JPMorgan Türk bankalarından %40 artış bekliyor

JPMorgan'dan Türk bankaları hakkında 2016 ve 2017 yorumları
06 Ocak 2016 Çarşamba 14:28


JPMorgan analistlerinden Paul Formanko ve Ekaterina Petrovich'in hazrıladığı raporda Türk bankaları için hisse senedi başına artışın (EPS) geçen yılın aynı ayına göre %26 daha fazla olacağını belirtildi. Aynı raporda Türk bankaların 2017 yılının sonuna kadar hisse başı artış için ise lık bir artış beklendiği kaydedildi.

Aynı raporda 2016 yılı için; kredi büyümesindeki yavaşlamaya, iade yapılan ücretlerdeki azalmaya ve bankacılık maliyetlerine daha fazla odaklanılması Türk bankaları için EPS'i destekleyecek nitelikte olacaktır denildi.




Gelecek dört çeyreğe kadar likiditenin azalması ve yavaş kredi büyümesinin daha fazla net faiz marjı ve güçlü kârlılıkla sonuçlanabileceği JPMorgan'ın raporunda belirtildi. Aynı raporda Türk bankaları için hisse senetlerinde yüzde 40lık bir artış öngörüldü.

TL'deki düşüş ve bu düşüşün varlıklara etkisi, Türkiye'deki politik istikrarsızlık, likidite azlığı ve fonlamadaki yüksek maliyetlerin ve bunlardan ayrı olarak FED'in faiz artırımına ilişkin endişeler aşağı yönlü riskler olarak belirtilirken, varlıklardaki kalitenin artması ve genişleyen net faiz marjı da yukarı yönlü riskler olarak raporda belirtildi.

Kategori:
Etiket:

Diğer Haberler