Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan ekonomide gelecek yıl ve güncel duruma ilişkin açıklamalarda bulundu

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, ekonomide önümüzdeki yıla dair açıklamalarda bulundu ve güncel ekonomi politikasını yineledi.
10 Aralık 2020 Perşembe 09:03


Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, gelecek yıl yabancı para cinsinden olan iç borcun payının azaltılmasını planladıklarını, buna istinaden iç borç çevirme oranını ise 0 olarak gerçekleştirmeyi öngördüklerini ifade etti. Güncel ekonomik durum ve gelecek yıl ekonomik durum hakkında da açıklamalarda bulunan Elvan, genel anlamda piyasada oluşan belirsizliğe karşı istikrarlı bir ekonomi yaratmayı planladıklarını söyledi.

Bankacılık sektörünün şuan için iyi durumda olduğunu ifade eden Elvan, söz konusu sektörün şuan için döviz bazında herhangi bir açığının olmadığını ve hatta 3.3 milyarlık bir artıda olduğunu belirtti. Enflasyon hakkında da açıklamalarda bulunan Elvan, önümüzdeki dönemde ekonomik anlamda daha istikrarlı bir modele doğru adım attıklarını ifade ederken, önümüzdeki dönemde sürdürülebilir ve çok daha kaliteli büyüme ile istihdamı arttırmayı, vatandaşların ise refah seviyesini de yüksetlmeyi amaçladıklarının altını çizdi.




Önümüzdeki dönemde ekonomik anlamda çok daha şeffaf, öngörülebilir ve hesap verilebilir bir yapı içerisine girebilmek adına ekonomik anlamda yapılacak yeni reformların hız kazanacağına belirten Elvan, küresel çaptı belirsizliğin yaşandığını ve bu belirsizliğe rağmen ekonomik anlamda sürekliliği sağlayacak ve yatırımı arttıracak bir ortam oluşturmaya çalıştıklarını belirtti. Makroekonomik istikrarın korunması ve enflasyonla mücadelenin korunması konusunda mücadeleyi kararlılıkla sürdürmek istediklerini belirtti. 

Kategori:
Etiket:

Diğer Haberler