Katar ile Borsa İstanbul'da yüzde 10 hisse alımı konusunda anlaşma sağlandı

26 Kasım 2020 tarihi itibariyle Katar ile Türkiye arasında, Borsa İstanbul'dan hisse alımına ilişkin bir anlaşma imzalandı.
27 Kasım 2020 Cuma 11:53


Türkiye Varlık Fonu (TVF) ile Katar Yatırım Otoritesi (QIA) arasında yapılan anlaşma neticesinde, Borsa İstanbul'un 'lik hisse payının QIA'ya verilmesi konusunda mutabakat anlaşmasına imza atıldı. Anlaşma TVF CEO'su ile QIA CEO'su arasında imzalanırken, anlaşmanın gelecek yıllarda iki ülkenin beraber işbirliği yapması için büyük bir adım olduğu ifade edildi.

TVF CEO'su Zafer Sönmez ve QIA Ceosu, Mansoor bin Ebrahim Al-Mahmoud dün Cumhurbaşkanlığı Külleyesi'nde bir araya geldiler. Taraflar Borsa İstanbul'dan hisse alımına ilişkin görüşme için bir araya gelerek, Borsa İstanbul'un 'luk bir kısmının Katar'ın devlet destekli yatırım fonu QIA'ya devredilmesine ilişkin anlaşmaya vardılar. Anlaşma sonrasında TVF'nni Borsa İstanbul'daki hisse payı %80,6'ya geriledi.




Bu anlaşma öncesinde TVF Borsa İstanbul üzerinde toplamda %90,6'lık bir paya sahipti. %9,4'lük pay sahibi ise Borsa İstanbul'un halka açık kısmı olarak biliniyordu. Anlaşma sonrasında ise QIA'ya 'luk bir hisse satıldı ve bu hisse satışı ile birlikte TVF'nin Borsa İstanbul üzerindeki payı %80,6'ya gerilemiş oldu. 

 

Kategori:
Etiket:

Diğer Haberler