Hazine'nin nakit dengesi Kasım ayında fazla verdi!

Hafta başı itibariyle Hazine ve Maliye Bakanlığı birtakım verileri açıkladı. Açıklanan verilere göre Kasım ayına ilişkin nakit gerçekleşmeleri sonucunda Hazine nakit dengesinin fazla verdiği görüldü.
08 Aralık 2020 Salı 09:08


Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından açıklanan verilere göre Kasım ayı nakit gerçekleşmeleri sonucunda Hazine nakt dengesinin Kasım ayında 12 milyar 549 milyon liralık bir fazla verdiği görüldü.

Açıklanan verilere göre Kasım ayında Hazine'nin nakit gelirleri 110 milyar 641 milyon lira olarak kayıtlara geçti. Kasım ayı nakit giderlerinin ise 98 milyar 91 milyon TL olarak kayıtlara geçtiği görüldü. Faiz dışı giderlerin 89 milyar 419 milyon TL olarak gerçekleştiği görülürken, faiz ödemelerinin bu dönemde 8 milyar 672 milyon TL olarak gerçekleştiği açıklandı. Faiz dışı denge verisinin ise Kasım ayında 21 milyar 221 milyon TL'lik fazla verdiği görüldü. Kasım ayı nakit dengesine bakıldığında ise 12 milyar 549 milyon TL'lik bir fazla dikkat çekti.




Geçtiğimiz ay devirli-garantili borç geri dönüşü verisinin 232 milyon TL olarak kayıtlara geçtiği görülürken, kur farkları nedeniyle yaşanan azalışın ise 5 milyar 57 milyon TL olarak gerçekleştiği görüldü. Ayrıca kasa/banka net hesabının ise 6 milyar 984 milyon TL olarak rapor edildiği görüldü.

Kategori:
Etiket:

Diğer Haberler