Hackerler Tarafından Kolay Tahmin Edilen Rakamlar

Banka kartı veya kredi kartı şifresi belirlerken daha dikkatli olunması gerektiği konusunda yetkililerden uyarı geldi.
07 Eylül 2015 Pazartesi 10:26


Banka kartı veya kredi kartı şifrelerinizi belirlerken '19' ile başlayan sayılar kullanmayınız. TSE Sızma ve etik hacker Alper Başaran, '19' ile başlayan banka kartı veya kredi kartı şifrelerinin hackerler tarafından daha kolay kırıldığını söyledi.

Kolay Banka Kartı veya Kredi Kartı Şifreleri Bir Saniyeden Az Sürede Kırılabiliyor

TSE Sızma ve etik hacker Alper Başaran'ın AA muhaberine yaptığı açıklamayla, '19' sayısı ile başlayan şifrelerin hackerler tarafından daha kolay kırıldığı öğrenildi. Başaran, bireylerin banka kartı yada kredi kartı şifrelerini belirlerken özellikle doğum tarihlerini kullanmamaları yönündeki uyarıların, hackerlerin bu şifreleri daha kolay tahmin etmelerinden kaynaklı olduğunu belirtti.

Saldırganlara karşı bilinçlendirme çalışmalarına rağmen Türkiye'de hala bireylerin sanal ortamda, özellikle '19' ile başlayan veya '123456' gibi ardışık sayılardan oluşan şifreleri kullandıkları bildirildi. Ayrıca bu durumun, bilgisayar saldırganlarının işini kolaylaştırdığı belirtildi. Alper Başaran tüm uyarılara rağmen kredi kartı veya banka kartı kullanıcılarının kolay şifre belirlemekten vazgeçmediğinin altını çizerek, bir yazılım firmasına ait 130 milyondan fazla kullanıcının şifrelerinin çalındığı bir olay olduğunu hatırlattı.




Orta özellikli bilgisayara sahip olan bir hacker tarafından kolay şifrelerin kırılmasının bir saniyeden daha az sürdüğünü belirten Alper Başran, banka kartı veya kredi kartı kullanıcısı olan bireylere kolay şifre belirlememeleri yönünde uyarılarda bulundu.

Diğer Haberler