması 4 çalışana bir emekli. Bizim ülkemizde 1.7’ye düştü. En problemli bakanlık Çalışma Bakanlığı. EYT gündemden çıksın ki biz önümüzdeki diğer meselelere bakalım” dedi. Türkiye’de 3 bin 500 lira emekli maaşı alan da olduğunu 18 bin lira emekli maaşı alan da olduğunu söyleyen Atalay, emekli maaşlarıyla ilgili bir düzenlemenin şart olduğunu ifade etti.
“2023’E KALMAZ”



Atalay, “Düzenlemenin 2023’e kalacağını zannetmiyorum. Aksini yapamazlar. Devlet söz veriyor. Nasıl çıkacak bilmiyorum ama yüzde 100 çıkacak. Büyük büyük laflar ediyorlar. Kalkamazlar altından” diye konuştu. EYT federasyonu başkan ve yöneticilerinin yıllardır hiçbir çıkar beklemeden çaba harcadığını belirten Atalay, kendisinin de çıraklık mağduru olduğunu söyledi.
70’li yıllarda demiryollarının okulları olduğunu ve çıraklık dönemlerinin mahkeme kararıyla emeklilikte sayıldığını anlatan Atalay, “Sigorta numarası verdiysen emeklilikte de sayacaksın” dedi.
ORTAK MİTİNG AÇIKLAMASI
Türk-İş ve EYT Federasyonu’nun ortak miting talebine şöyle yanıt verdi.
“Siz ayrı yapın ben ayrı yapayım. Bunlar şimdi EYT’yi bu sene çıkaracağız diyorlar. Çıkarmak durumundalar. Aksini yapamazlar. Yapmam gerekeni ben kendim yaparım. Her şey için ayrı miting yapamayız. EYT de taşeron da vergi de aynı sıkıntı değil mi? Bizim dışımızda da sendikalar var. Tabanlarımızın anlaştığı konular var anlaşamadığı konular var. Benim de kamuoyuna beyanlarım var. Halledeceğiz diyorlar. Halletmelerse sendikacı ne yaparsa aynen noksansız yaparım.”
Türk-İş Başkanı olarak EYT’linin de emeklinin de sorunlarını dile getirmek zorunda olduğunu kaydeden Atalay, “EYT ile ilgili yılbaşına kadar burada altını çizerek konuşuyorum, yılbaşına kadar çıkarttılar çıkarttılar, çıkartmazlarsa biz çıkarız” diye konuştu. 

Kategori:
Etiket:

Diğer Haberler